Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αίγυπτος: Εν ψυχρώ εκτέλεση 28 Χριστιανών Κοπτών από ενόπλους
Αίγυπτος: Εν ψυχρώ εκτέλεση 28 Χριστιανών Κοπτών από ενόπλους

Αίγυπτος: Εν ψυχρώ εκτέλεση 28 Χριστιανών Κοπτών από ενόπλους

Τουλάχιστον 28 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 25 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση ενόπλων εναντίον Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μίνια, Εσάμ αλ-Μπεντάιουι.

Η κρατική της Αιγύπτου μετέδωσε πως η επίθεση των ενόπλων εκδηλώθηκε κατά των δύο λεωφορείων που επέβαιναν οι Χριστιανοί – μεταξύ των οποίων υπήρχαν και πολλά – ενώ βρίσκονται καθ' όδον προς το μοναστήρι του Άγιου Σαμουέλ του Εξομογητή, στη διοικητική περιφέρεια Μίνια, κοντά στην πόλη Μαγκάγκα, 220 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου.

Οι ένοπλοι – μεταξύ 8 και 10 στον αριθμό, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι ασφαλείας – ήταν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, σταμάτησαν τα και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι δράστες επέβαιναν σε 3 . Στο σημείο έσπευσαν επικεφαλής ασφαλείας, αποκλείοντας την περιοχή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών της επίθεσης παραμένει. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν όλα ή τα περισσότερα θύματα είναι , αλλά μόλις τρία από αυτά που επέβαιναν στα λεωφορεία επέζησαν της αιματηρής επίθεσης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους αξιωματούχους ασφαλείας.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

Η επίθεση αυτή έρχεται μόλις ενάμιση μήνα μετά τις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών, οι οποίες στοίχησαν τη ζωή σε 45 ανθρώπους, την ευθύνη για τις οποίες είχε αναλάβει τότε το .

Συνολικά, περίπου 70 Χριστιανοί Κόπτες έχουν σκοτωθεί από βομβιστικές σε εκκλησίες σε πόλεις, όπως το , η Αλεξάνδρεια και η Τάντα.

Η πληθυσμιακή κοινότητα των Κοπτών αντιστοιχεί περίπου στο 10% των 92 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου.

 REUTERS, -ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση