Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ειρηνική πορεία εκατοντάδων αντιεξουσιαστών στο κέντρο του Βόλου
Ειρηνική πορεία εκατοντάδων αντιεξουσιαστών στο κέντρο του Βόλου

Ειρηνική πορεία εκατοντάδων αντιεξουσιαστών στο κέντρο του Βόλου

Χωρίς έκτροπ εξελίχθηκε η σημερινή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στο Βόλο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την μη παροχή τακτικής άδειας στο πολυισοβίτη εκτελεστή της 17 οέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Περίπου 300 άτομα από το Βόλο, την , τη Λάρισα και άλλες πόλεις, συγκεντρώθηκαν αρχικά στη Πλατεία Ελευθερίας, όπου ανήρτησαν πανό και ανέγραψαν στους τοίχους του προαύλιου του Δικαστικού Μεγάρου συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη σε όλο το κέντρο της πόλης και ειδικά στην περιοχή γύρω από τα Δικαστήρια.

Γύρω στις 5:45 κατέβηκαν στο δρόμο και ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας, φωνάζοντας συνθήματα.

Σε κοντινή απόσταση ακολουθούσαν δύο διμοιρίες με αστυνομικούς που είχαν έρθει στο Βόλο από την και από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν την Ιωλκού και έστριψαν στην Ιάσονος, όπου σταμάτησαν μπροστά από το εκλογικό γραφείο του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, πετώντας αυγά, και αναγράφοντας συνθήματα κατά του επικεφαλής του Δήμου.

Στη συνέχεια έκαναν στάση μπροστά από το παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γράφοντας συνθήματα στο κτίριο Τσικρίκη του Ιδρύματος, και κατέβηκαν στη παραλία, όπου κάποιοι αναρχικοί μοίραζαν στους που βρίσκονταν στις καφετέριες και στα τσιπουράδικα, ανακοινώσεις για τον Δ. Κουφοντίνα.

Στους τοίχους του Αχίλλειου έγραψαν ξανά συνθήματα κατά του Αχ. Μπέου, όπως και στη Τράπεζα της Ελλάδας, και συνέχισαν την πορεία τους ανεβαίνοντας στη Καρτάλη, ενώ περίπου 30 μέτρα πίσω τους ακολουθούσαν οι δύο διμοιρίες και στους γύρω ς βρίσκονταν τουλάχιστον τρεις ακόμα.

Οι αναρχικοί ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση τους στην Πλατεία Πανεπιστημίου και άρχισαν να διαλύονται λίγο μετά από τις 7 το απόγευμα, κατευθυνόμενοι κατά ομάδες στην Ερμού και στη κατάληψη Ματσάγγου.

Στις 7:15 όλοι οι δρόμοι του κέντρου δόθηκαν στην κυκλοφορία, ενώ σε διάφορα σημεία, της πόλης, όπως στη Πλατεία Ελευθερίας, παρέμειναν σε επιφυλακή για αρκετή ώρα αστυνομικές δυνάμεις, μη τυχόν δημιουργηθούν επεισόδια.

Στην ανακοίνωση που μοίραζαν στον κόσμο οι αντιεξουσιαστές ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι η δικαστική εξουσία είναι ακραίος κατασταλτικός μηχανισμός και πως η είναι ταξική, ρατσιστική και τρομοκρατική, αλλά στην περίπτωση Κουφοντίνα συμπεριφέρθηκε εκδικητικά.

“Πρόκειται για εξαίρεση  δικαιωμάτων, για πιλοτική επίθεση φρονηματισμού και εξόντωσης όσων αντιστέκονται στην ισοπεδωτική νέα τάξη πραγμάτων. Ο δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας του απέναντι στην “ανεξάρτητη ”. Όχι μόνο γιατί δεν κατάργησε τη διάταξη για το εισαγγελικό βέτο, δηλαδή την δυνατότητα των εισαγγελέων όταν μειοψηφούν στα αρμόδια συμβούλια των φυλακών να ακυρώνουν τις αποφάσεις τους με συνεχείς προσφυγές. Αλλά και επειδή έχει επιλέξει τη σύμπλευση με το “βαθύ κράτος”, επειδή αποτελεί την πλέον φιλοαμερικανική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση” αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους,και ζητούν να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση