Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Εφετείο Λάρισας: Αθώοι Μήτρου, Βούλγαρης και Στάμος για απιστία στην υπηρεσία
Εφετείο Λάρισας: Αθώοι Μήτρου, Βούλγαρης και Στάμος για απιστία στην υπηρεσία

Εφετείο Λάρισας: Αθώοι Μήτρου, Βούλγαρης και Στάμος για απιστία στην υπηρεσία

Αθωώθηκαν χθες με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, οι πρώην δήμαρχοι Βόλου Κυριάκος Μήτρου και Αλέκος Βούλγαρης, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος, δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, καθώς και ο εργολάβος Θεόφιλος Βασιλειάδης.

Οι παραπάνω κατηγορούνταν για απιστία σχετική με την υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατ’ εξακολούθηση, άνω των 30.000 ευρώ και για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα ο εργολάβος Θεόφιλος Βασιλειάδης είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε δίκη για το έργο ανάπλασης κεντρικής περιοχής της πόλης, που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2004 και παρελήφθη το 2015 (αυτοδίκαια η απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου), και από τις επιμετρήσεις προέκυψε ότι πληρώθηκε έργο, το οποίο κατά το ποσό των 71.000 ευρώ, δεν αντιστοιχεί στις εργασίες που εκτελέστηκαν και πιστοποιήθηκαν.

Το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης των δικαστών ήταν ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την τέλεση απιστίας προς την υπηρεσία, ότι δεν υφίσταται η ένδειξη διαχείρισης χρήματος, ώστε να ευνοηθεί η ανάδοχος εταιρία, ούτε ιδιαίτερα τεχνάσματα χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για να ζημιώσουν την υπηρεσία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεγάλη νίκη της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Π.Ο.Α. Θεσσαλίας - https://t.co/jR0QiCk7mc -

  • Αποκριάτικο λαϊκοδημοτικό ξεφάντωμα από τον Α.Σ. Βελεστίνου Ρήγας Φεραίος - https://t.co/FNMMCEtcOL -

  • REGHUB- Συμμετοχή Περιφέρειας Θεσσαλίας στις δράσεις του Δικτύου - https://t.co/MRCLYSBAHB -

"Αλιεύοντας" την είδηση