Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Έφοδο και κατάληψη στα γραφεία της ΠΕΜΣ από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου
Έφοδο και κατάληψη στα γραφεία της ΠΕΜΣ από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου

Έφοδο και κατάληψη στα γραφεία της ΠΕΜΣ από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου

Έφοδο και κατάληψη στα γραφεία της ΠΕΜΣ έκαναν το μεσημέρι μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ζητώντας να τους δοθούν τα στοιχεία για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Οι διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη , η οποία βρίσκεται την  Αλόννησο και απαίτησαν από τους υπαλλήλους να δουν τόσο  την ίδια όσο και να τους δοθούν τα στοιχεία.

Έξω από το κτήριο της ΠΕΜΣ ήταν  αστυνομική δύνασμη και μέσα στο κτήριο  ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασ. Καραϊσκος επιχειρούσε να πείσει τους πολίτες να αποχωρήσουν προκειμένου να αποφευχθούν συλλήψεις.

Μετά από κάποια στιγμή η κατάσταση εκτονώθηκε χωρίς περαιτέρω απρόοπτα, ενώ οι διαμαρυτρόμενοι έδωσαν ραντεβού το βράδυ στον Άγιο Νικόλαο και στη συνέχεια στην παραλία όπου θα γίνει η τελετή  έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μάσκετ.

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ πληροφορήθηκε το γεγονός και  έκανε λόγο για εικόνα και συμπεριφορά ντροπής, ενώ  πρόσθεσε: “Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι… “Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας και αυτό που συμβαίνει είναι βία.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα αλλά δημιούργησε περισσότερα.

Δήλωσα πως με βάση την άδεια που έδωσε το υπουργείο η ΑΓΕΤ λειτουργεί νόμιμα και το υπουργείο οφείλει να ανακαλέσει.

Έχουμε ζητήσει κάτι επανάληψη να αρθεί η άδεια καύσης απορριμμάτων .

Δεν κάνουμε με τα θέματα της υγείας διαγωνισμό πλειοδοσίας στην ευαισθησία.

Δεν είμαστε το κράτος, δεν είμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε και εμείς πολίτες.

Κανένα κοινωνικό συμβόλαιο συνύπαρξης σε μια κοινωνία δεν λύνεται με τραμπουκισμούς .

Παλεύουμε για την καλύτερη δυνατή ρεαλιστική λύση και σε αυτόν τον αγώνα και την αγωνία μας έχουμε διμέτωπο αντί να έχουμε την στήριξη των πολιτών που αυτοαποκαλούνται ενεργοί.

Επιμένω στον διάλογο. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.”

Δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού μετά το σπάσιμο της πόρτας του γραφείου της αντιπεριφερειαρχη στο όνομα της ηρωοποίησης ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται κατά περίπτωση έτσι η αλλιώς, που εμποδίζουν τις υπηρεσίες και τους συμπολίτες να κάνουν τη δουλειά τους, που καταλαμβανουν ένα χώρο προκαλώντας ζημιές σε δημόσια περιουσία, που αυτό γίνεται στο όνομα ενός αιτήματος, την απάντηση του οποίου οριοθετούν ως προς το περιεχόμενο και τις ημερομηνίες.

“Οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους και κανείς δε θα το σταματήσει αυτό. Ας πάρουν τις δύο αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου περί αρσης της χρήσης rdf και την επιστολή που έστειλα στον νέο υπουργό με την οποία ζητώ το ίδιο και ας ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΜΑΖΊ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΠΟΥ ΔΊΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΊ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ RDF ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΎ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΘ ΥΠΌΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ.

Το κείμενο αυτοψίας, που συντάσσεται από τα άτομα 4μελούς επιτροπής και επιθεωρητές περιβάλλοντος , αφορά σε τεχνοκρατικά ζητήματα ελάσσονος σημασίας που ενδεχομένως βοηθούν σε ανοιχτές δικαστικές διαμάχες κάποιων. ΕΜΕΙΣ ΕΜΜΈΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ RDF και τροποποίηση της ΑΕΠΟ από το Υπουργείο.. Κάνουμε δειγματοληψίες, ελέγχουμε, χρηματοδοτούμε επιδημιολογική μελέτη, προχωρούμε σε λήψη δειγμάτων εδάφους, μετρήσεις αερίων ρύπων, υλικού.

Πράξεις που δεν προβλέπονται από πουθενά αλλά γιατί για μας που γεννηθήκαμε στον τόπο τούτο και ζούμε, η δημόσια υγεία δεν επιδέχεται εκπτώσεις στο πλαίσιο του λαϊκισμού και ποδηγετούμενων συμπεριφορών… Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση και λήψεις με κάμερες κινητών… Λες και είμαστε καταζητούμενοι βιντεοσκοπούμαστε εν κρυπτώ. Ευτυχώς ποτέ δεν θα βρουν κάτι μεμπτό όσες πόρτες να παραβιάζουν και όσους τραμπουκισμούς να κάνουν. Ελπίζω τα δημόσια έγγραφα, οι προσωπικοί φάκελοι πολιτών και οι προς υπογραφή επιταγές να βρίσκονται ΌΛΑ στη θέση τους”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Γεωργακόπουλος - https://t.co/f5BdPeuI3f -

  • Φωτιά σε κτήμα στο Διμήνι - https://t.co/ywe2EUz2gP -

  • Συνελήφθη με ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης - https://t.co/T12030aUyb -

"Αλιεύοντας" την είδηση