Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος
EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος

EFSF: Ανακοίνωσε επίσημα την λήξη του προγράμματος

Ο (EFSF) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει ότι τελειώνει το σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα:

Το ελληνικό οικονομικής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) λήγει απόψε τα μεσάνυχτα (CET). Ως εκ τούτου, η τελευταία δόση του δανείου του EFSF ύψους 1,8 δισ. ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την και τα 10,9 δισ. ευρώ σε τίτλους του EFSF για την κάλυψη του δυνητικού κόστους της ανακεφαλαιοποίησης ή της εξυγίανσης των τραπεζών στην θα ακυρωθούν.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ Διευθύνων Σύμβουλος του EFSF δήλωσε: «Είναι λυπηρό για την ότι το πρόγραμμα του EFSF θα λήξει σήμερα, χωρίς καμία διευθέτηση που θα το διαδεχθεί και ότι τα θετικά του προγράμματος τίθενται σε κίνδυνο.

Χάρη στις οικονομικές πολιτικές που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του EFSF, η χώρα ήταν σε καλό δρόμο προς την ισχυρή ως το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Οι πολλές θυσίες που χρειάστηκε να κάνει ο ελληνικός λαός είχαν αρχίσει να αποδίδουν. Η Ελλάδα κατόρθωσε να μειώσει το δημοσιονομικό της και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Η χώρα ήταν σε θέση να ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και είδε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας να αρχίζουν να μειώνονται.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα ήταν πρωταθλητής στις μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2014, με ενθαρρυντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί, αν ο ελληνικός λαός αποφασίζει να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στη ζώνη του ευρώ».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκληρές κυρώσεις, ψυχροπολεμικό κλίμα - https://t.co/s10lzdJjOD -

  • ΕΚΒ: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - https://t.co/dom6pSuUFl -

  • Συνελήφθησαν στην Σκιάθο για διάνοιξη αρδευτικής γεώτρησης - https://t.co/0a57S5XONI -

"Αλιεύοντας" την είδηση