Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δύο τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στη Μάνη
Δύο τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στη Μάνη

Δύο τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στη Μάνη

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική , που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και διατήρησε σε συναγερμό καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο τους κατοίκους, όσο και την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, τις πρώτες πρωινές ώρες της ς καταγράφονται δύο ενεργά μέτωπα, ένα στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα. Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στο Σκαμνάκι.

«Σύμμαχο» στην προσπάθεια της κατάσβεσης αποτελεί η εξασθένιση των ανέμων που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο σημείο επιχειρούν 155 με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από το πρώτο της ημέρας επανεκκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι με μέσω του «» που στάλθηκε στα των κατοίκων, η κάλεσε χθες το βράδυ τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδα, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα – για προληπτικούς λόγους – απομακρύνθηκαν, με ίδια μέσα, οι πέντε οικισμών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση