Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εικόνες καταστροφής σε Πολυτεχνείο και ΑΠΘ μετά τα επεισόδια (βίντεο)
Εικόνες καταστροφής σε Πολυτεχνείο και ΑΠΘ μετά τα επεισόδια (βίντεο)

Εικόνες καταστροφής σε Πολυτεχνείο και ΑΠΘ μετά τα επεισόδια (βίντεο)

Τ εκτετμένα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες σε Πολυτεχνείο και Α μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, άφησαν πίσω τους μια αποκαρδιωτική εικόνα στους χώρους των δύο Ιδρυμάτων.

Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια, τζαμαρίες που έγιναν θρύψαλα, καμένες καρέκλες και τραπέζια συνθέτουν την θλιβερή εικόνα που αντικρίζει κανείς σήμερα.

Η επόμενη μέρα στο Πολυτεχνείο

Περίπου 1000 μολότοφ και 200 φωτοβολίδες ευθείας βολής «έπεσαν» συνολικά κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.


Εικόνες καταστροφής στο Α

Η αστυνομία προχώρησε στη 19 ατόμων, 15 Ελλήνων και τεσσάρων αλλοδαπών. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, στα Εξάρχεια.

Από τους 15 συλληφθέντες ηλικίας 17 έως 37 ετών βρίσκεται και ένας 28χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για δράση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

Οι υπόλοιποι 4 συλληφθέντες είναι ένας Αλβανός, ένας Αφγανός 30 ετών, ένας Παλαιστίνιος 13 ετών και ένας 17χρονος Ρουμάνος.

Σπασμένες τζαμαρίες στο ΑΠΘ

Χίλιες μολότοφ και 200 φωτοβολίδες ευθείας βολής στα επεισόδια για το Πολυτεχνείο – 19 συλλήψεις

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι στην περιοχή των Εξαρχείων, αμέσως μετά το τέλος της ς για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού, όπου είχαν στηθεί οδοτα.

Νεαροί πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών μέσα από το κτίριο του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά και με ρίψεις νερού με ειδικό όχημα, επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου.

Περίπου 1000 μολότοφ και 200 φωτοβολίδες ευθείας βολής «έπεσαν» κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων μετά την για την Επέτειο του Πολυτεχνείου στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί προσπάθησαν εννέα φορές να κάψουν την ελληνική σημαία, πριν τελικά τα καταφέρουν, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν νερό με το υδροβόλο όχημα της ΕΛ.ΑΣ, τον «Αίαντα».

Στη 19 ατόμων, 15 Ελλήνων και τεσσάρων αλλοδαπών, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η αστυνομία.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, στα Εξάρχεια.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.Παράλληλα, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση