Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εγκαίνια σήμερα στους χώρους χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου
Εγκαίνια σήμερα στους χώρους  χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου

Εγκαίνια σήμερα στους χώρους χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου

Τιμητική εκδήλωση για τον δωρητή Χαρ. Τσιμά 

Εγκαινιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι οι νέοι χώροι ς στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν του δωρητή Χαρ. Τσιμά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου στο ισόγειο χώρο του κτιρίου, παρουσία πολιτικών, τοπικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού Μαγνησίας.

Οι εργασίες επέκτασης της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου έχουν ολοκληρωθεί και πλέον είναι έτοιμοι οι χώροι να υποδεχτούν κι άλλους καρκινοπαθείς.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Δημητριάδος .

Ο κ. Τσιμάς εμφανίστηκε περιχαρής λέγοντας: «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος στο Βόλο. Η χαρά μου και η ικανοποίηση και η γλύκα της προσφοράς που αισθάνομαι σήμερα είναι κάτι που θα με βοηθήσει να συνεχίσω κι άλλο και να είμαι κοντά στους συνανθρώπους μας.

Με τη χαρά που νιώθω και με αυτή την σκέψη θέλω να ζήσω μερικά χρόνια για να κάνουμε κι άλλα έργα. Αυτή ήταν αποθήκη και τώρα μεταμορφώθηκε σε κάτι χρήσιμο.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε  ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθ. Δραμητινός, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τσιμά για την εξαιρετική προσφορά του διαχρονικά και θύμισε παλαιότερες δωρεές του, όπως στο τμήμα τεχνητού νεφρού, δύο επεκτάσεις στο Νοσοκομείο και το κέντρο φιλοξενίας που προγραμματίζει το Νοσοκομείο με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου». «Για μας είναι φίλος και συμπαραστάτης του νοσοκομείου» τόνισε ο κ. Δραμητινός.

Ο ίδιος έδωσε  στοιχεία τόσο για τον αριθμό των ασθενών που είτε εισήχθησαν για νοσηλεία είτε απευθύνθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» για τραυματισμούς και άλλα περιστατικά, λέγοντας  ότι το 2016, 8.000 περισσότεροι ασθενείς, συγκριτικά με το 2015, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο. Εισαγωγή έκαναν 26.674 άτομα, ενώ τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών απασχόλησαν 170.000 περιστατικά.

Ακόμη, έγιναν 1,5 εκατομμύριο μικροβιολογικές εξετάσεις και 4.927 χειρουργεία.

Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, καθημερινά γίνονται 110 συνεδρίες στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. «Αυτό δείχνει ότι το Νοσοκομείο αποτελεί πλέον το αποκούμπι για πολύ κόσμο, όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά και εκτός»

Τέλος αναφέρθηκε και στις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και επικουρικών, που άρχισαν να γίνονται ξανά, έπειτα από τέσσερα χρόνια. Ήδη έχουν  προσληφθεί  15 μόνιμοι ιατροί και αναμένονται τρεις επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ υπάρχουν 13 επικουρικοί γιατροί, για τους 10 εκ των οποίων οι συμβάσεις θα ανανεωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ προσλήφθηκαν και 30 γιατροί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.

Χαρούμενη και συγκινημένη  και η γραμματέας του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Υποστηρίζω» Έφη Χαρβάλα, που είπε:  «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Τον κ. Τσιμά τον έχουμε ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου μας. Εμείς από την πλευρά μας ως Σύλλογος βοηθούμε όπως μπορούμε. Συντονίζουμε, διαθέτουμε χρήματα από δωρεές και προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται η σε ένα όμορφο περιβάλλον και θα συμβούλευα όλους τους καρκινοπαθείς να μην χάνουν το ηθικό τους».

Η ίδια ανακοίνωσε ότι είμαι θέμα χρόνου να έρθει και δεύτερος ογκολόγος μόνιμος γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, οι βουλευτές του Αλέξ. Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, της ΝΔ , η αντιπεριφερειάρχες Δωροθέα Κολυνδρίνη και Γιώργος Καλτσογιάννης, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου και δημοτικοί σύμβουλοι, η πρώην υφυπουργός και περιφερειακός σύμβουλος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι δήμαρχοι Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, Ρ. Φεραίου Δημ. Νασίκας, Ν. Πηλίου Νικ. Φορτούνας  και Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους των Σωμάτων Ασφαλείας το παρών έδωσαν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας αντιστράτηγος Δημ. Κοτσιάφτης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας Γιώργος Αγάκος, προσκεκλημένοι του κ. Τσιμά,   ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ταξίαρχος Γιάννης Τόλιας, υποδιευθυντές και αξιωματικοί.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με αφορμή την τελετή εγκαινίων της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου, μέρος της οποίας ανακατασκευάστηκε χάρη στην σημαντική οικονομική δωρεά του κ. Τσιμά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας- συγχαίρει σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά εποχή κάθε πρωτοβουλία πολιτών, ώστε να εκσυγχρονισθούν νοσοκομεία και χώροι που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους συνανθρώπους μας, σφυρηλατώντας ανθρωπιστικά πρότυπα σε μια εποχή που η αξιακή κρίση καθιστά επιτακτική ανάγκη την μίμησή τους.

Είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή εποχή να υπάρχουν συνεργασίες και συμμαχίες όπου πετυχαίνονται πολλά.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την 5η ΥΠΕ, εκπονώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «με στόχο να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία» όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας , έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014-2020 σημαντικά έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, στο Νομό Μαγνησίας.

 

Έργα όπως:

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ψ. Τ. ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ Γ. Ν. ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Β' ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 5.750.000,00 €.
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ, προϋπολογισμού 2.506.000,00 €
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, προϋπολογισμού 1.392.000,00 €
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ, προϋπολογισμού 970.000,00€
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ 64 ΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, προϋπολογισμού 600.000,00€
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ, προϋπολογισμού 466.800,00€
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΔ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, προϋπολογισμού 413.000,00€
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΔ ΣΟΥΡΠΗΣ, προϋπολογισμού 398.000,00€
  • ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ, προϋπολογισμού 308.982,07€
  • Προμήθεια και Εγκατάσταση Πλήρους Ψηφιακής Χειρουργικής Αίθουσας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου» προϋπολογισμού 470.000 €
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ακτινολογικού εξοπλισμού» προϋπολογισμού 350.000 €
  • Προμήθεια 10 Ασθενοφόρων 4 x 2, 1 Ασθενοφόρου 4 x 4 και 2 Κινητών Μονάδων για τις Ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , προϋπολογισμού 961.000,00€.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 14.585.782,07

 

Εκτός των παραπάνω έργων η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως: Προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία, μαθήματα γονεϊκής προετοιμασίας, προγράμματα πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως επίσης των εξαρτήσεων (διαδίκτυο, κάπνισμα, αλκοόλ και ), προγράμματα μαθημάτων ανώδυνου τοκετού και στήριξης μητρικού θηλασμού, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται με το Παρατηρητήριο Πρόληψης της σχολικής βίας και εκφοβισμού της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τα ζητήματα αυτά.

Με πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να διεκδικεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα ουσίας, έργα που συμβάλουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας, στην καλυτέρευση της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου 

 Με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ αποφασίστηκε η μετακίνηση γιατρών των ΠΕΔΥ – Κ.Υ. και Μ.Υ. αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ για την κάλυψη εφημεριών στο Νοσοκομείο Βόλου τον Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η μετακίνηση μια γιατρού Επιμελητής Α' Ακτινοδιαγνωστικής του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ., μιας γιατρούς Επιμελητής Β' Ακτινοδιαγνωστικής του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Βελεστίνου, μιας γιατρού Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής του Π.Ι. Αγ. Βλασίου του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ.Αργαλαστής, μιας γιατρού Επιμελητής Β' Γενικής Ιατρικής του Π.Ι. Ευξεινούπολης του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Αλμυρού, μιας γιατρού Επιμελητής Β' Γενικής Ιατρικής του Π.Ι. Πλατάνου του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Αλμυρού, μιας γιατρού Επιμελητής Α' Γενικής Ιατρικής του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Αλμυρού, μιας γιατρού Επιμελητής Α' Γενικής Ιατρικής του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Αργαλαστής, ενός γιατρού Διευθυντή Παθολογίας του Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ. Σκιάθου, μιας γιατρού, Διευθύντρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Αργαλαστής, μιας γιατρούς Διευθύντρια Παιδιατρικής του Π.Ε.Δ.Υ.-Μ.Υ. Βόλου, μιας γιατρού Επιμελητής Β΄Ιατρικής Βιοπαθολογίας του Π.Ε.Δ.Υ.-Μ.Υ. Βόλου, μιας γιατρού Επιμελητής Β' Ακτινοδιαγνωστικής του Π.Ε.Δ.Υ.-Μ.Υ. Βόλου, και μίας γιατρού ΙΥΥΥ του Π.Ι. Αγίου Λαυρεντίου του Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Αργαλαστής.
Τα έξοδα εφημεριών που θα προκύψουν από την ανωτέρω απόφαση θα καλυφθούν από το Γ.Ν. Βόλου.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση