Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εγκαινιάστηκε το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας από τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη
Εγκαινιάστηκε το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας από τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη

Εγκαινιάστηκε το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας από τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, εγκαινιάστηκε σήμερα το της Αστυνομικής Διεύθυνσης , στο Αλιβέρι. Ο κ. Πανούσης απηύθυνε το αλλαγής των σχέσεων της Αστυνομίας και των πολιτών, υπεραμύνθηκε του έργου των αστυνομικών και τόνισε πως ο ίδιος θα βρεθεί «απέναντι» σε όποιον επιχειρήσει να υποβαθμίσει το έργο της ΕΛΑΣ.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Πανούση, όλες οι πολιτικής και Στρατιωτικές Αρχές της , καθώς και ο γενικός Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης. Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, ενώ μετά την κοπή της κορδέλας, ο κ. Πανούσης ξεναγήθηκε στο νεόδμητο κτίριο και ακολούθησε .

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος, εξήρε το έργο των Αστυνομικών στη Μαγνησία, τονίζοντας πως η τοπική Διεύθυνση αποτελείται από ικανά άτομα, που δεν προλαμβάνουν μόνο, αλλά συμβάλλουν και στο κοινωνικό έργο. Ο Μητροπολίτης σημείωσε, επίσης, ότι όλη η τοπική κοινωνία λειτουργεί ενωτικά για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο στεγάζονται όλες οι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εκτός του Α.Τ. Βόλου. Έχει συνολικό εμβαδό πάνω από 3.800 τ.μ. και αποτελεί ένα «στολίδι», όπως το χαρακτήρισε ο Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Γιάννης Τόλιας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το «αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση του πνεύματος της ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τον εκσυγχρονισμό, τη διαρκή αναβάθμιση και βελτίωση τόσο των οργανωτικών δομών της αστυνομίας όσο και της θέσης του αστυνομικού ως εργαζόμενου, στο πλαίσιο εφαρμογής μίας σύγχρονης αντιεγκληματικής πολιτικής, με κεντρικό άξονα την εμπέδωση της ασφάλειας από μία σύγχρονη, επαγγελματική και αποτελεσματική αστυνομία δίπλα στον πολίτη».

 

Ο κ. Τόλιας τόνισε πως η Αστυνομία και η του Υπουργείου να επαναφέρουν στον ελληνικό λαό το αίσθημα της ασφάλειας και διαβεβαίωσε ότι η διεύθυνση και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας παρ’ όλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την κρίση θα διαθέτουν όλες τις δυνάμεις τους για να υπηρετούν την ασφάλεια των πολιτών του νομού Μαγνησίας.

EGKAINIA-2

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Το έργο των αστυνομικών Αρχών μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες (οικονομικές και κοινωνικές) εξήρε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πανούσης ανέφερε τα εξής: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα και πρέπει να την χειριστούμε με τρόπο περήφανο, διαυγή, κοιτώντας το μέλλον στα μάτια κι όχι το παρελθόν. Είναι η πρώτη Διεύθυνση που εγκαινιάζουμε ως κυβέρνηση, θέλουμε να είναι το κέντρο και η αρχή της συμφιλίωσης. Αυτό που από την πρώτη στιγμή είπαμε, συμφιλίωση της αστυνομίας με τους πολίτες και των πολιτών με την αστυνομία. Αυτό θα γίνει.

Είμαι βέβαιος ότι θα την στηρίξουμε όλοι. Είμαι βέβαιος ότι το αποτρεπτικό έργο της Αστυνομίας θα υπερισχύει της καμιά φορά αναγκαίας κατασταλτικής λειτουργίας. Θέλουμε να είναι το «σπίτι» του κατατρεγμένου, του μετανάστη κι εκείνου που ψάχνει το δίκιο του και να μη δίνουμε την εικόνα ότι η αστυνομία δεν είναι παρά ένας διώκτης των πολιτών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

EGKAINIA-3

Η Αστυνομία προστατεύει τη και από την τρομοκρατία και από το οργανωμένο έγκλημα. Μέχρι εκεί όμως. Θα πρέπει να δείξουμε αυτό το νέο πρόσωπο. Πρέπει να αλλάξουμε τις σχέσεις και τους ρόλους και είναι ευκαιρία να το κάνουμε, ξεκινώντας από τη Μαγνησία, από την συνένωση των δυνάμεων.

Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να στραφεί κατά της Δημοκρατίας και κρίνεται από το Κοινοβούλιο. Αλλά πρέπει και να την σεβόμαστε. Από όπου κι αν έρθει προσπάθεια υποτίμησης ή υποβάθμισης του κάθε αστυνομικού και του αστυνομικού Σώματος, εγώ θα είμαι αντίθετος, θα στηρίξω την αστυνομία για το ρόλο που επιτελεί.

Δεν θα στηρίξω τον επίορκο, δεν θα στηρίξω αυτόν που μέσω της Αστυνομίας προσπαθεί να κάνει κάτι άλλο έξω από το Σύνταγμα και έξω από το πολιτικό σύστημα και τη . Δεν είναι δυνατό να μην στηρίξουμε την Αστυνομία και  τον κάθε αστυνομικό για να έχει τουλάχιστον την ηθική δικαίωση».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση