Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΕΔΕ για έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου
ΕΔΕ  για  έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου

ΕΔΕ για έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου

 

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου σε βάρος υπαλλήλων που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση ταμειακού ελλείμματος, ενώ  ζήτησε από ορκωτούς να διερευνήσουν το θέμα και να καταθέσουν το πόρισμά τους.

Τα παραπάνω ανέφερε, κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο Θάνος Θεοδώρου, λέγοντας ότι  ήδη έχουν μετακινηθεί από τις θέσεις τους οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, ενώ επισήμανε ότι όταν θα έχει στα χέρια του το πόρισμα της ΕΔΕ και αυτό των ορκωτών λογιστών θα τα καταθέσει στον εισαγγελέα και θα ενημερώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου ενημέρωσε το σώμα, ότι υπήρχαν κινήσεις που προξένησαν την περιέργεια του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημ. Πέγιου και της διευθύντριας Οικονομικών Βάσως Παπαδανιήλ.

Ο ίδιος ενημερώθηκε γραπτώς και έδωσε εντολή να γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος στον οποίο μετείχε, ενώ  ανέφερε: «Υπάρχουν ενδείξεις για έλλειμμα και έδωσα εντολή να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες. Ξεκίνησαν μετακινήσεις, έδωσα εντολή να ξεκινήσει ΕΔΕ και την Παρασκευή εντολή σε ορκωτούς να κάνουν έλεγχο και να μου παραδώσουν το πόρισμά τους».

Για τα αδέσποτα 

Για το θέμα των αδέσποτων ζώων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μπατζιάκας, μετά την της Εισαγγελίας να θέσει στο αρχείο το θέμα με τα αδέσποτα, πρότεινε να κατατεθούν μηνύσεις κι αγωγές σε όσους συκοφάντησαν και έπληξαν την πόλη, εκτός αν ζητήσουν δημόσια συγνώμη κι αναγνωρίσουν το λάθος τους.
Για τη ΔΕΥΑΜΒ
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για τη διαρροή λυμάτων στον Παγασητικό τον Μάιο 2015, είπε: «Χωρίς να κοκκινίζουν κάποιοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σπείρουν τον τρόμο και τον φόβο στην ψυχή κάθε Βολιώτη. Κυρία Οικονόμου, κύριοι Γαργάλα, Αποστολάκη και συν αυτών αν ήμουν στη θέση σας, θα είχα ανοίξει ένα λαγούμι και θα είχα μπει μέσα. Η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και στις δικαστικές αίθουσες, γιατί η ΔΕΥΑΜΒ θέλει να διαφυλάττει το κύρος και την αξιοπρέπεια της επιχείρησης. Όσοι έχουν εμπλακεί θα βρεθούν ξανά στις δικαστικές αίθουσες».
Ο ίδιος διαφώνησε με τη θέση του κ. Μπατζιάκα για συγνώμη, καθώς όπως είπε «Από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο».
Στην συνεδρίαση έγινε κι ενημέρωση από τον πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά για τη της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου, την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα με τον υπουργό Υγείας Ανδρ. Ξάνθο για τα έργα του ΕΣΠΑ.
Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, για την ΕΔΕ δήλωσε χαρακτηριστικά «έχοντας και στο παρελθόν παλιές τέτοιες πληγές, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί θα περιμένουμε την ενημέρωση της Δ.Α. μετά τις ενέργειες που ανέφερε ο κ. Θεοδώρου», επισημαίνοντας ότι η παράταξη της «Επιλογής Ευθύνης» όταν ασκεί κριτική την ασκεί αντικειμενικά.
Για το θέμα του Παγασητικού δήλωσε ότι βασίστηκε στα αποτελέσματα της Περιφέρειας, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων της πλειοψηφίας.
Ο κ. Μουλάς είπε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν, ο ίδιος με τον κ. Δουλόπουλο που είχαν ασχοληθεί με το θέμα, δεν είχαν προχωρήσει σε τέτοιες εμπρηστικές . «Σας εφιστώ την προσοχή για να δείτε πως ασκείται μια σωστή αολίτευση» είπε και συνέχισε: «Υπήρξε τεράστια δυσφήμιση και ζημιά στην πόλη», με την κα. Οικονόμου να απαντά ότι εμπρηστικές από πλευράς της παράταξης δεν έγιναν.
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός για το θέμα των αδέσποτων, ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ για το θέμα του βιολογικού ζήτησε να αξιοποιηθούν κονδύλια και για το θέμα του ΧΥΤΑ να γίνει μια ενημέρωση για τα όσα γράφονται στον Τύπο για εναπόθεση στον ΧΥΤΑ επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων από την Τρίπολη.
Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, τόνισε ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν πόροι για την υγεία, ενώ για το θέμα προσφυγής στα δικαστήρια είπε «τόσο εσείς όσο και η αολίτευση, είχατε λογική ποιος θα πάει περισσότερες φορές στον Εισαγγελέα. Αυτή τη λογική την διατηρείτε σε μεγάλο βαθμό και θεωρούμε ότι είναι λάθος. Τα θέματα λύνονται πολιτικά κι όχι δικαστικά, εκτός αν υπάρχουν παραβάσεις. Αλλά για ψύλλου πήδημα να πηγαίνετε στον Εισαγγελέα, αυτά εμάς δεν μας αγγίζουν.
Απαντώντας ο δημαρχεύων είπε: «βγήκαν αυτές οι εισαγγελικές αποφάσεις και όλα τέθηκαν στο αρχείο. Είπατε αρκετοί από εσάς στις τοποθετήσεις σας ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Σκοπός είναι όταν θέλετε να επιρρίψετε ευθύνες στην Δ.Α. να προσέχετε και να μην δυσφημίζετε την πόλη  γιατί είδα ότι κάποιοι κουνούσαν ειρωνικά το κεφάλι. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να δυσφημείτε την πόλη που μένουμε όλοι μας.
 Δεν έχω δει καμία πρόταση να έχετε καταθέσει που να είναι για το συμφέρον και την ανάπτυξη   της  πόλης. Βλέπω να κάνετε βρώμικο πόλεμο, μαζί με δημοσιογράφους, καθώς οι μάσκες έχουν πέσει.
Το κακό δεν το κάνετε σε εμάς, αλλά στην ίδια σας την πόλη. Θα περιμένω σωστή αντιπολίτευση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους δημότες. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας και αφού δεν μπορείτε να συμμετέχετε σταματήστε τις γελοιότητες».

 

Δεν αναδείχθηκε συμπαραστάτης του δημότη

Άκαρπες απέβησαν οι δύο ψηφοφορίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για την ανάδειξη συμπαραστάτη του δημότη καθώς κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν έλαβε τα 2/3 των ψήφων του σώματος, δηλαδή 33 ψήφους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο δήμαρχος Βόλου θα αποφασίσει αν θα βγάλει νέα προκήρυξη ή αν θα επαναφέρει την ίδια προκήρυξη σε επόμενη συνεδρίαση.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας κατατέθηκαν τέσσερις υποψηφιότητες από τις κ.κ. Τσιόβουλου,Τσούλου, Τάταρη και ο κ. Δεσύλλας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι ο θεσμός έχει μεγάλο κύρος στην Ευρώπη, ωστόσο στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται με καχυποψία και δυσπιστία. «Μπορεί να είναι γιατρός, μπορεί να είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, αλλά επιβάλλεται να είναι πρότυπο κύρους. Υπάρχουν περιορισμοί κι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ακύρωσης της ς από την Αποκεντρωμένη Διοικησης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε ότι έτσι όπως εισάγεται το θέμα τίθεται ζήτημα εγκυρότητας , επισημαίνοντας ότι η προκήρυξη, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν ανταποκρίνεται στις ισχύουσες διατάξεις καθώς ζητά συγκεκριμένη εμπειρία κι ανακοίνωσε ότι οι σύμβουλοι της παράταξης θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός πρότεινε το θέμα να έλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρχει γνωμοδότηση νομικής υπηρεσίας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, δήλωσε ότι ο θεσμός εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, έρχεται σε κόντρα με τα συμφέροντα των εργαζόμενων και τόνισε ότι η παράταξή του θα απέχει από την ψηφοφορία.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. , έκανε λόγο για μικρό κενό στη διαδικασία αλλά όπως είπε «αυτό δεν είναι το κυρίαρχο. Η ουσία λέει ότι στα πλαίσια του Καλλικράτη, θα πρέπει να υπάρχει ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη κι επιχειρήσεων, υπό τη λογική ότι θα είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στον πολίτη και στον Δήμο. Το γεγονός ότι υπάρχει ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη υπάρχει ψήγμα ότι, μπορεί ο Δήμος να είναι απέναντι στον πολίτη κι η Πολιτεία έχει κατοχυρώσει ότι πρέπει να έχει τα 2/3 και θέτει ότι ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που θα επιλεγεί είναι, να μην υποτάσσεται σε εντολές. Αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων η επιλογή του προσώπου να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Να έχει σχέση με την πόλη. Μετά από όλα αυτά δεν μπορούμε να εκλέξουμε κι επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε σε μυστική ψηφοφορία, ζητάμε να πάει σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολακης, δήλωσε ότι εκ του Νόμου η διαδικασία είναι λειψή. «Χρειάζεται συναίνεση αυτό το θέμα. Το καλύτερο είναι σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει ανάδειξη του συμπαραστάτη».

Από την ψηφοφορία απείχαν οι σύμβουλοι της Επιλογής Ευθύνης, της ΛΑΣ και οι κ.κ. Ελένη Μεϊκοπούλου – Ανδρέου, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ιωαν. Μολοχίδης, Ι. Αποστολάκης, Ματ. Δραμητινός και Νικ. Κανελλής.

Από την πρώτη ψηφοφορία έλαβαν σε σύνολο 36 ψηφισάντων, η κα. Τσιόβουλου 7 ψήφους, η κ. Τσούλου 4, η κ. Τάταρη 0 ψήφους και ο κ. Δεσύλλας 19 ψήφους, ενώ υπήρξαν τέσσερα λευκά και δύο άκυρα.

Κατά τη δεύτερη διαδικασία σε σύνολο 34 ψηφισάντων η κα. Τσιόβουλου έλαβε 4 ψήφους, η κα. Τσούλου 3, η κα. Τάταρη 3 ψήφους και ο κ. Δεσύλλας 21 ψήφους, ενώ υπήρξαν ένα λευκό και δύο άκυρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση