Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο οι ιστιοπλόοι μας
Δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο οι ιστιοπλόοι μας

Δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο οι ιστιοπλόοι μας

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Στη ρότ των δικρίσεων χάραξαν για ακόμη μία φορά οι ιστιοπλόοι μας. Στα παγκόσμια πρωταθλήματα 420, που διεξήχθησαν στη Βιλαμούρα της ς, οι Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου ανέβηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου στις γυναίκες και οι Οδυσσέας Σπανάκης – Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος πήραν χρυσό στους -17 ετών.

Στα γυναικεία 420, οι νεαρές πρωταθλήτριες ήταν σε όλο τον αγώνα εκπληκτικές. Παρόλο που βρήκαν απέναντί τους μεγαλύτερες και εμπειρότερες αθλήτριες κατάφεραν να ανεβούν στην τρίτη θέση του βάθρου. Με πλασαρίσματα 6, 8, (15), 9, 3, 4, 8, 5, 6, 5 μπήκαν στα κορυφαία πληρώματα του κόσμου. Τα 420 θεωρούνται ο προπομπός για την ολυμπιακή κατηγορία 470. Δυστυχώς, όμως, τα γυναικεία 470 βγήκαν από το ολυμπιακό του 2024 όπου θα μπορούσαν να αγωνιστούν, λόγω ηλικίας, τα δύο κορίτσια. Βέβαια, υπάρχει η κατηγορία των 49erFX (αγωνίζονται δύο γυναίκες). Σε διαφορετική περίπτωση, εάν θέλουν να ακολουθήσουν ολυμπιακή καριέρα, θα πρέπει να σχεδιάσουν ξεχωριστή… ρότα. Η Χριστίνα ραμματικάκη και Φωτεινή Ρόρρη ήρθαν 52ες.

Και η πιο νέα γενιά όμως έδωσε δυναμικό «παρών» στη διοργάνωση της ς. Οι Οδυσσέας Σπανάκης – Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος κατέκτησαν στην ηλικιακή κατηγορία -17. Και ακολούθησαν: 5οι Λάμπης ιαννούλης – Σίμος Μιχαλόπουλος, 12ες Έλενα Σωτηρίου – Ελένη Γιαννούλη, 14οι Ιάκωβος Δέδες – Αιμίλιος Σπανόπουλος και 15ες Δήμητρα Βαρθολομαίου Μεταξία Γώγου. Δηλαδή πέντε ελληνικά πληρώματα μέσα στα 15 κορυφαία του κόσμου, σε αυτή την κατηγορία. Στην 49η θέση πλασαρίστηκαν οι Νάσια Κοκκινάκη – Μαλένα Λιώση. Στην όπεν κατηγορία, οι Νικόλαος Καραγιαννίδης – Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ήρθαν 57οι και οι Νικόλαος Τερζίδης – Μάρκος Κουκώτας 66οι.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση