Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΛΜΥΡΟΣ / Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού για τα υποβρύχια Μουσεία στην Αμαλιάπολη
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού για τα υποβρύχια Μουσεία στην Αμαλιάπολη

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού για τα υποβρύχια Μουσεία στην Αμαλιάπολη

Κίκυνθος, Γλάρος και Τηλέγραφος  «ανοίγουν»  για τους αυτοδύτες το καλοκαίρι του 2020

: «Νέα εποχή για τον εναλλακτικό τουρισμό στον Δυτικό Παγασητικό. Η Θεσσαλία πρωτοπορεί και καινοτομεί στην πράξη»

 

Σε κέντρο καταδυτικού τουρισμού μετατρέπεται η  Μαγνησία, ο Δυτικός και οι Σποράδες, με το  καινοτόμο έργο των  υποβρυχίων μουσείων.

«Κάνουμε ποιοτική αντίσταση στον μαζικό τουρισμό και προωθούμε καινοτόμες,  εναλλακτικές δράσεις με  προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εγκαινιάζοντας στην Αμαλιάπολη το Κέντρο  Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης  Κοινού  για τα υποβρύχια μουσεία. «Η Θεσσαλία πρωτοπορεί και  καινοτομεί. Ανοίξαμε, μετά την Αλόννησο, το δεύτερο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού για τα υποβρύχια μουσεία και τον καταδυτικό τουρισμό στη Μιτζέλα, που φέρνει προστιθέμενη αξία και ανεβάζει το επίπεδο τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Πρωτοπορούμε στην πράξη, καινοτομούμε στην πράξη, κάνουμε ανάπτυξη στην πράξη» τόνισε ο .

Το Κέντρο στεγάζεται στο δημοτικό κατάστημα- λιμενικό τμήμα και προσφέρει στους επισκέπτες- μεταξύ των οποίων πολλοί  σχολείων της περιοχής- μια μοναδική εμπειρία τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης στις ενάλιες αρχαιότητες.

Ενώ, με έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που εντάχθηκε πρόσφατα στο Θεσσαλίας, προβλέπεται η ανέγερση νέου Κέντρου Ενημέρωσης  εμβαδού 310 τ.μ.,   σε  ιδιοκτησίας του Δήμου Αλμυρού,  σε γειτνίαση με το παραλιακό μέτωπο της Αμαλιάπολης.

Στην θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Παγασητικού, έχουν εντοπιστεί και ερευνηθεί  τα τελευταία χρόνια τρεις θέσεις ναυαγίων, των υστερορωμαικών και  βυζαντινών χρόνων στα ακρωτήρια Τηλέγραφος  και Γλάρος Νηών,  και στην Κίκυνθο Αμαλιάπολης ανέφερε η δρ. Παρή Καλαμαρά, διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ναυάγια αυτά, θα είναι επισκέψιμα  από το καλοκαίρι του 2020. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλμυρού Χατζηκυριάκος χαρακτήρισε «πολύ σημαντική την σημερινή ημέρα γιατί το άνοιγμα των  υποβρυχίων μουσείων θα συμπληρωθεί και με άλλες υποδομές – οδικές παρεμβάσεις, σήμανση της περιοχής, έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, τουριστικές δομές- που θα βελτιώσουν  συνολικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων».

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων , ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Μεταφορών και Συγκοινωνιών Γρ. Ιγγλέσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Μόρας ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Δ. Εσερίδης, η συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος BlueMed Αγγ. Βενέτη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμαλιάπολης  Ευστ. Καραγιάννης και κάτοικοι της περιοχής.

Ακολούθησε κατάδυση στο ναυάγιο της Κικύνθου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και άλλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ομάδα ναυτοπροσκόπων της Μαγνησίας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση