Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εισαγγελία Βόλου: Προκαταρκτική για τον θάνατο του 45χρονου εργάτη τον περασμένο Μάρτιο
Εισαγγελία Βόλου: Προκαταρκτική για τον θάνατο του 45χρονου εργάτη τον περασμένο Μάρτιο

Εισαγγελία Βόλου: Προκαταρκτική για τον θάνατο του 45χρονου εργάτη τον περασμένο Μάρτιο

Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες εμπλεκομένων προσώπων, αναφορικά με την έκρηξη στα πρώην στα Κάτω Λεχώνια, που οδήγησε στον θάνατο 45χρονο εργάτη αλβανικής καταγωγής και πατέρα τριών παιδιών, διέταξε ο εισαγγελέας Βόλου.

Η έρευνα που έχει ήδη ανατεθεί σε πταισματοδίκη, ξεκίνησε μετά από μυνητήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία η χήρα του αδικοχαμένου εργάτη.

Θα διερευνηθεί εάν διεπράχθη το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από , της έκρηξης από αμέλεια, αλλά και εάν υπήρξαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν ευθύνες, ο φάκελος θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκήσει διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

Έτσι αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ο ιδιοκτήτης του χώρου, αλλά και ο εργολάβος που είχε αναλάβει τις στα παλιά ψυγεία, όπως και όλοι όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση.

Το περιστατικό είχε λάβει χ στις 26 Μαρτίου του 2018 όταν από πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις των πρώην ψυγείων Αλεξόπουλου στα Λεχώνια, ο 45χρονος απανθρακώθηκε, καθώς δεν πρόλαβε να βγει από το , λόγω του πυκνού καπνού.

Οι τρεις ερ έκαναν οξυγονοκόλλησης και η πολυουρεθάνη που καλυπτε τους τοίχους των παλιών ψυγείων ανεφλέγη.

Ο χώρος των 2.000 τ.μ. καταστραφηκε ολοσχερώς από τη , με τους δύο από τους τρεις εργαζόμενους να προλαβαίνουν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα, κάτι που όμως δυστυχώς δεν συνέβη με τον 45χρονο, ο οποίος βρέθηκε σε εσωτερική σιδερένια σκάλα καμένος.

Στο σημείο είχαν σπεύσει 18 της πυροσβεστικής απ' όλη τη Θεσσαλία με δύναμη 44 πυροσβεστών για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη , κάτι που έγινε κατορθωτό μετά από αρκετές ώρες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση