Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έχουν βάλει στο μάτι και το «ταμείο» των ΔΕΚΟ ύψους 852 εκατ. ευρώ
Έχουν βάλει στο μάτι και το «ταμείο» των ΔΕΚΟ ύψους 852 εκατ. ευρώ

Έχουν βάλει στο μάτι και το «ταμείο» των ΔΕΚΟ ύψους 852 εκατ. ευρώ

Μετρητά ύψους 852 εκατ. ευρώ που διαθέτουν τα ταμεία των 5 εισηγμένων ΔΕΚΟ δείχνει να έχει βάλει στο μάτι η , στην προσπάθεια να συγκεντρώσει για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαΐου.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2014, οι 5 εισηγμένες διέθεταν 851,378 εκατ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και τα του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) τότε τα διαθέσιμα μετρητά προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. Η αφορμή για τα σχέδια της κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν στην ετήσια συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης () το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Η διοίκηση του υποχρεώθηκε μετά παρέμβαση των εκπροσώπων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να μεταβάλει τη μερισματική της εταιρείας για το 2015, καθώς δήλωσε πως θα προτείνει στους μετόχους τη διανομή 1,95 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,70 ευρώ που είχε δηλώσει περίπου πριν από ένα μήνα. Ετσι ο ΟΛΘ θα μοιράσει στους μετόχους του 19,6 εκατ. ευρώ (τα 15 εκατ. ευρώ θα τα εισπράξει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο), δηλαδή το 92% των καθαρών κερδών της χρήσης 2014 (21,3 εκατ. ευρώ).

Η εξέλιξη αυτή έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στη χρηματιστηριακή κοινότητα εάν θα έχουμε αναθεωρήσεις στη μερισματική των εταιρειών που ελέγχονται από το . Συνεπώς μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ετήσια τακτική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 29 Απριλίου, καθώς η εταιρεία έχει το δεύτερο υψηλότερο ταμείο μετά τη .

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση