Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εφετείο Λάρισας: Αθώοι Μήτρου, Βούλγαρης και Στάμος για απιστία στην υπηρεσία
Εφετείο Λάρισας: Αθώοι Μήτρου, Βούλγαρης και Στάμος για απιστία στην υπηρεσία

Εφετείο Λάρισας: Αθώοι Μήτρου, Βούλγαρης και Στάμος για απιστία στην υπηρεσία

Αθωώθηκαν χθες με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ς, οι πρώην δήμαρχοι Βόλου Μήτρου και Αλέκος Βούλγαρης, ο πρώην ιάννης Στάμος, δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, καθώς και ο εργολάβος Βασιλειάδης.

Οι παραπάνω κατηγορούνταν για απιστία σχετική με την υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατ' εξακολούθηση, άνω των 30.000 ευρώ και για ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα ο εργολάβος Βασιλειάδης είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της ς αυτουργίας.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε δίκη για το έργο ανάπλασης κεντρικής περιοχής της πόλης, που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2004 και παρελήφθη το 2015 (αυτοδίκαια η απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου), και από τις επι προέκυψε ότι πληρώθηκε έργο, το οποίο κατά το των 71.000 ευρώ, δεν αντιστοιχεί στις που εκτελέστηκαν και πιστοποιήθηκαν.

Το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης των δικαστών ήταν ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την τέλεση απιστίας προς την υπηρεσία, ότι δεν υφίσταται η ένδειξη διαχείρισης χρήματος, ώστε να ευνοηθεί η ανάδοχος εταιρία, ούτε ιδιαίτερα τεχνάσματα χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για να ζημιώσουν την υπηρεσία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση