Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος
EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος

EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (EFSF) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει ότι τελειώνει το πρόγραμμα σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα:

Το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) λήγει απόψε τα μεσάνυχτα (CET). Ως εκ τούτου, η τελευταία δόση του δανείου του EFSF ύψους 1,8 δισ. ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την Ελλάδα και τα 10,9 δισ. ευρώ σε τίτλους του EFSF για την κάλυψη του δυνητικού κόστους της ανακεφαλαιοποίησης ή της εξυγίανσης των τραπεζών στην Ελλάδα θα ακυρωθούν.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ Διευθύνων Σύμβουλος του EFSF δήλωσε: «Είναι λυπηρό για την Ελλάδα ότι το πρόγραμμα του EFSF θα λήξει σήμερα, χωρίς καμία διευθέτηση που θα το διαδεχθεί και ότι τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος τίθενται σε κίνδυνο.

Χάρη στις οικονομικές πολιτικές που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του EFSF, η χώρα ήταν σε καλό δρόμο προς την ισχυρή ανάπτυξη ως το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Οι πολλές θυσίες που χρειάστηκε να κάνει ο ελληνικός λαός είχαν αρχίσει να αποδίδουν. Η Ελλάδα κατόρθωσε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Η χώρα ήταν σε θέση να ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και είδε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας να αρχίζουν να μειώνονται.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα ήταν πρωταθλητής στις μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2014, με ενθαρρυντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί, αν ο ελληνικός λαός αποφασίζει να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στη ζώνη του ευρώ».

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση