Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εγκαινιάστηκε ο ξενώνας του Νοσοκομείου, δωρεά του ευεργέτη Χαρ. Τσιμά
Εγκαινιάστηκε ο ξενώνας του Νοσοκομείου, δωρεά του ευεργέτη Χαρ. Τσιμά

Εγκαινιάστηκε ο ξενώνας του Νοσοκομείου, δωρεά του ευεργέτη Χαρ. Τσιμά

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο  ξενώνας για τους συγγενείς απόρων ασθενών που νοσηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο» Βόλου, o oποίος θα λειτουργήσει κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.

Ο ξενώνας έγινε με δωρεά του  ευεργέτη Χαράλαμπου  Τσιμά,  ο οποίος χορήγησε πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ πολυετής ήταν και η  συμβολή του  Σωματείου «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο ξενώνας διαθέτει δύο τρίκλινα και ένα δίκλινο δωμάτια , κουζίνα και μπάνιο και   περιβάλλοντα χώρο ενώ στα δωμάτια έχουν δοθεί τα ονόματα των τεσσάρων θυγατέρων του κ. Τσιμά, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα την πιο ευτυχισμένη  της ζωής του. «Θα είμαι δίπλα στους συνανθρώπους μου όσες μέρες που μας δίνει ο Θεός. Όλος ο κόσμος με αγαπάει και τον ευχαριστώ πολύ» τόνισε.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος παρουσία εργαζομένων και πολιτών και στη συνέχεια είπε: « Είχαμε  από καιρό εντοπίσει το πρόβλημα φιλοξενίας ασθενών αλλά και συγγενών ασθενών που από την επαρχία και τα νησιά, οι οποίοι πολλές φορές έμειναν στα παγκάκια και στους διαδρόμους του Νοσοκομείου γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν ένα ξενοδοχείο. Νομίζω πως με αυτή την κίνηση να γίνει αυτός ο χώρος ήταν πολύ μεγάλη εξέλιξη. Βέβαια είναι ακόμη μικρός. Μακάρι να αποκτήσουμε κάτι μεγαλύτερο, αλλά η συμβολή του κ. Τσιμά σήμερα και η συνεργασία με το και η παρουσία όλων μας εδώ, δείχνει ότι τα έργα της αγάπης ,όπου όλοι μαζί επιχειρούμε, μπορούμε να πετύχουμε και να κάνουμε θαύματα. Δόξα τω Θεώ έχουμε και άλλες τέτοιες δράσεις ώστε σε τούτη την κρίσιμη εποχή να μην υπάρχει άνθρωπος ούτε στους δρόμους , ούτε εγκαταλελειμμένος ούτε αδύναμος».

Ο  διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός  χαρακτήρισε  εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν για να γίνει ο ξενώνας και πρόσθεσε:  «Φιλοδοξούμε ο ξενώνας να είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τους συμπολίτες μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τσιμά που υλοποίησε το όνειρό μας  αλλά και όσους έτρεξαν όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζοντας την γραφειοκρατία με τις διαδικασίες ώστε αυτή τη στιγμή να έχουμε ένα στολίδι για το Νοσοκομείο αλλά και το Βόλο».

Η πρόεδρος του Σωματείου «Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου», Γεωργία Σταγάκη, υπενθύμισε ότι στους σκοπούς του Σωματείου ήταν και η δημιουργία αυτού του ξενώνα, ένα όραμα ζωής που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του κ. Τσιμά.

«Ο κ. Τσιμάς είναι από τους πρώτους που ευχήθηκαν να γίνει η ανταλλαγή χρήσης κτιρίων που είχε προτείνει η τότε διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Καρά. Ο κ. Τσιμάς μας έδωσε τα πρώτα 10.000 ευρώ και ξόδεψε τουλάχιστον άλλα 100.000  για να γίνει. Και έγινε με κάθε πολυτέλεια ενισχύοντας καταστήματα της περιοχής μας».

Τέλος ο δήμαρχος Ζαγοράς, Πατής Κουτσάφτης επισήμανε ότι ο κ. Τσιμάς συνεχίζει μία μεγάλη παράδοση ευεργετών στο δήμο και αποτελεί παράδειγμα και για άλλους για να γίνουν ευεργέτες. «Στο δήμο μας υπάρχει μακρά παράδοση και διαθέτουμε πολλά ιδρύματα που βοηθούν συμπολίτες μας και όχι μόνο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση