Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με δύο επιπλέον νέα προϊόντα στην αγορά η ΕΒΟΛ
Με δύο επιπλέον νέα προϊόντα στην αγορά  η ΕΒΟΛ

Με δύο επιπλέον νέα προϊόντα στην αγορά η ΕΒΟΛ

 Υποτροφίες και φέτος για 15 φοιτητές  

Δύο  νέα προϊόντα θα διαθέσει  στην αγορά τον Οκτώβριο  η ΕΒΟΛ, το γάλα υψηλής παστερίωσης πλήρες και ελαφρύ.

Η ΕΒΟΛ ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά δύο νέα προϊόντα τον Οκτώβριο του 2017. Πρόκειται για το γάλα υψηλής παστερίωσης διάρκειας 20 ημερών πλήρες και ελαφρύ. “Με αυτά τα δύο προϊόντα επιχειρούμε να διεκδικήσουμε μερίδιο από το 20% της αγοράς που καταλαμβάνουν τα προϊόντα υψηλής παστερίωσης στη χερσαία Ελλάδα, και υψηλότερο στη νησιωτική Ελλάδα.

Πέρυσι μπήκαμε στην αγορά των νησιών του Αιγαίου με το φρέσκο γάλα αλλά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για προϊόντα υψηλής παστερίωσης, κυρίως λόγω του κόστους μεταφοράς των φρέσκων προϊόντων. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς”, επισήμανε ο  πρόεδρος Νικήτας  Πρίντζος.

Επίσης  θα δώσει και φέτος σε 15 φοιτητές, αγροτών μελών της, υποτροφίες για να σπουδάσουν όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ . Από αύριο ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη λήψη υποτροφίας που δίνει και φέτος η ΕΒΟΛ σε φοιτητές αγροτών και κτηνοτρόφων μελών της. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα κοινοτικά καταστήματα των 20 χωριών που ανήκουν στη δύναμη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Θα εξεταστούν αρχικά από μία επιτροπή κατά τόπους και οι εισηγήσεις θα εξεταστούν από την τελική επιτροπή που έχει συσταθεί από πέρυσι με πρόεδρο την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο του δήμου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα, εκπρόσωπο της Μητρόπολης, τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ και εκπρόσωπο της Β’/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο κάθε φοιτητής θα παίρνει 400 ευρώ υποτροφία κάθε μήνα επί εννέα μήνες, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο του 2017.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι περυσινοί δικαιούχοι, όμως γι αυτούς ισχύει επιπλέον και το κριτήριο της επίδοσης στις σπουδές τους την χρονιά που πέρασε.

Επιπλέον η εταιρεία που παρουσιάζει τζίρου κατά 20% το πρώτο εξάμηνο του 2017, ολοκλήρωσε και φέτος τη διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ για χιλιάδες αγρότες δωρεάν.

Ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία η ΕΒΟΛ παρουσίασε αύξηση του τζίρου της κατά 20% με παράλληλη αύξηση του όγκου των πωλήσεων και των κερδών.

“Η πρώτη κίνηση βέβαια, πέραν των υποτροφιών ήταν να κάνουμε δωρεάν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ για χιλιάδες αγρότες, επιβαρυνόμενοι με ένα κόστος της τάξης των 400.000 ευρώ.

Όταν το Νοέμβριο θα γνωρίζουμε καλύτερα τα οικονομικά μας περιθώριο θα εξετάσουμε πως θα βοηθήσουμε τα μέλη μας, τα οποία ειδικά το 2017 δεινοπαθούν για να επιβιώσουν” επισήμανε ο κ. Πρίντζος. Συγκεκριμένα είπε  ότι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων ήταν πολύ χαμηλές φέτος κυρίως λόγω του ότι υποβαθμίστηκαν από τις πολλές βροχοπτώσεις ενώ χαμηλές αναμένεται να διαμορφωθούν και οι τιμές στο καλαμπόκι και το βαμβάκι και πρόσθεσε: “Εκτιμούμε ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων 10 χρόνων” .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση