Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έφαγε τσιγαριλίκι για να γλιτώσει τον έλεγχο και μαζί 13 μήνες φυλακή
Έφαγε τσιγαριλίκι για να γλιτώσει τον έλεγχο και μαζί 13 μήνες φυλακή

Έφαγε τσιγαριλίκι για να γλιτώσει τον έλεγχο και μαζί 13 μήνες φυλακή

Πήγαινε για γαμπρός, αλλά βρέθηκε τελικά στα κρατητήρια 29χρονος Αθηναίος, που για να γλιτώσει στην Πορταριά από έλεγχο αστυνομικών της ΟΠΚΕ, κατάπιε ένα τσιγαριλίκι και τελικά συνελήφθη. Έτσι δικάστηκε στο με το δικαστήριο να του επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή, ενώ του δόθηκε το δικαίωμα να ασκήσει .

Το περιστατικό συνέβη στις 7 Αυγούστου του 2018 στην Πορταριά, όταν ο 29χρονος ξεκίνησε να επισκεφθεί τους της συντρόφου του προκειμένου να τους γνωρίσει και να επισημοποιήσουν την σχέση τους.

Εκεί της ΟΠΚΕ θεώρησαν ότι το αμάξι κινούνταν ύποπτα και του έκαναν σήμα να σταματήσει.

Ο νεαρός κατέβηκε από το αυτοκίνητο μαζί με το σκύλο του, ο οποίος ήταν μεγαλόσωμος, και το όργανο της τάξης που προσπάθησε να τον προσεγγίσει οπισθοχώρησε, φοβούμενος τυχόν του ζώου.

Τότε σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο βρήκε την ευκαιρία και έβγαλε ένα τσιγάρο με ποσότητα ς, το οποίο το έβαλε στο στόμα του προσπαθώντας να το φάει. Τότε οι τέσσερις όρμησαν για να τον προλάβουν, ρίχνοντας τον στο έδαφος, αλλά ο 29χρονος κατάφερε να το καταπιεί!

Ο κατηγορούμενος που κάθισε στο σκαμνί του Τριμελούς με τις κατηγορίες της ς και της προμήθειας – κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν προέβαλε κατά τη σύλληψη του, και ήταν η πρώτη φορά που είχε τσιγαριλίκι.

Συμπλήρωσε ότι βρίσκονταν για διακοπές και φοβήθηκε όταν είδε τον έλεγχο της αστυνομίας και γι' αυτό έφαγε το τσιγάρο.

Ακόμα ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο, λέγοντας πως δεν περίμενε ότι θα φτάσουν τα πράγματα μέχρι εκεί, και πως τα γεγονότα δεν συνέβησαν όπως τα περιέγραψαν οι αστυνομικοί.

Προκειμένου να πείσει τους δικαστές παρουσίασε μια φωτογραφία του σκύλου του στην οποία φαινόταν ένα μικρόσωμο ζώο και είπε ότι δεν ήταν δυνατό τέσσερις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ να φοβηθούν ένα τέτοιο σκύλο, με έναν αστυνομικό να καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας πως ο κατηγορούμενος έδειξε άλλο σκυλί.

Η σύντροφος του 29χρονου υποστήριξε στην κατάθεση της πως βλέποντας τον φίλο της να αργεί, του τηλεφώνησε αρκετές φορές χωρίς όμως να της απαντήσει, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την αστυνομία, αφού φοβήθηκε πως έπαθε κάτι.

Καταλήγοντας είπε πως βρίσκονται ακόμα μαζί. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του 29χρονου και πρότεινε συνολική ποινή πέντε μηνών, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν να του επιβάλλουν μεγαλύτερη, που έφτασε τους 13 μήνες με αναστολή.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση