Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα στον Ξηριά
Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα στον Ξηριά

Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα στον Ξηριά

Τα εγκαίνια της νέας οδικής γέφυρας στον Ξηριά, στο ύψος της Λαχαναγοράς, στην προέκταση της οδού Σκουφά πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Αχ. Μπέο.

Η νέα που είναι εναρμονισμένη με την πρόταση των μελετητών της «Παράκαμψης και εισόδου πόλεως από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Λαρίσης , χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας  κατασκευάστηκε από εργολάβο,  με μελέτη και επίβλεψη από τον Δήμο και  έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 7,50 μ. ,  με πεζοδρόμια εκατέρωθεν καθαρού πλάτους έκαστο 1,50 μ. Το συνολικό μήκος της είναι 41,00 μ.,  δύο ανοιγμάτων με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.

Ο της γέφυρας μαζί με τα προσαρμογής, την επισκευή της ασφαλτόστρωσης των παρόχθιων οδών,  καθώς και τις προσαρμογές με τις κάθετες οδούς ανήλθε στο ποσό των 1.950.000,00 ευρώ.

Ο   κ.   εξήρε την συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο , ουσίας, που διασφαλίζει την γρήγορη και κυρίως ασφαλή διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων.

Ο περιφερειάρχης  αναφέρθηκε επίσης  στην αποτελεσματικότητα των αντιπλημμυρικών έργων που έγιναν στον Ξηριά και που λειτούργησαν στην πρόσφατη .

Ο Αχ.  Μπέος είπε πως  “πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό , που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και τελικά κατασκευάστηκε χάρις στην καλή συνεργασία Δήμου Βόλου και Περιφέρειας Θεσσαλίας” και προς τούτο ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη,   Κώστα Αγοραστό. “Αν και περνούμε μια περίοδο κρίσης η καλή μας συνεργασία επιτρέπει την παραγωγή έργου, όπως αυτό που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επιχειρηματίες”.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση