Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δύο φωτιές σε Α’ ΒΙΠΕ και απέναντι από τη Χαλυβουργία
Δύο φωτιές σε Α’ ΒΙΠΕ και απέναντι από τη Χαλυβουργία

Δύο φωτιές σε Α’ ΒΙΠΕ και απέναντι από τη Χαλυβουργία

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  για δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, η μία  στην άκρη της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής και η δεύτερη απέναντι από τη προς Βελεστίνο.

Η φωτιά στην Α’ ξέσπασε απέναντι από το Συνεταιριστικό και καίει ξερά χόρτα και πουρνάρια, ενώ η δεύτερη ξέσπασε στον λόφο απέναντι από τη , πριν το Βελεστίνο, καίγοντας πουρνάρια κυρίως και ήδη, λόγω του αέρα,  οι φλόγες πέρασαν στην πίσω πλευρά του λόφου.

Στα δύο σημεία βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, όπως αεροσκάφη air tractor και ένα .

 

Πεντακόσια στρέμματα καμμένης γης ο  απολογισμός  των δύο πυρκαγιών 

Στάχτη έγιναν ξερά χόρτα, πουρνάρια,  ελαιόδενδρα και λάστιχα ποτίσματος σε έκταση σχεδόν 500 στρεμμάτων, από δύο πολύ επικίνδυνες φωτιές που ξέσπασαν σε δύο διαφορετικά στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή και στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, απέναντι από τη Χαλυβουργία.

Στην κατάσβεση συνέδραμαν δεκάδες πυροσβέστες και άλλων νομών της Θεσσαλίας, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη και ένα , ενώ στα δύο σημεία παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής όλη τη νύχτα για να αποτρέψουν πιθανές αναζωπυρώσεις.

Η πιο επικίνδυνη φωτιά όπως αποδείχτηκε ήταν αυτή που ξέσπασε στο λόφο απέναντι από τη Χαλυβουργία, στην περιοχή Σκαφίδες του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, καθώς έκαψε καλαμιές, πουρνάρια, ελαιόδενδρα, καθώς και ένα τρέιλερ με λάστιχα ποτίσματος.

Οι πυροσβέστες διέσωσαν μια αποθήκη , ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν στην άλλη άκρη του λόφου, με απολογισμό καμένη χαμηλά βλάστηση σε έκταση 400 περίπου στρεμμάτων.

Η φωτιά στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε στις 4.10 το απόγευμα και οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ, ενώ έγιναν ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα όπως αεροσκάφη Canadair και Air Tractor, καθώς και ένα ελικόπτερο Erickson.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης αποτελούνταν από 40 πυροσβέστες (δύο πεζοπόρα τμήματα) και 12 οχήματα από τοπικές υπηρεσίες και της Θεσσαλίας.

Η συνδρομή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς ήταν μια υδροφόρα, ένα jcb και ένας , ενώ συνέδραμε και  η  Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Στην περιοχή βρέθηκαν η Κολυνδρίνη Δωροθέα, η πρόεδρος της τοπικής  κοινότητας Αγ. Γεωργίου Ράνια Γκουρίτσα,  ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Παλληκάρης,  και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Β. Νταφοπούλου.

Λόγω της πυρκαγιάς, έμεινε χωρίς ρεύμα νωρίς το βράδυ η Βιομηχανική Περιοχή Βελεστίνου.

Η  δεύτερη πυρκαγιά

Η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου, στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, μετά το Συνεταιριστικό με κατεύθυνση προς την , στην περιοχή Πετρομάγουλο Διμηνίου.

Στη συγκεκριμένη πυρκαγιά η αντίδραση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο βρέθηκαν 30 πυροσβέστες (ένα πεζοπόρο τμήμα) με 11 οχήματα από υπηρεσίες της Μαγνησίας και γειτονικών νομών.

Τελικά και η συγκεκριμένη  φωτιά οριοθετήθηκε στις 9.00 το βράδυ, με απολογισμό καμμένη χαμηλή βλάστηση (ξερά χόρτα και πουρνάρια) σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση