Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα
Εγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα

Εγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα

Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, η επιχείρηση ς των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα, της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού.

Περίπου στις 7 το απόγευμα της ς αναχώρησε από την οδό Μαυρομματαίων, η οποία είχε κλείσει για την ασφαλή επιβίβασή τους, το τελευταίο της ς Υπηρεσίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία της εν λόγω Υπηρεσίας, ενώ 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.

Η περιοχή στη συνέχεια θα καθαριστεί από τις του δήμου Αθηναίων, για να παραδοθεί στους επισκέπτες της. Παράλληλα θα αστυνομεύεται προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών, στους οποίους, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, θα συστήνεται να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού.

 

Η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι στον Ελαιώνα και παρέμεινε εκεί μέχρι που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της μεταφοράς των προσφύγων.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στο μέλλον, απάντησε καταφατικά εξηγώντας ότι όσο δεν γίνεται τίποτα στις χώρες κατς τους να σταματήσει ο και η σφαγή, οι ροές θα συνεχίζονται. «Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να εμποδίσουμε αυτές τις ροές γιατί γίνονται μέσω θαλάσσης» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει λοιπόν καμία άλλη δυνατότητα παρά να βρούμε τρόπους να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέχρι να πάρουν τον δρόμο να συνεχίσουν το δι τους όπως αυτοί επιλέγουν».

Τέλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα νομιμότητας για τη λειτουργία του χώρου φιλοξενίας μεταναστών γιατί έχει γίνει με διεθνείς προδιαγραφές, ενώ για κάποιες που σημειώνονται από κατοίκους της περιοχής, παρέπεμψε στο δήμο της ς που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση