Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εφυή ενεργειακά συσυτήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τριπλάσια παραγωγή στο 1/3 της τιμής
Εφυή ενεργειακά συσυτήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας  με τριπλάσια παραγωγή στο 1/3 της τιμής

Εφυή ενεργειακά συσυτήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τριπλάσια παραγωγή στο 1/3 της τιμής

Πρωτοπορεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα εφυή ενεργειακά συστήματα, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια του σημερινού Workshop-Διημερίδας στο αμφθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας για την έξυπνη ενέργεια, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ).
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της διημερίδας αφορά στα έξυπνα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας,αφού-όπως τονίστηκε- είναι εφικτή η δημιουργία μιας νέας ενεργειακής βιομηχανίας στην Ελλάδα, που θα παράγει τριπλάσια ηλεκτρική στο ένα τρίτο της τιμής.

Στη διημερίδα συμμετέχσουν και πέντε εισηγητές από χώρες του εξωτερικού και θα παρουσιαστεί το επιστημονικό περιεχόμενο δύο ακόλουθων έργων: του ‘Ηφαιστου, που εστιάζεται στα Ευφυή Ενεργειακά Συστήματα Νέας Γενιάς και περιλαμβάνει επιστήμονες από διάφορες στον τομέα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και της Επιστήμης Υπολογιστών και του ΕΠΕΑ-Θ/ΚΡΗΠΙΣ, που εστιάζει στη διάχυση της προ-υπάρχουσας και της αναδυόμενης γνώσης στον τομέα της ευφυούς ενέργειας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ευφυών ενεργειακών συστημάτων στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Θ., ο Λευτέρη Τσουκαλά , το Πανεπιστήμιο εστιάζει στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας με τα έξυπνα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας κι όπως εξήγησε, πρόκειται για δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, που ενσωματώνουν πληροφορική, ιδιαίτερα το internet. «Είναι μια επανάσταση στην τεχνολογία, που αφορά όχι μόνο τη χρήση της ενέργειας, αλλά και τη διάθεσή της σε ηπειρωτικό ή διηπειρωτικό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «στόχος μας είναι να συνδέσουμε το Ελληνικό Ηλεκτρικής Ενέργειας με τα συστήματα της περιφέρειάς μας, ακόμη και με τα συστήματα της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας νέας ενεργειακής βιομηχανίας στην Ελλάδα, που την έχει απόλυτη ανάγκη».

Ο καθηγητής ευφυών ενεργειακών συστημάτων εξήγησε ότι η έχει 8% του ΑΕΠ από βιομηχανική παραγωγή, ενώ οι άλλες χώρες της Ευρώπης είναι πάνω από 20% και το μεγαλύτερο πρόβλημα στη βιομηχανική ανάπτυξη είναι το υψηλό κόστος ενέργειας.

«Πρέπει να φτιάξουμε μια νέα ενεργειακή βιομηχανία, που θα παράγει τριπλάσια στο ένα τρίτο της τιμής. Αυτός είναι ο στόχος, προσπαθούμε να ετοιμάσουμε το επιστημονικό δυναμικό και να συνδέσουμε στο ερευνητικό και στο καινοτομίας, να συνδέσουμε τη χώρα με το έξω»μ επισημανε και συμπλήρωσε λέγοντας: “στο πλαίσιο αυτό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει πέντε διεθνείς συνεργασίες και ο στόχος είναι εφικτός, αρκεί να συμβάλλουν όλοι και να γίνει περισσότερο γνωστό”.

smart energy1

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

  • Μουσική παραδοσιακή βραδιά στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο #Παλιούρι #Παλιούρι - https://t.co/qeSIQZTfUL -

"Αλιεύοντας" την είδηση