Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ευθείες βολές από Πανούση κατά υπουργών
Ευθείες βολές από Πανούση κατά υπουργών

Ευθείες βολές από Πανούση κατά υπουργών

Βαριές κατηγορίες κατά πρώην συναδέλφων του υπουργών, που επιχείρησαν να απαξιώσουν τις καταγγελίες του πως απειλείται από άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και έχουν διασυνδέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε χθες ο πρώην Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης ς. Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε, ο κ. Πανούσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Διαπιστώνω περίεργες συμπτώσεις. Οι Πυρήνες της Φωτιάς με αποκαλούν κατά φαντασία πρωθυπουργό. Οι υπουργοί λένε ότι θέλω να γράψω μυθιστόρημα. Υπάρχει ένας κοινός τόπος στο πρόσωπό μου. Ήθελα να ήξερα, μαζί τα γράφουν τα όσα λένε;».

Η διερεύνηση των καταγγελιών αναμένεται πάντως να ανατεθεί πιθανότατα και εντός της ημέρας. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αναμένεται να διατάξει, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας και να αναθέσει τη διερεύνηση της δικογραφίας σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου και όχι σε εισαγγελέα Εφετών, ως δύναται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον στοιχειοθετηθούν ποινικά οι καταγγελίες του κ. Πανούση περί κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, τότε ως προς το σκέλος πιθανών ευθυνών πολιτικών προσώπων θα πρέπει να επιληφθεί η Βουλή.

Στο επίκεντρο της πολιτικής περιδίνησης έχει βρεθεί και ο Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Παρά το γεγονός ότι προ δύο ημερών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αντιμετώπισε μάλλον ειρωνικά τις καταγγελίες Πανούση –λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει πού ξεκινούν τα πραγματικά περιστατικά και πού αρχίζει το μυθιστόρημα–, ο κ. Παρασκευόπουλος αναγκάστηκε χθες να παραδεχθεί ότι ένα από τα πρόσωπα που κατήγγειλε ο πρώην συνάδελφός του για σχέσεις με τρομοκράτες, ο κ. Π. Λάμπρου, που είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε σύμβουλός του μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, ενώ «μετέχει αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα». Οπως διευκρινίζει ο υπουργός, το έργο της ομάδας αυτής ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβριο, και στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας ο κ. Λάμπρου μετέβη την περασμένη εβδομάδα μαζί με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η μονάδα απεξάρτησης στα Διαβατά.

Ο «κοριός» της

Μεταξύ των στοιχείων που προσκόμισε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνονται και τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο «κοριός» της . Σε κάποιες από αυτές εμφανίζεται ο κ. Λάμπρου να συνομιλεί με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Την ύπαρξη των συνομιλιών επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του και ο κ. Λάμπρου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μιλούσε με κρατούμε ως σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Γνωρίζουν ότι έχω επι με κρατούμε και , γυναίκες και άντρες εδώ –και επαναλαμβάνω– πολλά χρόνια, υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ανθρώπων όπου και αν βρίσκονται και χωρίς καμία διάκριση και αυτό θα συνεχίσω να κάνω σε όλη μου τη ζωή». Στην ίδια κατεύθυνση και ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι δεν είναι μεμπτή η συνομιλία με κρατούμενους αλλά το να ενδίδει η πολιτεία σε εκβιασμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται επίσης απομαγνητοφωνημένη συνομιλία βαρυποινίτη «νονού της νύχτας», που αναφέρει για τον κ. Πανούση: «Θα του λιώσω το κεφάλι». Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παρασκευόπουλο, στην οποία παρέστη και ο κ. Λάμπρου, για το θέμα της υποτιθέμενης εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. σε κ στις φυλακές Κορυδαλλού. Καταθέτοντας στον Αρειο Πάγο ο κ. Πανούσης, κατονόμασε, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να λειτουργούσαν ως «μεσάζοντες», μεταξύ βαρυποινιτών και κυβερνητικών στελεχών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση