Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος
EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος

EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος

Ο Ευρωπϊκός Μηχνισμός Σταθερότητας (EFSF) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει ότι τελειώνει το πρόγραμμα σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα:

Το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής ς του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) λήγει απόψε τα μεσάνυχτα (CET). Ως εκ τούτου, η τελευταία του δανείου του EFSF ύψους 1,8 δισ. δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την και τα 10,9 δισ. σε τίτλους του EFSF για την κάλυψη του δυνητικού κόστους της ανακεφαλαιοποίησης ή της εξυγίανσης των τραπεζών στην Ελλάδα θα ακυρωθούν.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ Διευθύνων Σύμβουλος του EFSF δήλωσε: «Είναι λυπηρό για την Ελλάδα ότι το πρόγραμμα του EFSF θα λήξει σήμερα, χωρίς καμία διευθέτηση που θα το διαδεχθεί και ότι τα θετικά του προγράμματος τίθενται σε κίνδυνο.

Χάρη στις οικονομικές πολιτικές που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του EFSF, η χώρα ήταν σε καλό δρόμο προς την ισχυρή ανάπτυξη ως το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Οι πολλές θυσίες που χρειάστηκε να κάνει ο ελληνικός λαός είχαν αρχίσει να αποδίδουν. Η Ελλάδα κατόρθωσε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Η χώρα ήταν σε θέση να ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και είδε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας να αρχίζουν να μειώνονται.
Σύμφωνα με τον και την Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα ήταν πρωταθλητής στις μεταρ μέχρι το 2014, με ενθαρρυντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί, αν ο ελληνικός λαός αποφασίζει να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στη ζώνη του ευρώ».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση