Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΛΑΡΙΣΑ / ΤΡΙΚΑΛΑ / Έφτασαν στη Θεσσαλία τα 11 φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους
Έφτασαν στη Θεσσαλία τα 11 φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

Έφτασαν στη Θεσσαλία τα 11 φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

Έφτασαν στη Θεσσαλία, τα 11 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε η Περιφέρεια Αττικής για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων στα σεισμόπληκτα χωριά.

Η αποστολή, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλη Κόκκαλη, έφτασε στο Δαμάσι, όπου ήδη ξεφορτώθηκαν κουβέρτες και εμφιαλωμένα νερά.

Τρία φορτηγά αναχώρησαν για τη Λάρισα, δύο για τα Τρίκαλα και έξι για τα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Ελασσόνας, Μεσοχώρι, Αμούρι, Δομένικο, Πραιτώρι, Μαγούλα, Βλαχογιάννι, Αμπελιά, Συκιά, Βερδικούσια.

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που για μια ακόμη φορά, με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στη Θεσσαλία και τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών αυτές τις δύσκολες ώρες» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα είδη πρώτης ανάγκης παραδίδονται στους Δημάρχους, για να τα διαχειριστούν και να τα κατανείμουν σύμφωνα με τις ανάγκες».

Η Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων

Τις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων που επλήγησαν από την πρόσφατη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα επισκέφθηκε, σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας   Ζέττα Μακρή προκειμένου να σχηματίσει μια πλήρη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Η κ. Μακρή επισκέφτηκε τα χωριά Δαμάσι, Βλαχογιάννι, Ζάρκο και Γριζάνο καθώς και την και τη Φαλάνη, συνοδεία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και βουλευτών της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή της, η υφυπουργός συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας , δημάρχους, διευθυντές σχολείων, αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και της περιοχής, οι οποίοι την ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να ενημερώσει με την σειρά της την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Επίσης, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.

«Οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών συνεχίζονται σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Θα εξετάσουμε, με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον, τις καλύτερες λύσεις για τα σχολεία που έχουν πρόβλημα και δεν είναι λειτουργικά, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία μετά από την πρόσφατη δοκιμασία».

Η υφυπουργός εξήρε, για ακόμα μια φορά, την ψυχραιμία και την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών, όλων των σχολείων της περιοχής, που ακολούθησαν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού και αποχώρησαν με από τα σχολικά κτίρια.

Η κ. Μακρή ανέφερε σχετικά: «Η συχνή σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας επιτάσσει την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, έχει εντάξει σχετικές θεματικές στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα σχολείων ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο να εισαχθούν σε όλα τα σχολεία από την νέα χρονιά. Η πρόληψη και προστασία από τις συνιστούν απαραίτητες γνώσεις και εφόδια ζωής για τα παιδιά μας».

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση