Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες από σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος
Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες από σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος

Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες από σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος

Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου με που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Αίγινας.

Ανάμεσά τους, πιο σοβαρά τραυματισμένη είναι μία γυναίκα 29 ετών, με μερικό ακρωτηριασμό, και ένας έφηβος 16 ετών.

 Η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους.

Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε, κόπηκε στη μέση και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το , το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων, με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα.

Ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, όπου θα διενεργηθεί προανάκριση, στα πλαίσια της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος κυβερνούσε το σκάφος.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.

εκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδί 5 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο του παιδιού.

Ένα ακόμη άτομο εντοπίσθηκε νεκρό σε βάθος 20 μέτρων.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο κέντρο υγείας Αίγινας, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή πέντε τραυματιών για περαιτέρω αντιμετώπιση σε νοσοκομεία της ς. Στο κέντρο υγείας διακομίστηκαν και 16 τραυματίες.

Σε συνεννόηση με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ, οργανώθηκε διακομιδή, με πλωτό μέσο στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδεία ιδιώτη γιατρού.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν, μία 29χρονη στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ένας 16χρονος και 2 ακόμα τραυματίες στο νοσοκομείο ίκαιας και ένας τραυματίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, λόγω της ιδιότητας του ().

Από τους υιπους 11 που διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας Αίγινας, οι 5 έλα εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση των τραυματιών είναι καλή.

«Πρόκειται για μια παράλογη συμφορά, αδικαιολόγητη. Προς το με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, είναι απολύτως αναιτιολόγητη», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας,επισημαίνοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση κάποιων εκ των αγνοουμένων.

«Φυσικά οι ευθύνες αναζητούνται να καταγραφούν με όλη την σοβαρότητα και την αυστηρότητα», τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας, υπογραμμίζοντας ότι «το πρώτο φυσικά μέλημα πριν από αυτό, είναι η διάσωση όσων ακόμα ενδεχομένως βρίσκονται, εάν και οι ελπίδες έχουν πια εξασθενήσει, αλλά ακόμη οι έρευνες για την εξεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται γιατί δεν έχουμε ακριβή αριθμό, με αντικειμενικό τρόπο, επιβαινόντων στο μικρό σκάφος που μετέφερε τους επιβαίνοντες από την Πέρδικα στην Μονή. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε 48 ώρες τις έρευνες όπως λένε οι κανονισμοί ακόμη και εάν όλες οι ενδείξεις λένε ότι μάλλον δεν έχουμε άλλον αγνοούμενο».skafos

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση