Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δύο φωτιές σε Α’ ΒΙΠΕ και απέναντι από τη Χαλυβουργία
Δύο φωτιές σε Α’ ΒΙΠΕ και απέναντι από τη Χαλυβουργία

Δύο φωτιές σε Α’ ΒΙΠΕ και απέναντι από τη Χαλυβουργία

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  για δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, η μία  στην άκρη της Α' Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου και η δεύτερη απέναντι από τη Χαλυβουργία προς Βελεστίνο.

Η στην Α' ΒΙ.ΠΕ. ξέσπασε απέναντι από το Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ και καίει ξερά και πουρνάρια, ενώ η δεύτερη ξέσπασε στον λόφο απέναντι από τη Χαλυβουργία, πριν το Βελεστίνο, καίγοντας πουρνάρια κυρίως και ήδη, λόγω του αέρα,  οι φλόγες πέρασαν στην πίσω πλευρά του λόφου.

Στα δύο σημεία βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, όπως αεροσκάφη air tractor και ένα ελικόπτερο.

 

Πεντακόσια στρέμματα καμμένης γης ο  απολογισμός  των δύο πυρκαγιών 

Στάχτη έγιναν ξερά , πουρνάρια,  και λάστιχα ποτίσματος σε έκταση σχεδόν 500 στρεμμάτων, από δύο πολύ επικίνδυνες φωτιές που ξέσπασαν σε δύο διαφορετικά μέτωπα στην Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου και στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, απέναντι από τη Χαλυβουργία.

Στην κατάσβεση συνέδραμαν δεκάδες πυροσβέστες και άλλων νομών της Θεσσαλίας, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στα δύο σημεία παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής όλη τη νύχτα για να αποτρέψουν πιθανές αναζωπυρώσεις.

Η πιο επικίνδυνη όπως αποδείχτηκε ήταν αυτή που ξέσπασε στο λόφο απέναντι από τη Χαλυβουργία, στην περιοχή Σκαφίδες του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, καθώς έκαψε καλαμιές, πουρνάρια, , καθώς και ένα τρέιλερ με λάστιχα ποτίσματος.

Οι πυροσβέστες διέσωσαν μια αποθήκη , ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν στην άλλη άκρη του λόφου, με απολογισμό καμένη χαμηλά βλάστηση σε έκταση 400 περίπου στρεμμάτων.

Η φωτιά στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε στις 4.10 το απόγευμα και οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ, ενώ έγιναν ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα όπως αεροσκάφη Canadair και Air Tractor, καθώς και ένα ελικόπτερο Erickson.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης αποτελούνταν από 40 πυροσβέστες (δύο πεζοπόρα τμήματα) και 12 οχήματα από τοπικές και της Θεσσαλίας.

Η συνδρομή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς ήταν μια υδροφόρα, ένα jcb και ένας φορτωτής, ενώ συνέδραμε και  η  Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Στην περιοχή βρέθηκαν η Κολυνδρίνη Δωροθέα, η πρόεδρος της τοπικής  κοινότητας Αγ. Γεωργίου Ράνια Γκουρίτσα,  ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Παλληκάρης,  και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Β. Νταφοπούλου.

Λόγω της πυρκαγιάς, έμεινε χωρίς νωρίς το βράδυ η Βιομηχανική Περιοχή Βελεστίνου.

Η  δεύτερη πυρκαγιά

Η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου, στην Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, μετά το Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ με κατεύθυνση προς την ΒΙ.ΠΕ., στην περιοχή Πετρομάγουλο Διμηνίου.

Στη συγκεκριμένη πυρκαγιά η αντίδραση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο βρέθηκαν 30 πυροσβέστες (ένα πεζοπόρο τμήμα) με 11 οχήματα από της Μαγνησίας και γειτονικών νομών.

Τελικά και η συγκεκριμένη  φωτιά οριοθετήθηκε στις 9.00 το βράδυ, με απολογισμό καμμένη χαμηλή βλάστηση (ξερά χόρτα και πουρνάρια) σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση