Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δύο οδικά έργα δόθηκαν σε κυκλοφορία στη Σκιάθο
Δύο οδικά έργα  δόθηκαν σε κυκλοφορία στη Σκιάθο

Δύο οδικά έργα δόθηκαν σε κυκλοφορία στη Σκιάθο

Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε με έργα ουσίας τα νησιά των Σποράδων»

Δυο οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 710.000 ευρώ (με ) και μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων δόθηκαν σε κυκλοφορία στη Σκιάθο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το πρώτο αφορούσε τη βελτίωση του δρόμου από το προς την παραλία του Ξανέμου και το δεύτερο την οδό Τρούλος – ΧΥΤΑ. Και τα δύο έργα χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της και Σποράδων. Τα έργα συγχρηματοδοτήθηκα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ανήκουν στο Ολοκληρωμένο Σχεδίου Ανάπτυξης (ΟΣΑΝ) Σκιάθου.

Όπως ανέφερε ο κ.Αγοραστός: «Μέσω του προγράμματος ΟΣΑΝ, που εκπονήσαμε σε με τους νησιωτικούς Δήμους, στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά της Θεσσαλίας με έργα αναγκαία και χρήσιμα για τον άνθρωπο. Αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώσαμε υποδομές των νησιών, στηρίξαμε θέσεις εργασίας και δημιουργήσαμε μόχλευση στην τοπική και κοινωνία Με τα έργα αυτά εξασφαλίζεται η ασφαλής στην περιοχή του Τρούλου, καθώς και στην παραλία του Ξανέμου, στο πλαίσιο της βελτίωσης συνθηκών προσπελασιμότητας και ποιότητας ζωής στο ».

Το πρώτο αφορούσε σε οδοποιίας στα τμήματα:

Αρχή Αεροδρομίου έως παραλία «Ξάνεμος»: βελτίωση οδοστρώματος σε ασφαλτοστρωμένη οδό μήκους 2.100 μ. & πλάτους 7 μ., 2) Αρχή Αεροδρομίου προς Καρνάγιο: βελτίωση οδοστρώματος σε ασφαλτοστρωμένη οδό μήκους 300 μ. & πλάτους 10 μ. και 3) Τμήμα στο Νοτιοδυτικό άκρο Αεροδρομίου: βελτίωση ασφαλτικού οδοστρώματος υφιστάμενης οδού μήκους 500 μ. Επίσης πραγματοποιήθηκε η ασφαλτόστρωση υφιστάμενου χωματόδρομου μήκους 820 μ. & πλάτους 6 μ. πέριξ της λίμνης Αγίου Γεωργίου.

Το δεύτερο έργο στη βελτίωση του οδοστρώματος (από την επαρχιακή οδό ως το ΧΥΤΑ) προϋπολογισμού 285.000,00 € (με ), αφορά στην βελτίωση και την αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος της οδού στην περιοχή του Τρούλου και συγκεκριμένα από την συμβολή της με την επαρχιακή οδού έως την θέση «Ζορμπάδες» και τον Χ.Υ.Τ.Α. Δήμου Σκιάθου. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 4.000 m ενώ το πλάτος της είναι μεταβλητό και κυμαίνεται από 6m έως 8m. Με την παρέμβαση αυτή εξασφαλίζεται η ασφαλής στην περιοχή του Τρούλου και συγκεκριμένα από τη συμβολή της οδού με την επαρχιακή οδό έως την θέση «Ζορμπάδες».

xanemos

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση