Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΕΕΕΚ Βόλου: Άνοιγμα σε όλη την κοινωνία για την αγορά μικρού λεωφορείου
ΕΕΕΕΚ Βόλου: Άνοιγμα σε όλη την κοινωνία για την αγορά μικρού λεωφορείου

ΕΕΕΕΚ Βόλου: Άνοιγμα σε όλη την κοινωνία για την αγορά μικρού λεωφορείου

Στην λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για χορηγίες προχωρά από αύριο Τρίτη ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου, προκειμένου να αποκτηθεί ένα ειδικά διαμορφωμένο μικρό λεωφορείο για την μετακίνηση των παιδιών.

Στην πλατφόρμα give&fund, θα αναρτηθεί ένα βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές και ο καθένας θα μπορεί να την επισκέπτεται και να καταθέτει το που μπορεί, για να αποκτηθεί το λεωφορειάκι για τη μεταφορά παιδιών με αναπηρία σε αμαξίδια, με το κόστος απόκτησης να φτάνει τα 65.000 .

Την πρωτοβουλία στηρίζει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Βόλου, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, που απευθύνονται από τους βουλευτές, τους φορείς ακόμη και τις τοπικές επιχειρήσεις, μέχρι τον καθένα πολίτη, για να ενισχύσουν την προσπάθεια, μέσω κουπονιών του 1 που πρόκειται να κυκλοφορήσουν.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί η Ράνια Καρανικόλα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Μαγνησίας, τόνισε ότι ο Σύλλογος αποφάσισε να μοιραστεί την ιδέα που είχε μετά από πολύ σκέψη, για να αποκτήσει το σχολείο το δικό του λεωφορείο.

«Αποφασίσαμε να πάρουμε πάνω μας την ενός λεωφορείου ειδικά διασκευασμένο για μεταφορά παιδιά με αναπηρία, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 55 μαθητών του σχολείου», τόνισε και πρόσθεσε ότι απευθύνονται στις υφυπουργούς, στους βουλευτές, στους τοπικούς φορείς, σε επιχειρήσεις, αλλά και σε όλους τους Βολιώτες για να λυθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο.

Η Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου γραμματέας Συλλόγου Γονέων του σχολείου, είπε ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια των πολιτών, για να καλυφθούν και οι δράσεις εκτός της σχολικής αίθουσας.

Πρόσθεσε ότι, στο σχολείο γίνονται θαυμαστές εκδηλώσεις, όπως και εκδηλώσεις εκτός αίθουσας, γιατί έχει σημασία η βιωματική μάθηση.

Λαμβάνουν επίσης μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, επισκέπτονται επαγγελματικούς χώρους και επιχειρήσεις και το λεωφορείο θα βοηθήσει τους μαθητές, που σήμερα κινούνται με μισθωμένα .

Ο Σωκράτης διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τόνισε ότι οι έχουν την ανάγκη να μεταφέρονται με ειδικά και με ασφαλή τρόπο σε ότι έχει να τους προσφέρει η εκπαιδευτική κοινότητα. «Αυτή την ανάγκη δεν την ικανοποίησαν αυτοί που έπρεπε», ανέφερε.

Η διεύθυνση όπως είπε μετά από πολύ σκέψη ξεκινάει έναν μαραθώνιο αγάπης για τα παιδιά με αναπηρία που απευθύνεται στους μαθητές, στους γονείς τους, στους γύρω τους, καθώς και σε όλους τους Βολιώτες.

Σημείωσε ότι η σημερινή κατάσταση και οι συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, δεν πρέπει να μας εμποδίσουν να είμαστε αλληλέγγυοι και ο ένας να βοηθήσει τον άλλο.

Τέλος, ο Ηλίας Κουτσερής, πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέφερε ότι ένα από τα αιτήματα που υπάρχουν είναι και αυτό των παιδιών με αναπηρία και μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση.

Υπογράμμισε ότι εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει εσωτερική εγκύκλιο στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, για να μεταφέρει το κοινό αίτημα για την του λεωφορείου, που μπορεί να υλοποιηθεί.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ είναι:
κα Ουρ. Καρανικόλα, τηλ. 6973-279354
E-mail: rkaranikola@gmail.com
κα Αργ. Ιντζεσίλογλου, τηλ. 6944-259852
E-mail: bab.arg.intzesiloglou@gmail.com

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια για την απόκτηση ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους:
1. Κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096
2. Δωρεά μέσω της πλατφόρμας GIVE & FUND
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/eeeekvolou
3. Κατάθεση μέσω PayPal (mail@eeeek-volou.mag.sch.gr)
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096
4. Κουπόνια 1€ που διαθέτει ο σύλλογος γονέων
Τις δράσεις του σχολείου μπορεί κάποιος να τις παρακολουθεί:
1. Στην ιστοσελίδα του σχολείου http://eeeek-volou.mag.sch.gr/
2. Στη σελίδα του σχολείου στο fb (Εεεεκ Βολου) https://www.facebook.com/profile.php?id=023855828630
Τηλ. επικοινωνίας Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου 24210 81961 (Γρηγορίου Φωτεινή)
E-mail: mail@eeeek-volou.mag.sch.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση