Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ευκλ. Τσακαλώτος: Μεταρρυθμίσεις με κοινωνική στήριξη
Ευκλ. Τσακαλώτος: Μεταρρυθμίσεις με κοινωνική στήριξη

Ευκλ. Τσακαλώτος: Μεταρρυθμίσεις με κοινωνική στήριξη

Λίγες ημέρες μετά τη φράση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. ότι «είναι η εφαρμογή, ανόητε», ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλ. απάντησε –εμμέσως πλην σαφώς– στον ομόλογό του με παρόμοιο τρόπο.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση για την του βιβλίου «Mirrors: Πολυφωνικές αφηγήσεις για έναν κοινωνικό κόσμο σε κρίση», ο κ. σχολίασε ότι, για να μπορέσει να κάνει κανείς τις αλλαγές στην οικονομία του, θα πρέπει να έχει την κοινωνία μαζί του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός προσέθεσε ότι, παραφράζοντας μία ρήση του πρώην προέδρου των Μπιλ Κλίντον, «θα έλεγα ότι είναι η κοινωνία, ανόητε».

Είναι σαφές πως με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσακαλώτος επέλεξε να απαντήσει στον κ. , προσπαθώντας ταυτόχρονα να αναδείξει την άποψη ότι χωρίς την κοινωνία να τις στηρίζει δεν μπορούν να περάσουν όλες οι μεταρρυθμίσεις που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με τους δανειστές. Μια άποψη που την έχει κατά καιρούς επαναδιατυπώσει ο κ. Τσακαλώτος, αλλά τώρα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κοινωνία έχει αρχίσει να αντιδρά στις προτεινόμενες από την αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Πέραν αυτών, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων. Μάλιστα, σημείωσε ότι είπε στους ομολόγους του, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες, πως στην Ελλάδα δεν γίνεται να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος για ολόκληρες οικογένειες.

Επίσης, υποστήριξε ότι στόχος του είναι η αναδιανομή του εισοδήματος. Κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, αλλά και μέσω των αλλαγών στο .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση