Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πήλιο: Εγκλωβισμένος για δύο μήνες ο Βέλγος κατα φαντασία κατάσκοπος
Πήλιο: Εγκλωβισμένος για δύο μήνες ο Βέλγος κατα φαντασία κατάσκοπος

Πήλιο: Εγκλωβισμένος για δύο μήνες ο Βέλγος κατα φαντασία κατάσκοπος

Ακόμ κι εφημερίδες του Βελγίου ασχολήθηκαν με την υπόθεση του 25χρονου Βέλγου υπηκόου που συνελήφθη στις 17 Απριλίου 2019 από σμηνίτες στο ραντάρ στο Πλιασίδι και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για κατασκοπεία σε βαθμό όμως πλημμελήματος, αφού από τότε παραμένει εγκλωβισμένος στη χ μας, του έχει απαγορευθεί η έξοδος μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση που ακόμα τόσες ημέρες μετά δεν έχει τελειώσει.

Ο συνήγορος του νεαρού Βέλγου κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία του αίτηση αποκατάστασης του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πίσω στην του.

Ο 25χρονος εδώ και δύο μήνες τριγυρνάει μεταξύ Αθήνας και , ενώ τα χρήματα που διέθετε έχουν σχεδόν εξαντληθεί, καθώς δεν μπορεί να βγει από τη χώρα εάν δεν τελειώσει το στάδιο της ανάκρισης που καρκινοβατεί για όλο αυτό το διάστημα.

Παράλληλα με το ζήτημα ασχολήθηκε και η Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα, κάνοντας παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας τον απεγκλωβισμό του υπηκόου της, που διαμένει μόνιμα στις Βρυξέλλες και ασχολείται με υπολογιστές.

Ο άνδρας βρέθηκε στο Πήλιο, όπου δούλεψε εθελοντικά σε αγροτική μονάδα στην περιοχή και ταυτόχρονα περιηγούνταν στα χωριά, διαμένοντας από τον περασμένο Οκτώβριο σε σκηνή.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του το θέμα δημιουργήθηκε για μια φωτογραφία που βρέθηκε στην μηχανή του που λειτουργεί με φίλμ, και που απεικονίζονταν το “μπαλόνι” του ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί που κατέθεσαν για το περιστατικό ανέφεραν πως στη γύρω τοποθεσία δεν υπήρχε περίφραξη που να αποτρέπει την προσέγγιση της στρατιωτικής εγκατάστασης, αλλού ούτε και κάποια πινακίδα που να προειδοποιεί ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση της περιοχής.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν πως σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην περίπτωση του, μιας και ο νεαρός είχε ξεκινήσει από τη Μακρινίτσα με προορισμό το για οκτάωρη , όντας λάτρης της φύσης, χωρίς να είναι κατάσκοπος.

Υπενθυμίζεται πως σμηνίτες της 9ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ), τον αντιλήφθηκαν που φωτογράφιζε, τον συνέλαβαν, και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, στην Ανακασιά και στη συνέχεια στον εισαγγελέα αρχικά και στον ανακριτή κατόπιν.

Ο νεαρός αλλοδαπός αρχικά κρίθηκε ύποπτος για στρατιωτική κατασκοπεία, καθώς δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του.

Ο Βέλγος, εκτός από την ταυτότητά του, δεν είχε κανένα άλλο στοιχείο και αρχικά οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον συγγενή ή φίλο του στο Βέλγιο, που να τον γνωρίζει.

Στη συνέχεια όμως, τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και, όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος, του αρέσει η φύση και από τον περασμένο Οκτώβριο βρισκόταν στην περιοχή του Πηλίου, όπου πραγματοποιούσε περιηγήσεις.

Ο νεαρός είχε πει ξεκίνησε με προορισμό το , στην πορεία, όμως, έχασε το δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσει στην περιοχή γύρω από τα ραντάρ στο Πλιασίδι.

Εκεί ήταν που άρχισε να τραβά φωτογραφίες, προκαλώντας τις υποψίες των στρατιωτικών.

Η επίμαχη φωτογραφία βρίσκονταν πράγματι στην κάμερά του, μεταξύ άλλων από διάφορα τοπία, αφού σύμφωνα με τον δικηγόρο του, εντυπωσιάστηκε από την εικόνα του ραντάρ και θέλησε να την κρατήσει στη μηχανή του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση