Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ε.Ε: Υποθαλάσσιο καλώδιο ίντερνετ στη Μαύρη Θάλασσα
Ε.Ε: Υποθαλάσσιο καλώδιο ίντερνετ στη Μαύρη Θάλασσα

Ε.Ε: Υποθαλάσσιο καλώδιο ίντερνετ στη Μαύρη Θάλασσα

Για την απεξάρτηση από τη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την εγκατάσταση υποθαλάσσιου καλωδίου ίντερνετ για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας στη Γεωργία και τη μείωση της εξάρτησης από γραμμές που διέρχονται από τη Ρωσία, εν μέσω διογκούμενης ανησυχίας για τα τρωτά σημεία των υποδομών δεδομένων.

Η εγκατάσταση καλωδίου, εγχείρημα εκτιμώμενου κόστους 45 εκατ. και μήκους 1.100 χιλιομέτρων θα συνδέει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καύκασο μέσω διεθνών υδάτων στη .

Το έργο έχει στόχο να μειώσει «την εξάρτηση από την επίγεια συνδεσιμότητα οπτικών ινών που διέρχονται μέσω της Ρωσίας», όπως σημειώνεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

και Γεωργία αναγνώρισαν από το 2021 την ανάγκη εγκατάστασης υποθαλάσσιων καλωδίων για τη βελτίωση της διαδικτυακής επικοινωνίας, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να επιτείνει την επιτακτικότητα ενός τέτοιου έργου, δεδομένων των «ασταθών και μη ασφαλών συνδέσεων», δήλωσε άτομο με γνώση του προτεινόμενου σχεδίου.

Οι χερσαίοι σταθμοί όπου καταλήγουν οι υποθαλάσσιες γραμμές, θεωρούνται ευάλωτοι σε υποκλοπές, χάκερ και διαρρήξεις, γι’ αυτό οι υποδομές αυτές παρακολουθούνται στενά.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των υποβρύχιων καλωδίων και άλλων θαλάσσιων υποδομών καθώς και τον κίνδυνο περαιτέρω σαμποτάζ, εντάθηκαν μετά τις πολλαπλές εκρήξεις σε υποθαλάσσιους αγωγούς του Nord Stream τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενέργειες που πολλοί μέσα ενημέρωσης συνδέουν με την εμφάνιση ρωσικών σκαφών στην περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

  • Τουρκικές εκλογές: Νικητής ο Ερντογάν #Τουρκικέςεκλογές - https://t.co/oLQiZbdeUG -

"Αλιεύοντας" την είδηση