Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εισαγγελική εντολή για αφαίρεση επιμέλειας βρέφους από τους τοξικομανείς γονείς του στο Βόλο
Εισαγγελική εντολή για αφαίρεση επιμέλειας βρέφους από τους τοξικομανείς γονείς του στο Βόλο

Εισαγγελική εντολή για αφαίρεση επιμέλειας βρέφους από τους τοξικομανείς γονείς του στο Βόλο

Αφαιρέθηκε, με εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε χθες, η επιμέλεια βρέφους τεσσάρων μηνών από τους φυσικούς του γονείς οι οποίοι είναι τοξικομανείς, και δόθηκε προσωρινά στους παππούδες, για να μεγαλώσουν το παιδί σε ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου επικοινώνησαν με την Εισαγγελία της πόλης, ώστε να εκδοθεί η διάταξη.

Πρόσφατα οι παππούδες είχαν υπογράψει σύμβαση αναδοχής και ανέλαβαν την υποχρέωση να βοηθούν τους φυσικούς γονείς στο μεγάλωμα του παιδιού, διαμένοντας στο ίδιο σπίτι.

Το νεαρό ζευγάρι είχε συμφωνήσει με την Πρόνοια να δείχνει συνέπεια στις υποχρεώσεις του απέναντι στο παιδί, αλλά δυστυχώς όμως, δεν έγινε κάτι τέτοιο (έφευγαν από το σπίτι παρατώντας το).

Επιπλέον ο πατέρας δεν έδειξε την πρέπουσα συμπεριφορά, καθώς επιχείρησε να κάνει χρήση ναρκωτικών εντός της οικίας, με αποτέλεσμα οι παππούδες να ζητήσουν να αφαιρεθεί εντελώς η επιμέλεια του βρέφους από τους γονείς του.

Η κοινωνικές υπηρεσίες προχώρησαν σε έρευνα για τους παππούδες, ηλικίας λίγο μετά τα 60 έτη, και στο πόρισμα που συντάχθηκε και κατατέθηκε στην Εισαγγελία, δίνονταν το “πράσινο φως” για την ανάληψη από μέρους τους, της προσωρινής επιμέλειας του βρέφους.

Παράλληλα κατέθεσαν και αίτηση στο Πρωτοδικείο του Βόλου για να αφαιρεθεί οριστικά η επιμέλεια του νηπίου από τους γονείς και να περάσει στους ίδιους, με την απόφαση να αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Να τονιστεί ότι αρχικά οι παππούδες έμεναν σε άλλο σπίτι, αλλά αναγκάστηκαν να μετακομίσουν για να βρίσκονται κοντά στο ζευγάρι και στο παιδί, ενώ ο φυσικός του πατέρας, στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Τόσο οι γονείς, όσο και οι παππούδες διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και είναι ελληνικής καταγωγής.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση