Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εγκαινιάστηκε σήμερα το skate park στο πάρκο Αναύρου
Εγκαινιάστηκε σήμερα το skate park στο πάρκο Αναύρου

Εγκαινιάστηκε σήμερα το skate park στο πάρκο Αναύρου

Η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα πολλών νέων της περιοχής για ενός χώρου όπου θα μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν skate και ΒΜΧ εγκαινίασε σήμερα, Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο Παραλιακό Πάρκο Αναύρου, πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου και απέναντι από την πρώην κυρία είσοδο του οσοκομείου (σημερινή είσοδος ΟΚΑΑ) το πρώτο οργανωμένο πάρκο skate park στον Βόλο.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του ιερέα, π. , που τέλεσε τον αγιασμό και που τόνισε: “Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στα εγκαίνια αυτής της πίστας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον δήμαρχο Βόλου όσο και τους συνεργάτες σας και τους δημοτικούς συμβούλους για την απόφαση αυτή. Και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν μία επιθυμία των παιδιών και να τους ζητήσω συ γιατί πολλές φορές στην εκκλησία έσπαζαν με το άθλημα αυτό κάτι μάρμαρα και μου έλεγαν πάντα, από χρόνια πολλά, από δέκα χρόνια τώρα, ναι πάτερ αλλά δεν βρέθηκε ένας να μας κάνει και εμάς κάτι να πηγαίνουμε εκεί ούτε εμείς θέλουμε να ερχόμαστε. Να λοιπόν που βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι και έκαναν την όμορφη αυτή πίστα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την δημοτική αρχή και εύχομαι σε όλους υγεία και σε εσάς παιδιά καλή πρόοδο και να ξέρετε ότι σας αγαπούμε. Μεταβιβάζω και τις ευχές του Σεβασμιότατου.

Από την πλευρά των χρηστών της νεάς δομής ο Ιάσονας Ευσταθίου σημείωσε: “Ασχολούμαι με το γύρω στα 10 χρόνια, είμαι από το Βόλο και μεγάλωσα εδώ. Εμείς κάναμε πέρυσι ένα με τον δήμαρχο, του μιλήσαμε και του ζητήσαμε να γίνει ένα skate park. Ήταν θετικός από την αρχή και λίγο καιρό μετά όπως βλέπετε και εσείς είναι πλέον πραγματικότητα. Το σημαντικό είναι που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι αυτοί οι χώροι χρειάζονται και είναι αναγκαίοι για την πόλη γιατί υπάρχουν παιδιά και νέοι άνθρωποι γενικά που ασχολούνται με το skate και το , ζούνε για αυτό, και μία πίστα είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει πλέον γιατί δεν υπήρχε κάποιο μέρος να βρισκόμαστε,να κάνουμε όλοι μαζί, να προπονούμαστε. Αλλά και να το βλέπει ο κόσμος να μαθαίνει, γιατί πολύς κόσμος δεν ξέρει τι είναι το bmx και το skate, είναι πολύ σημαντικό. ιατί μας βλέπουν στον δρόμο, μας θεωρούν αλήτες, ότι καταστρέφουμε, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι μία μορφή άθλησης και ένας τρόπος ζωής. Και μέχρι και σήμερα ήμασταν αναγκασμένοι να πηγαίνουμε σε δημόσιους χώρους χωρίς τις κατάλληλες υποδομές με κίνδυνο να χτυπήσουμε οι ίδιοι ή να χτυπήσουμε κάποιον άλλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση