Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η απολογία του συζυγοκτόνου και η δικογραφία
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η απολογία του συζυγοκτόνου και η δικογραφία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η απολογία του συζυγοκτόνου και η δικογραφία

Μετά πό δύο 24ωρ συγκλονιστικών ανατροπών και αποκαλύψεων σχετικά με την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, που προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη, σειρά παίρνει τις επόμενες ημέρες η ώρα της Δικαιοσύνης, με τον καθ΄ ομολογία συζυγοκτόνο να έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Ο 32χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δυο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου και δυο πλημμελήματα, ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Τι λέει δικογραφία

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία, η άτυχη κοπέλα είχε έναν «αγωνιώδη» θάνατο.

Η 20χρονη, για την οποία ο δράστης της δολοφονίας της φέρεται να αναφέρει στους αστυνομικούς «δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα» πέθανε μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα της 11ης Μαίου και βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εκείνο το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει από ασφυξία η Καρολάιν φαίνεται να έκανε τρεις αναζητήσεις από το κινητό της: «Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking» αναφέρουν οι αστυνομικοί. «Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38», σημειώνουν.

Στο 26 σελίδων διαβιβαστικό που έστειλε στις δικαστικές αρχές η Αστυνομία αναφέρονται λεπτομερώς τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά όταν έσπευσαν εκεί ειδοποιημένοι από τον δράστη για . Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν στην διάρκεια των ερευνών τους για την εξιχνίαση του εγκλήματος που θεωρείται ιδιαίτερο εξαιτίας του τρόπου που φέρθηκε ο δράστης.

Ο 33χρονος πιλότος εμφανίζει, με όσα ισχυρίστηκε στην προανάκριση, την 20χρονη ως ευέξαπτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που εμφανίστηκε «όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι». Φαίνεται επίσης να υποστηρίζει πως δική του ιδέα ήταν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έτσι «ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία για συνεδρίες», όπως αναφέρει για την γυναίκα που καταγγέλθηκε ότι δεν έχει πτυχίο Ψυχολογίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν η οποία φαίνεται πως δεν είχε διαπιστώσει ιδιαίτερα προτα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η γυναίκα αναφέρθηκε στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2012 που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με επιπλοκές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το σύνολο του προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος.

Τι είπε στην του

Κατά την προανακριτική του , ο πιλότος περιέγραψε τις συνθήκες –κατά τη δική του πάντα εκδοχή- κάτω από τις οποίες έφτασε στο έγκλημα.

Ζητώντας «μια μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα» και αναγνωρίζοντας ότι αυτή έχει «πολύ μικρή αξία για αυτούς που στερήθηκαν», συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική».

Φτάνοντας στην περιγραφή του σκηνικού του εγκλήματος και αφού υποστήριξε ότι προηγουμένως η σύζυγός του του είχε πει: «Όχι μη φέρεις τη μικρή δε σας θέλω», ο 32χρονος φέρεται να κατέθεσε: «Ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει».

Και πρόσθεσε: «Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδια και τον πατέρα της».

Τι υποστήριξε για την Καρολάιν

Στην προανακρική απολογία του ο συζυγοκτόνος υποστήριξε ότι το παιδάκι τους γεννήθηκε πρόωρα με πρόβλημα υγείας, και ότι η ψυχολογική κατάσταση του θύματος είχε αρχίσει να επιδεινώνεται μετά την αποβολή του πρώτου παιδιού με εκρήξεις συναισθηματικές.

Φέρεται να κατέθεσε ότι τον έβριζε, τον χτυπούσε «και γενικότερα δεν σταματούσε αν δεν ένιωθε ότι τον είχε ισοπεδώσει συναισθηματικά».

Σημείωσε ότι δεν είχε υπάρξει ποτέ τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους, ενώ έδωσε και ορισμένα στοιχεία της σκηνοθεσίας που επιχείρησε να στήσει:

Συγκεκριμένα είπε ότι τα κοσμήματα που ισχυρίστηκε ότι εκλάπησαν εκείνο το βράδυ τα τοποθέτησε σε ένα σακουλάκι και τα έβαλε στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας του, και ότι μετά από ημέρες τα έβγαλε και τα πέταξε σε κάδο.

Τα υποτιθέμενα 15.000 κλοπιμαία ήταν επίσης σκηνοθεσία. Δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα στο σπίτι.

Τέλος παραδέχθηκε ότι τη στιγμή της ανθρωποκτονίας το μωρό ήταν στο σαλόνι και ότι εκείνος το τοποθέτησε δίπλα στο άψυχο κορμί της συζύγου του προτού δεθεί. Ο ίδιος δέθηκε, όπως υποστήριξε, μόνον όταν βεβαιώθηκε ότι κοιμόταν.

Η στιγμή της ομολογίας

Το χρονικό της ομολογίας του δράστη, παρουσίασε χθες η Αστυνομία, κατά την επίσημη ενημέρωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Για να επιβεβαιώσουμε τις υποψίες, έπρεπε να εξετάσουμε σχολιαστικά τον σύζυγο, θέτοντας του ειδικά ερωτήματα», τόνισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., συμπληρώνοντας ότι «κατά την αρχική συζήτηση και πριν προλάβουμε να του εκθέσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας, αυτός έστρεψε τη συζήτηση στη σχέση που είχε με το θύμα, με το παιδί του και με την ομάδα που είχε δημιουργηθεί για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ειδικά με τον επικεφαλής».

«Σε κάποιο στάδιο της εξέτασης του, ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν ήθελε να μας εξαπατήσει και να πει ψέματα, αλλά να αποφύγει τη σύλληψη και να μείνει με το παιδί του έξω από τη », σημειώθηκε.

«Όπως καταλαβαίνετε αυτό γρήγορα οδήγησε στην ομολογία της πράξεως, που απέδωσε σε έναν διαπληκτισμό που είχαν με την σύζυγό του, που οδήγησε σε μια έκρηξη συναισθήματος και δεν άργησε να οδηγήσει στο αποτέλεσμα που γνωρίζουμε», αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Επιβεβαίωσε τα ιατροδικαστικά ευρήματα και στη συνέχεια περιέγραψε τις κινήσεις του: Την παραβίαση του παραθύρου, την θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης και το ότι ο ίδιος έδεσε τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση». Και συνέχισε: «Όλα αυτά, όπως μας είπε κι ίδιος, έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει το χώρο έτσι ώστε να πείσει την Αστυνομία ότι πρόκειται για ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση