Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εγκλωβισμός οδηγών στο «Δέλτα» Νεοχωρίου λόγω καθυστέρησης αποχιονισμού
Εγκλωβισμός οδηγών στο «Δέλτα» Νεοχωρίου λόγω καθυστέρησης αποχιονισμού

Εγκλωβισμός οδηγών στο «Δέλτα» Νεοχωρίου λόγω καθυστέρησης αποχιονισμού

Υπέρ της αντιπεριφερειάρχη ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός

Πολλοί ήταν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν χθες από την έντονη χιονόπτωση στο «Δέλτα» Νεοχωρίου  σύμφωνα με τον δήμαρχο  Ν. Πηλίου Ν. Φορτούνα, λόγω  καθυστέρησης αποχιονισμού στην περιοχή.

Πολλοί ήταν οι οδηγοί που επικοινώνησαν με τον δήμαρχο , διότι αποκλείστηκαν για ώρες στην περιοχή του «Δέλτα»,  ενώ αρκετοί από τους οδηγούς, δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να κλείνουν το δρόμο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο αποχιονισμός του σημείου έγινε στις 8.00 το βράδυ, με σημαντική καθυστέρηση, ενώ δήλωσε ότι «τα μηχανήματα, τώρα που οι καιρικές προβλέψεις είναι ακριβείς, θα είναι ακροβολισμένα και να μην περιμένουν να κλείσουν οι δρόμοι από τα χιόνια για να ξεκινήσουν να πάνε στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Φορτούνας, είπε ότι στο Δήμο γενικότερα υπήρξε πρόβλημα με το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς λόγω βλάβης μεγάλο μέρος του Δήμου έμεινε για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ σήμερα το πρωί, πρόβλημα αντιμετωπίζει το Νεοχώρι.

Το χιόνι, αν και έφτασε μέχρι το , λιώνει και δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ σήμερα το πρωί γίνεται αποχιονισμός προς τον Πλατανιά.

Απομάκρυνση  επισκέπτριας σε μοναστήρι

Σήμερα το πρωί ο Δήμος ενημερώθηκε ότι επισκέπτρια στο μοναστήρι της Συκής, αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και έπρεπε να απομακρυνθεί. Για το λόγο αυτό ο Δήμος οργάνωσε επιχείρηση  και η μεταφέρθηκε με ασφάλεια εκτός μονής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός

Εν τω μεταξύ ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός βρισκόταν χθες βράδυ μέχρι τις 3.00 σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή και μαζί με τα συνεργεία και τις εθελοντικές ομάδες έδιναν αγώνα για να μετριαστούν τα προβλήματα.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη δράση της ΠΕΜΣ και σχολίασε τις δηλώσεις του δημάρχου Νίκου Φουρτούνα λέγοντας πως η του αδικεί την αντιπεριφερειάρχη και εμπεριέχει πολιτική σκοπιμότητα.

«Τα μηχανήματα της Περιφέρειας ήταν εκεί όταν έπρεπε και οι εργαζόμενοι έδιναν μάχη μέχρι τα ξημερώματα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Δεκάδες βλάβες της ΔΕΗ

Εν τω μεταξύ, δεκάδες είναι οι βλάβες που έχουν προκληθεί στο Βόλο και στις δημοτικές ενότητες του Δήμου, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να βρίσκονται έξω, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Στην περιοχή του Βόλου και των δημοτικών ενοτήτων στη ΔΕΗ έχουν καταγραφεί περί στις έξι σελίδες βλάβες, όπου οι περισσότερες ήδη έχουν δρομολογηθεί και βαίνουν προς αποκατάσταση.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, αντιμετωπίζουν περιοχές, σπίτια κι επιχειρήσεις στην Ανακασιά, στο Λουζίνικο, στο Φυτόκο, Πορταριά, Πρ. Ηλία , στον οικισμό Γκιώνη, στο Κατηχώρι, στη Λάμια Διμηνίου, αλλά και μέσα στον κεντρικό ιστό της πόλης, Τ. Οικονομάκη, Αλεξάνδρας, Σπυρίδη, Αντωνοπούλου.

Απαγόρευση θήρας κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων

Απαγορεύεται το κυνήγι κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων και κάλυψης του εδάφους με χιόνι, όπως αναφέρεται σε του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος, που έχει εκδοθεί από αρχές Δεκεμβρίου.

Η ελήφθη, λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη προστασίας του Θηραματικού κεφαλαίου της περιφερειακής ενότητας ς και Σποράδων κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων και κάλυψης του εδάφους με χιόνι, διότι η αμυντική ικανότητα των θηραμάτων μειώνεται σημαντικά.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος στην περιφερειακή ενότητα ς και Σποράδων, κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019 και όπου δεν απαγορεύεται με Δασική Αστυνομική Διάταξη Θήρας, όπως κάτωθι:

– Παντός θηράματος με ενέδρα στις πηγές (καρτέρι).

– Των τριχωτών θηραμάτων όταν και όπου το έδαφος καλύπτεται με χιόνι και ιδιαίτερα δια παρακολουθήσεως των ιχνών στο χιόνι.

– Παντός θηράματος σε περιπτώσεις ιδιαιτέρων δυσμενών συνθηκών, όπως χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και έντασης.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η σημερινή κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας έχει  ως ακολούθως:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται:
1) Επ.Ο. Χανίων – Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό
2) Επ.Ο. Χανίων – Δράκειας

Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:
1) Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από 13+190 χ/θ (Πορταριά) έως 51+490 χ/θ (Ζαγορά)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται:
1) Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Επαρχιακό δίκτυο Ελασσόνας
2) Επ. Οδός Δήμητρας-Ανατολής από 3ο έως 18ο χλμ
3)Επ. Οδός Έλαφου – Καλαμακίου
4) Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου – Ανατολής
5) Επ. Οδός Αγιοκάμπου-Σκλήθρου
6) Επ. Οδός Συκουρίου-Σπηλιάς από 5ο χλμ.
7) Επ. Οδός Στομίου-Καρίτσας
8) Δημ. Οδός Πυργετού-Κρανέας
9) Δημ. Οδός Κάτω Αιγάνης-Αιγάνης
10) Επ. Οδός Αγιάς-Μελιβοίας από 3ο έως 8ο χλμ
11) Επ. Οδός Σωτηρίτσας-Μελιβοίας από 8ο έως 15ο χλμ
12) Επ. Οδός Γόννων-Καλλιπεύκης, από 10ο χλμ.
13) Επ. Οδός Τεμπών-Αμπελακίων από 5ο χλμ.
14) Λοιπό Οδικό δίκτυο Φαρσάλων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:
1) Ε.Ο. Τρικάλων –Ιωαννίνων από το 28ο (κόμβο Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου – είσοδο Εγνατίας οδού)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας από 22ο χλμ (Διασταύρωση της Επ.Οδ. Πύλης – Μεσοχώρας) έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα)
2) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης
3) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων
4) Ε.Ο. Πύλης – Τρικάλων από 32ο χλμ (Ελάτη) έως 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου)
5) Επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:
1) Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από χ/θ 34 (κόμβος Ξυνιάδας) έως χ/θ 111 (Α/Κ Λόγγου)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. ς)
2) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)
3) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)
4) Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα
5) Επ. Οδός Καρδίτσας – Άρτας από 35ο χλμ (Διασταύρωση Βατσουνιάς) έως 81ο χλμ (όρια Ν. Άρτας)
6) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο χλμ (Διασταύρωση Πευκόφυτου) έως 56ο χλμ όρια Ν. Ευρυτανίας
7) Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 46ο χλμ (Διασταύρωση Λουτροπηγής) έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»-όρια Ν. Ευρυτανίας).

Επιχείρηση διέλευσης δύο φορτηγών από τον Συνεταιρισμό Ζαγορίν

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η επιχείρηση διέλευσης δύο φορτηγών επικαθήμενων με συρόμενο από τον Συνεταιρισμό Ζαγορίν, με τη βοήθεια εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και το συντονισμό της Τροχαίας.

Η Τροχαία θα απαγορεύει τη διέλευση όποιων άλλων οχημάτων από το Καράβωμα μέχρι τα Χάνια.

Για το λόγο αυτό αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις για ευνόητους λόγους, μέχρι να διέλθουν από το εν λόγω οδικό δίκτυο.

Απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα

Με αφορμή την έκδοση νέου έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συστήνει σε όλους τους οδηγούς να φέρουν απαραιτήτως στα αυτοκίνητα τους αντιολισθητικές αλυσίδες, να υπακούουν και να τηρούν πιστά στις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνσης της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο τμήμα του Κύριου Έργου Παραχώρησης (ΚΕΠ), ήτοι από τη χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), λόγω των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών, συνεπεία χιονόπτωσης, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, καθώς και την πρόβλεψη τροχαίων ατυχημάτων. Της παραπάνω απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται: τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι, τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ. κλπ). Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας ().

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων επισημαίνει ότι για κάθε όχημα που δεν φέρει αντιολισθητικές αλυσίδες, ή που είναι σταθμευμένο παράνομα και παρεμποδίζει είτε την κυκλοφορία, είτε την προσπάθεια αποχιονισμού, πέρα από τις κυρώσεις που προβλέπεται από τον ΚΟΚ και την αρμοδιότητα της εφαρμογής έχουν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δεν θα ευθύνεται σε καμία περίπτωση εάν προκληθούν τυχόν ζημιές από τα εκχιονιστικά μηχανήματα στα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ή τα εναπομείναντα χωρίς αλυσίδες από τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Στην προσπάθεια που επιχειρείται να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας, με το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας να εργάζεται νυχθημερόν, μέσα σε ακραίες και αντίξοες καιρικές συνθήκες, χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτών και κυρίως των οδηγών, που διέρχονται κυρίως τον ορεινό όγκο του Νομού μας με την πιστή τήρηση των κανόνων και οδηγιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της αυτονόητης λογικής που διέπει εχέφρονες και πεπαιδευμένους πολίτες.

"Αλιεύοντας" την είδηση