Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σύντομα ο διαγωνισμός για τον νέο ανάδοχο για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων
Σύντομα ο διαγωνισμός για τον νέο ανάδοχο για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Σύντομα ο διαγωνισμός για τον νέο ανάδοχο για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Σύντομα αναμένεται ο διαγωνισμός για τον νέο ανάδοχο που θα αναλάβει το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, ενώ το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την εκκαθάριση του έργου.
Ο ασκών χρέη Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου ενημέρωσε το σώμα ότι ο Δήμος θα ασκήσει κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο κι όπως είπε «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου».
Η εκκαθάριση του πάρκινγκ ανέρχεται στο των 3.911.902,87 ευρώ. Η αξία των εργασιών που έχουν εκτελεσθεί ορίζεται στο ποσό των 5.657.074,07 €. Ωστόσο η τελική εκκαθάριση ορίζεται στα 3.911.902,87 ευρώ, ποσό που θα δοθεί σε ορίζοντα 30 ετών, κάθε έτος δηλαδή ο ανάδοχος θα εισπράττει 130.396,76 ευρώ.
Ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει τις «καυτές πατάτες» κι όπως συμπλήρωσε «το έργο βρίσκεται στον κεντρικό ιστό και καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή παραλαβής θα δει τι έχει γίνει και την επόμενη ημέρα θα βγει ο διαγωνισμός για να αναδειχθεί ανάδοχος».
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος διαφώνησε με τις πρακτικές του Δήμου επισημαίνοντας ότι «Με την προοπτική και με τον τρόπο που θέλετε να το λύσετε πάλι προβλήματα θα υπάρχουν. Αντί να το επισκευάσετε και να το κάνετε λειτουργήσιμο προσφέρετε σε νέο ανάδοχο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε πάλι τα ίδια. Θα έπρεπε το πάρκινγκ να το λειτουργήσει ο Δήμος. Με τους αναδόχους κάθε φορά δημιουργούνται προβλήματα».
Από την πλευρά του ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης, ανέφερε ότι πέρασαν ήδη 10χρ από τη σύμβαση παραχώρησης για το συγκεκριμένο εργοτάξιο, ενώ άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς.
«Τέσσερις Δ.Α. έχουν ταλαιπωρηθεί. Η σύμβαση παραχώρησης έγινε εν έτη 2006 επί Δημαρχίας κ. Μήτρου με τους όρους και προϋποθέσεις που έγινε. Φθάσαμε 2014 να εγκρίναμε και με την συμμετοχή δικών σας εκπροσώπων τη διαδικασία λύσης κι εκκαθάρισης της σύμβασης κι έκτοτε μεσολάβησαν άλλα δύο χρόνια κι αφού είχαν εγκριθεί όλες οι διαδικαστικές δυσκολίες και οι παρεμβάσεις που είχαν γίνει από τον ανάδοχο από τον Ιούνιο 2014 υπήρξε η πλήρης εκκαθάριση κι από νομικής πλευράς εδώ και δύο χρόνια έχουμε δυνατότητα αξιοποίησης. Αντίθετα δε μας έκανε περισσότερο φωτισμένους η εισήγηση γιατί η δική σας Δ.Α. έχει καθυστερήσει και δεν έχει κάνει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά. Στο σημείο εκείνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποδοκίμασαν τον κ. Λαμπρινίδη με τον κ. Μαλαματίνη να φωνάζει «ούτε εσύ δεν πιστεύεις αυτά που λες» και τον Βλιώρα να λέει «όλα τέλεια τα κάνατε και πήρατε 12%».
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός δήλωσε ότι η σύμβαση που είχε γίνει δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί η τελεσίδικη έκπτωση του αναδόχου. Ο κ. Μιτζικός χαρακτήρισε ρίσκο αυτή η επένδυση και συνέστησε στην Δημοτική Αρχή να κινηθεί με προσεκτικά βήματα.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας συμφώνησε με τη διαδικασία της εκκαθάρισης, ενώ ο Αντιδήμαρχος Απ. Ζαρκάδας – Βεργής κατηγόρησε τον κ. Λαμπρινίδη για πολιτικό θράσος. «Πετάτε το μπαλάκι αλλού. Κάνετε λάθος γιατί ψάχνετε να βρείτε συνενόχους στην πολιτική σας γύμνια και κατρακύλα» είπε χαρακτηριστικά. Κριτική στον κ. Λαμπρινίδη άσκησε και ο Αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης ο οποίος όπως δήλωσε «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Οι πολίτες του Βόλου, δεν κοιτάνε την προσπάθεια, αλλά θέλουν λύσεις. Γι αυτά που έχετε κάνει κι έχετε κριθεί δεν πρέπει να μιλάτε».
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση