Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Εγκαινιάστηκε η διευρυμένη μονάδα χημειοθεραπείας στο Α.Γ.Ν.Β.
Εγκαινιάστηκε  η  διευρυμένη μονάδα  χημειοθεραπείας στο Α.Γ.Ν.Β.

Εγκαινιάστηκε η διευρυμένη μονάδα χημειοθεραπείας στο Α.Γ.Ν.Β.

Εγκαινιάστηκε σήμερα η διευρυμένη μονάδα ς στο Νοσοκομείο του Βόλου μετά από δωρεά του Βολιώτη Χαρ. Τσιμά.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο κ. Ιγνάτιος, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων της πόλης.

Ο εξήρε τη σημαντική συνεισφορά του Χαρ. Τσιμά που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, λεγοντας: «Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουν εκλείψει οι ευεργέτες. Ειδικά αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα μας τέτοιου είδους κινήσεις προσφέρουν τα μέγιστα».

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε “ο να του χαρίζει υγεία και δύναμη”, όπως και στο ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κι όλοι οι που κάνουν τις θεραπείες τους εδώ να επιστρέψουν στο σπίτι τους υγιείς.

Την δωρεά του κ. Τσιμά εξήρε και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Ελένη Φουστούκου, σημειώνοντας ότι έχει προσφέρει πολλά στους καρκινοπαθείς και πρόσθεσε: «Πριν από 3,5χρόνια που ήρθε ο ογκολόγος οι άνθρωποι έκαναν χημειοθεραπείες στο παλιό κτίριο του Νοσοκομείου που ήταν ένας χώρος χάλια. Για πρώτη φορά μας έδωσε κάποια χρήματα συμπληρώσαμε κι εμείς και κάναμε τέσσερις αίθουσες ς και δεύτερη φορά τώρα με τη συνδρομή του δημιουργήθηκαν άλλες δύο αίθουσες».

Ο διοικητής του Χαρ. Μπαλής αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της λειτουργίας της μονάδας χημειοθεραπείας και ενηέρωσε ότι η μονάδα ενισχύθηκε με έξι κρεβ για χημειοθεραπείες συν μία αίθουσα για ψυχο υποστήριξη και πλέον αντί για 40 θα μπορούν να γίνονται 60 χημειοθεραπείες την ημέρα. Όπως υπογράμμισε «είναι πολύ σημαντική βελτίωση. Μπορούμε να εξυπηρετούμε πλέον περισσότερους » και πρόσθεσε ότι αναμένεται πρόσληψη επιουρικού γιατρού για το ογκολογικό τμήμα προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η λειτουργία της μονάδας.

Ο κ. Μπαλής εξήρε την προσφορά του Χαρ. Τσιμά αλλά και την προσφορά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας χημειοθεραπείας.

Τέλος, ιδιαίτερα συγκινημένος ο ευεργέτης του ογκολογικού τμήματος Χαρ. Τσιμάς, δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυά του και με τρεμάμενη φωνή ευχαρίστησε το Θεό, λέγοντας « με αξίωσε να προσφέρω στον τόπο μου και να βοηθώ τον τόπο μου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση