Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος – Μηλιές
Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη λειτουργία της  σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος – Μηλιές

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος – Μηλιές

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος – Μηλιές με σημερινή δημοσίευση στη “Διαύγεια” απόφαση της Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κ. Ελλάδος της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία εγκρίνεται η ΜΠΕ για τη λειτουργία της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος – Μηλιές.

Σύμφωνα με την απόφαση γίνεται δεκτή η αίτηση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά την έγκριση της ΜΠΕ για την λειτουργία της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος – Μηλιές, καθώς το σύνολο των προτεινόμενων εργασιών δεν προκαλεί άμεση ή έμμεση βλάβη στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο τρενάκι Βόλου – Μηλεών, ούτε στον περιβάλλοντα χώρο του.

Ωστόσο, η αίτηση γίνεται δεκτή με τους όρους, να μην αλλάξουν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της χάραξης της γραμμής, τα τμήματα των σιδηροτροχιών που θα αντικατασταθούν να είναι ίδιας διατομής με τα παλιά, η επένδυση των εξωτερικών επιφανειών των τοίχων αντιστήριξης των πρανών από οπλισμένο σκυρόδεμα να γίνει με λιθοδομή από μεγάλους ημιλαξευτούς λίθους και με πάχος όχι μικρότερα από 0,30μ., ενώ σε ό,τι αφορά τα προγραμματιζόμενα έργα περαιτέρω ανάπτυξης που αναφέρονται στην αναλυτική περιγραφή του έργου κι αφορούν την πλήρη λειτουργία της γραμμής απαιτείται η υποβολή αναλυτικότερης μελέτης στην οποία θα περιγράφονται οι προτάσεις με συνημμένα σχέδια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ν. Καρδούλας: Θνησιμότητα κορωναϊού συγκριτικά με τη συνολική θνησιμότητα - https://t.co/DY6i4MIgw3 -

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη συνέχιση λειτουργίας 5 Δομών Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών… - https://t.co/cz27ZrUi2l -

  • Είκοσι δύο παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/2v8TZpWi3T -

"Αλιεύοντας" την είδηση