Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Την Εφορία απέκλεισαν εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων
Την Εφορία απέκλεισαν εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων

Την Εφορία απέκλεισαν εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων

Σε συμβολική κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσία Βόλου προχώρησαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, σε ένδειξη ς για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο δράσεων που αποφάσισε η συντονιστική τους .

Εκπρόσωποι των φορέων απέκλεισαν συμβολικά για διάστημα μιας ώρας, την είσοδο της Εφορίας Βόλου στις 9.00 το πρωί και στη συνέχεια ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο όπου ανήρτησαν πανό, που που γράφει «όχι στη φορολογική εξόντωσή μας».

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος, είπε ότι “μετά τη μεγάλη , στις 4 Φεβρουαρίου, οι συντονιστικοί φορείς αποφάσισαν να συνεχιστούν κάποιες δράσεις στο Ν. Μαγνησίας” και πρόσθεσε: “Η πρώτη δράση αφορούσε στον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας και στις 9 το πρωί έκλεισε συμβολικά η είσοδος και για περίπου μια ώρα δεν έγιναν συν.Στη συνέχεια κρεμάσαμε πανό στον όροφο που θα μείνει για πολλές μέρες και δείχνει την αντίδραση των φορέων στη φορολογική εξόντωση», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούκος. Αυτή είναι η πρώτη από τις μορφές κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουμε. Ο συμβολισμός είναι μεγάλος. Τα φορολογικά βάρη είναι μεγάλα, είτε στους ελεύθερους επαγγελματίες, είτε στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους είτε στους αγρότες που τους ξεκληρίζει».

Για αφανισμό του κλάδου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτεριούχων Βασ. Τόπας, που χαρακτήρισε τα μέτρα δυσβάσταχτα κι όπως επεσήμανε «Πλέον δεν αντέχουμε. Είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο και δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Δουλεύουμε με τα πιο μικρά ποσοστά αγοράς και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε κι όλοι βάζουμε λουκέτο. Το λαθρ του καπνού οργιάζει κι είμαστε εκτεθειμένοι και δεν μπορούμε να επιβιώσουμε».

Την ικανοποίησή του για την συμμετοχή στην κινητοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Μ Τρ. Πλαστάρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στόχος δεν είναι η παρεμπόδιση της λειτουργίας της υπηρεσίας, κι όπως είπε «Στέλνουμε μνμ συάστασης στους αγρότες που σήμερα κατεβαίνουν στην Αθήνα. Τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα για όλους. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση καθώς παρίστανται εκπρόσωποι όλων των φορέων».
Να μην τα βάζουν με τους αγρότες ζήτησε ο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο των Μικροθηβών Δημ. Σπαθής, ο οποίος ευχαρίστησε τους φορείς για την πλήρη συάστασή τους. «Είμαστε 22 ημ. σε κινητοποίηση. Υπάρχουν κάποιοι που κατηγορούν τους αγρότες. Το καλό που έχουν να κάνουν, είναι να λουφάξουν και να πάψουν να ασχολούνται με τους αγρότες».

Την ανάγκη να ενωθούν όλοι οι πολίτες, τόνισε ο γραμματέας του Δημ. Βασιλείου, ο οποίος όπως είπε «Το προ νόμου του ασφαλιστικού και φορολογικού δείχνει ότι όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να το ανατρέψουμε. Το αποδεικνύουμε με τη συμμετοχή μας. Η ενότητα όλων, θα αποδείξει ότι όλα αυτά που έχουν στο μυαλό τους, θα τα πάρουν πίσω».

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ κι Εστίασης Ι. Γρηγορίου, τόνισε ότι οι επαγγελματίες είναι αφανισμό, η εξέγερση είναι καθήκον κι οι δράσεις θα συνεχιστούν, ενώ ο Πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Χρ. Ξηραδάκης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού κι όπως ανέφερε «Είμαστε κοντά τους. Όλα αυτά, είναι συνέπειες των μνημονίων που βλέπουμε τι έρχεται και το φορολογικό κι ασφαλιστικό είναι η ταφόπλακα για όλους τους κλάδους».

Οι δράσεις των φορέων θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα με ανάλογες κινητοποιήσεις.

ΦΟΡΕΙΣ140

"Αλιεύοντας" την είδηση