Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΛΜΥΡΟΣ / Εκ νέου υποψήφιος ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης
Εκ νέου υποψήφιος ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης

Εκ νέου υποψήφιος ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης

Στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019

“Με τη συναίνεση όλων των συνεργατών, φίλων και υποψηφίων που συμμετείχαν στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο των εκλογών του Μαΐου 2014 «Αλμυρός-Ευθύνη και Δημιουργία», θέλω να ανακοινώσω για άλλη μια φορά την υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος Αλμυρού στις εκλογές του Μαΐου 2019.Η απόφασή μου αυτή πηγάζει όχι μόνο από την παρότρυνση των συνεργατών μου και των υποψηφίων του συνδυασμού αλλά και από την παρότρυνση απλών πολιτών οι οποίοι αναγνωρίζουν την ανιδιοτελή μου προσφορά στα κοινά με παρουσία λόγου και έργων” αναφέρει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 .

Ο δήμαρχος Αλμυρού αναφέρει: “Προτάσσω απέναντι στους δημότες την πολύχρονη εμπειρία μου και συμμετοχή στον συνδικαλισμό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά περισσότερο απ’ όλα τη φιλοεργατικότητα και το ήθος μου.

Τα 5 περίπου χρόνια που υπηρετώ ως Δήμαρχος Αλμυρού, μέσα σ’ αυτές τις δυσκολίες, με μειώσεις εσόδων κατά 70% από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, με 65% μειώσεις από τη ΣΑΤΑ, με δυσκολίες εκτέλεσης ενός έργου, που χρειάζεται από 8 έως 14 μήνες μόνο για την εγκατάσταση του εργολάβου -πρωτόγνωρες διαδικασίες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- καταφέραμε να φέρουμε το Δήμο μας σ’ ένα υψηλό επίπεδο λειτουργίας.

Ο Δήμος πλέον λειτουργεί πάντα με σεβασμό στον πολίτη και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτησή του. Με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, με σεβασμό προς τους προμηθευτές του Δήμου που πληρώνονται στην ώρα τους και με προσωπική παρουσία και συνεχή διάλογο για τις ανάγκες των πολιτών. Χωρίς να κρυβόμαστε από τους δημότες, λέμε μόνο την αλήθεια, αν και για κάποιους αυτό θεωρείται “αυταρχισμός”.
Σήμερα μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε όλους τους πολίτες, τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο και οι άμεσοι συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής και να πούμε ότι την υπόσχεση που σας δώσαμε τον Μάϊο του 2014, την τηρήσαμε.

Δουλεύουμε πάρα πολύ, μειώσαμε τις σπατάλες του Δήμου, έχουμε ένα εύρωστο και δυνατό ταμείο και καλύπτουμε αμέσως τις οφειλές μας προς τους προμηθευτές και τους αναδόχους των έργων.

Ενισχύσαμε το ρόλο των Προέδρων και των Μελών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ενισχύσαμε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τα Υπουργεία.
Συμμετέχουμε σε όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα παρόλη την υποστελέχωση των υπηρεσιών Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων. Επαναφέραμε έργο που είχε απενταχθεί και που σήμερα εκτελείται κανονικά και υλοποιήσαμε συμβασιοποιημένα έργα που δεν είχαν καν ξεκινήσει και καθυστερούσαν για μήνες.
Σημαντικά έργα αυτή τη στιγμή εκτελούνται στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού και τα οποία θα αναφέρουμε εκτενέστερα στον απολογισμό του Δήμου.
Ο Αλμυρός έχει Δήμαρχο, ο οποίος, μέσα στο καμίνι της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και όχι στη χρυσή εποχή των ”παχιών αγελάδων”, κράτησε το Δήμο και την κοινωνία όρθια, δεν τους επιβάρυνε με χρέη, μείωσε έως 2500% τα τέλη για τα καταστήματα και έως 40% τα δημοτικά τέλη (πρωτοποριακή απόφαση για όλη τη χώρα).

Είμαι βέβαιος, ότι, οι συμπολίτες μας, θα αξιολογήσουν θετικά το έργο που σε δύσκολες συνθήκες επιτελέσαμε και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, με την ψήφο τους, θα μας δώσουν τη δύναμη να το συνεχίσουμε.

Ξεκαθαρίζουμε πως «με τη συνεργασία όλων των συμπολιτών μας και ιδίως των νέων μας, χωρίς ιδεολογικές, κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις και με τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, θα αγωνισθούμε, για τη νέα μεγάλη νίκη στον Δήμο μας, προχωρώντας, δυναμικά μπροστά, σ’ ένα μέλλον προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας.

Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, στη βάση μιας ισότιμης συνεργασίας και ανοιχτής συζήτησης να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και αφοσιωνόμαστε στην προσπάθειά μας να πάμε τον Δήμο Αλμυρού ακόμη πιο μπροστά. Το οφείλουμε σε όλους τους δημότες μας. Όχι μόνο στις σημερινές, αλλά και στις επόμενες γενιές.

Υπηρέτησα και υπηρετώ έως σήμερα με σθένος, τιμιότητα και με πολιτικό πολιτισμό, με όλες μου τις δυνάμεις την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό μου το αναγνώρισαν οι συμπολίτες μου σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκή ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Eίναι γνωστή η διαδρομή μου, οι αγώνες και η συνεισφορά μου στην τοπική κοινωνία από πολύ νέος με εργατικότητα και ήθος.

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής αρχής Αλμυρού

Κάλεσμα σε πολίτες, συλλόγους και φορείς του Δήμου Αλμυρού, απευθύνει η δημοτική αρχή προκειμένου να παραστούν στην ειδική δημόσια συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Αλμυρού, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00, με μοναδικό θέμα: «Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το χρονικό διάστημα από 1-9-2017 έως 31-8-2018, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ. Ν. 3463/2006».

Συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο πρόγραμμα ελεύθερης κάλυψης της Ελληνικής τηλεόρασης

Ο Δήμος Αλμυρού ενημερώνει τους πολίτες ότι συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών (Αγία Τριάδα, Άγιοι Θεόδωροι, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ιωάννης, Αμαλιάπολη, Ανάβρα, Ανθότοπος, Άνω Μαυρόλοφος, Αργιλλοχώρι, Βρύναινα, Γαύριανη, Δρυμώνας, Ζαρκαδοχώρι, Κοκκωτοί, Κονταρόλακα, Κωφοί, Λειχούρα, Μαυρόλοφος, Νεοχωράκι, Νεράιδα, Νηες, Πέρδικα, Πηγάδι, Σούρπη, Φυλάκη) που δεν διαθέτουν καθόλου ή διαθέτουν μη ικανοποιητική πρόσβαση στο σήμα επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις στα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου Αλμυρού, μέχρι την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα κάτωθι τηλέφωνα:
ΚΕΠ Αλμυρού: 2422350100
ΚΕΠ Σούρπης: 2422350300
ΚΕΠ Πτελεού: 2422041910

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση