Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στο Αντίρριο
Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στο Αντίρριο

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στο Αντίρριο

Μεγάλα προτα στην κυκλοφορία, κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Μεγάλα προτα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα την Αττική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από  τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κλειστή είναι λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο τα από τα διόδια της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου καθώς και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Εθνικής Οδού το προς Αθήνα αναμένεται να ανοίξει γύρω στις 09:00-10:00 και το ρεύμα προς Κόρινθο γύρω στις 12:00-13:00.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 40 κλήσεις από την περιοχή της Κινέττας και αφορούν μεταφορές ατόμων, αντλήσεις υδάτων και απομακρύνσεις αντικειμένων.

Τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου που είχαν διακοπεί από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα εκτελούνται πλέον κανονικά.

Από τα ξημερώματα πραγματοποιούνται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στο Αντίρριο δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν από το Λιμενικό νεκροί από την θάλασσα ύστερα από ανατροπή μικρού σκάφους στην ανατολική προβλήτα.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί και στη συνέχεια θα ανοίξουν κανονικά.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση – έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10:00 το πρωί, για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Έκλεισαν δρόμοι λόγω συσσώρευσης υδάτων στον Πειραιά, αλλά και τμήμα της Πειραιώς

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, είναι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η Οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών.

Παράλληλα στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι ο δρόμος είναι επίσης κλειστός, όπως και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Επίσης, σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας για το Μαρμάρι και τις , λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ.

Επίσης από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τη Τζιά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Κατερίνη: Προβλήματα στην Πιερία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Πιερία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο της Κατερίνης.

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Πατσιαλής.

Πρόγνωση καιρού

Kακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η , η , μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι , τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σεδυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση