Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δύο μικροί Βολιώτες σκακιστές στην κορυφή της Ελλάδας
Δύο μικροί Βολιώτες σκακιστές στην κορυφή της Ελλάδας

Δύο μικροί Βολιώτες σκακιστές στην κορυφή της Ελλάδας

 

Με δύο πολύ μεγάλες επιτυχίες για το Βολιώτικο σκάκι ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα 8-16 ετών, που φέτος πραγματοποιήθηκαν σε δύο τομείς (Αθήνα και Θεσ/νίκη) λόγω κορωναϊού, με πολύ αυστηρά υγειονομικά και τους σκακιστές και σκακίστριες να αγωνίζονται με μάσκες.

Ο 10χρονος Γκαβαρδίνας Αντώνης από τον Βόλο στέφθηκε πρωταθλητής στον Βόρειο Τομέα στην κατηγορία του και ο 12χρονος Τσαρσιταλίδης Χρήστος από το Βελεστίνο δευτεραθλητής στο Νότιο Τομέα στη δική του κατηγορία.

Στον Βόρειο Τομέα, που διεξήχθη στη Θεσ/νίκη από 26-8-2020 έως 1-9-2020, το συνεχώς ανερχόμενο 10χρονο ταλέντο Γκαβαρδίνας Αντώνης, που ανήκει στην Ευβοϊκή Ε.Σ., σάρωσε στον διάβα του όποιον βρήκε μπροστά του και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Α10, όπου συμμετείχαν 21 σκακιστές, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, συγκεντρώνοντας 8,5 βαθμούς σε 9 .

Στο Νότιο Τομέα, που διεξήχθη στο από 28-8-2020 έως 3-9-2020, ο τρομερός 12χρονος Τσαρσιταλίδης Χρήστος, που ανήκει στην Ε.Σ. Θεσ/νίκης, πρόσθεσε άλλη μία στο ενεργητικό του, καθώς, στην πολύ δύσκολη κατηγορία Α12, όπου συμμετείχαν 41 σκακιστές, ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Πούπαλο Νικόλαο από τα Χανιά, με 7 βαθμούς σε 9 , αλλά τελικά πήρε τη δεύτερη θέση στα ισοβαθμίας.

Δύο με ταλέντα, δύο παιδιά πρότυπο, που αν συνεχίσουν να δουλεύουν θα μιλάει για αυτούς στο όλη η σκακιστική Ελλάδα και όχι μόνο.

Δύο μικροί σκακιστές που κάνουν και θα κάνουν και μελλοντικά γνωστή την πόλη του Βόλου σε όλη τη σκακιστική και όχι μόνο κοινότητα.

Σε πολύ καλή θέση στο Βόρειο Τομέα τερμάτισε και ο 12χρονος Γκαβαρδίνας Χρήστος-Κωνσταντίνος της , ο οποίος βγήκε 8ος από 23 σκακιστές στην κατηγορία Α12 με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Στατιστικά και αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

1) http://chess-results.com/tnr533243.aspx?lan=19&art=1&rd=9 (Νότιος Όμιλος)

2) http://chess-results.com/tnr533186.aspx?lan=19&art=1&rd=9 (Βόρειος Όμιλος)

Επίσημη των αγώνων https://chessfed.gr/youth2020/

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση