Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εγκαινιάστηκε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφαλείας (ISPS) στον Λιμένα Βόλου
Εγκαινιάστηκε το Ολοκληρωμένο  Σύστημα Ασφαλείας (ISPS)  στον Λιμένα Βόλου

Εγκαινιάστηκε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφαλείας (ISPS) στον Λιμένα Βόλου

Συγκριτικό πλεονέκτημα στο διεθνή ανταγωνιστικό χώρο των θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας, διαθέτει πλέον το λιμάνι του Βόλου. Πρόκειται για τη λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κώδικα ISPS, το οποίο εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου.

Τα εγκαίνια του συστήματος ISPS, έγιναν σήμερα το πρωί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ενώ παρών ήταν και ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου “ Victoria” που έδεσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι το θέμα της ασφάλειας είναι ζητούμενο στις μέρες μας. «Με το έργο αυτό διασφαλίζουμε ότι θα υπάρχει έλεγχος επιβατών των κρουαζιεροπλοίων αλλά και των φορτηγών πλοίων». Επιπλέον ο κ. Αγοραστός ζήτησε να παραχωρηθεί το λιμάνι στην τοπική και να «έχουμε τη δυνατότητα να επιχειρήσουμε και εμείς και να συμβάλλουμε και να ανοίξουμε τα φτερά μας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος τόνισε ότι το λιμάνι είναι ολόκληρης της Θεσσαλίας με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. «Το λιμάνι του Βόλου σε συνεργασία με όλες τις αναπτυξιακές δυνάμεις μπορεί να πετύχει πάρα πολλά. Ήδη έχουμε απευθύνει επιστολή συνεργασίας σε όλους τους παραγωγικούς της Θεσσαλίας και να βγούμε μπροστά. Στα επόμενα Ποσειδώνια θέλουμε να συμμετέχουμε μαζί με όλους τους της Θεσσαλίας. Τα σημερινά εγκαίνια δείχνουν την θέλησή μας να είμαστε πρωτοπόροι στη διεθνή νομοθεσία περί ασφάλειας και αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Σταυριδόπουλος προσέφερε ένα δώρο στον καπετάνιο του Victoria.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος εξήγησε τη λειτουργία του με πρώτη την κα Χρυσοβελώνη και δεύτερο τον κ. Αγοραστό να φορούν τα ειδικά ταμπελάκια και να περνούν από την θύρα ασφαλείας.

O Οργανισμός Λιμένος Βόλου ΑΕ, στοχεύοντας στην προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου έργου στο λιμάνι του Βόλου, θέτει σε λειτουργία ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας για όλα τα φορτία, οχήματα και επιβάτες, που αφορούν τη διακίνηση από και προς χώρες του εξωτερικού.

Λιμάνι που δεν θα διαθέτει σύστημα ασφαλείας (ISPS) πιστοποιημένο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και ασφάλειας για τις παραπάνω κατηγορίες, δεν θα μπορεί να αποτελεί ασφαλή λιμένα διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου.

Το έργο εγκατάστασης του νέου ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ISPS χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013, με προϋπολογισμό 935.788,59 ευρώ και αποτελείται από: Φυλάκιο Κεντρικής Πύλης / Κέντρο Ελέγχου Ασφάλειας (ΚΕΑ), Φυλάκιο Προβλήτα Νο 3, σύστημα επιτήρησης με κάμερες, συστήματα επις, ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης, ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων, περιφράξεις, θύρες εισόδου-εξόδου οχημάτων, υπερυψωμένη πλατφόρμα ελέγχου Φ/ οχημάτων, προκατασκευασμένα στηθαία σκυροδέματος τύπου JERSEY και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό – διανομής – καλωδιώσεις.

Το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μετά τα εγκαίνια, με τη συνδρομή πιστοποιημένης εταιρίας υπηρεσιών ασφαλείας, επιτυγχάνοντας αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών καθώς αυτή αποτελεί κρίσιμο στοιχείο λειτουργίας του Λιμένα Βόλου, τόσο για την των εργαζομένων, όσο και της πόλης του Βόλου και των επωφελούμενων από αυτό αλλά και όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναμενόμενα οφέλη από την ολοκλήρωσή του είναι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας εντός της περιμέτρου του Λιμένα Βόλου καθώς και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το λιμάνι και αυτοματοποίηση σχετικών διαδικασιών με την ηλεκτρονικοποίησή τους.

limanilimani1limani2limani3limani4limani5limani6

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση