Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Α’/θμιας Εκπαίδευσης στην πρώην Καπναποθήκη
Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Α’/θμιας Εκπαίδευσης στην πρώην Καπναποθήκη

Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Α’/θμιας Εκπαίδευσης στην πρώην Καπναποθήκη

 

 

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Α'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,  στο πρώην κτίριο Καπνού, στην οδό Ανθ. Γαζή , εγκαινίασε σήμερα ο Θεσσαλίας Κ. , παρουσία  των τοπικών αρχών.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο και  παραβρέθηκαν  η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη  η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα και οι Γιώργος Κίτσιος και Βασίλης Χατζόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Με τη λήξη του αγιασμού ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέφερε πως ό,τι εγκαινιάζεται έχει μέσα του την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Όπως είπε οι άνθρωποι που θα εργάζονται στο κτίριο, κοπιάζουν από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην τόσο ευαίσθητη ηλικία των παιδιών που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μάλιστα ευχήθηκε υγεία και δύναμη και είπε ότι ο χώρος εργασίας είναι το θεμέλιο για να είμαστε αποδοτικοί και παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να είναι πιο άνετος, αλλά πρόσθεσε ότι οι μικροί χώροι δημιουργούν περισσότερη κοινότητα – ενότητα, ενώ πρόσφερε στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μια εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας είπε ότι το έργο έχει διπλή σημασία, διότι αξιοποιείται ένα κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που δημιουργούσε περιβαλλοντική και κοινωνική , ενώ αποκτά μόνιμη στέγη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Όπως πρόσθεσε  αξιοποιήθηκε το κτίριο έγινε επένδυση πάνω από 100.000 €, έγινε διαμόρφωση των χώρων, ενώ πρόσθεσε ότι στην πορεία να υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις, ώστε ο χώρος να γίνει πλήρως λειτουργικός.

«Στόχος μας είναι – όπως έγινε και με την παραχώρηση χώρου να στεγαστεί το Ελεγκτικό Συνέδριο – σε μια εποχή που τα οικονομικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί 60% και σε, μια εποχή, που την ευθύνη της λειτουργικότητας των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας έχει εκ του νόμου η Περιφέρεια, να βρούμε βέλτιστες λύσεις, ώστε να λειτουργούν σωστά με μικρότερες δαπάνες και ταυτόχρονα να λειτουργούν σε δικούς τους χώρους», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Κ. Αγοραστός εξήγησε ότι η Περιφέρεια μ' αυτό τον τρόπο εξοικονόμησε πολλά χρήματα και γι' αυτό, παρά τις μειώσεις της χρηματοδότησης ανταποκρίνεται, χωρίς να υπάρχουν στρεβλώσεις και παράπονα.

Αναφορικά με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προγραμματισμού (ΚΕΣΥΠ) τόνισε ότι θα στεγαστεί στο συγκρότημα Μουρτζούκου.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος είπε  ότι εδώ και ένα δίμηνο έγινε η μεταστέγαση στο νέο κτίριο, σε μια εποχή που οι κρατικοί πόροι είναι σπάνιοι και πρόσθεσε:  «Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαστήκαμε άψογα με την και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγινε η μεταστέγαση στα γραφεία, που είναι του Δημοσίου».

Ο κ. Πολύζος τόνισε ότι πάντα θα υπάρχουν αδυναμίες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καλυφθούν με το πέρασμα του χρόνου, καθώς ήδη στο δίμηνο που έγινε η μεταστέγαση έγιναν πολλές προσπάθειες και υπάρχει ικανοποίηση για τη συνεργασία με την Περιφέρεια.

Ο διευθυντής ως σημαντική εκκρεμότητα ανέφερε το γεγονός ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση δεν μπορεί να αντέξει πολλά ταυτόχρονα και ο περιβάλλον χώρος του παλαιού κτιρίου.

Μετά τον αγιασμό και τις ομιλίες  μαθητές δημοτικού υ ερμήνευσαν με τα όργανά τους τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εδέσματα μπουφέ προσφορά της ΚΕΚΠΑ – με δημιουργήματα των σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής.

kapnaki1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση