Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Δύο χρόνια με αναστολή στον πατέρα που τραυμάτισε με μαχαίρι το γιο του
Δύο χρόνια με αναστολή στον πατέρα που τραυμάτισε με μαχαίρι το γιο του

Δύο χρόνια με αναστολή στον πατέρα που τραυμάτισε με μαχαίρι το γιο του

Να καλύψει τον πατέρα του σχετικά με τον τραυματισμό του στο χέρι, επιχείρησε αρχικά στην κατάθεση του στο Δικαστήριο ο 46χρονος από το Αχίλλειο, που μετά από παρέμβαση της προέδρου αποφάσισε να αναφέρει τα πραγματικά περιστατικά, με τους δικαστές τελικά να επιβάλλουν στον 72χρονο, συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση.

Πιο συγκεκριμένα ο 46χρονος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αρχικά ανέφερε πως γύρισε σπίτι το βράδυ και είδε πάνω στο τραπέζι απλωμένα κάποια χαρτιά και ντοσιέ που είχε ο πατέρας του.

Του είπε να τα μαζέψει, αλλά δεν το έκανε, με τον ίδιο να προσπαθεί να τα απομακρύνει χωρίς να δει το μαχαίρι που ήταν κάτω από τα χαρτιά και έτσι κόπηκε…

Τότε η πρόεδρος του Δικαστηρίου του υπενθύμισε τη αρχική του κατάθεση στην αστυνομία, (ότι ο πατέρας του είχε πιεί, ότι άρπαξε το μαχαίρι να τον χτυπήσει, ότι ο λογομάχησαν και σηκώθηκε να φύγει), ζητώντας να πει την αλήθεια για τις πραγματικές συνθήκες του τραυματισμού του στο χέρι.

Ο 46χρονος που εμφανίστηκε στη δίκη με μπαταρισμένο το αριστερό του χέρι, άλλαξε άρδην την “ιστορία” του, αναφέροντας πως όταν γύρισε σπίτι, αφού είχε πάει να αγοράσει ένα σουβλάκι για βραδινό, είδε τον 72χρονο να έχει βάλει ένα ποτηράκι κρασί, και του έκανε παρατήρηση να μην πίνει.

Του είπε κάτι ακόμα. με αποτέλεσμα ο 72χρονος να εκνευριστεί και σηκώθηκε όρθιος αρπάζοντας το κουζινομάχαιρο που είχε δίπλα του, και του επιτέθηκε.

Τότε προκειμένου να προφυλαχθεί από το χτύπημα, έβαλε το χέρι του μπροστά και άρπαξε τη λάμα με αποτέλεσμα να κοπεί και να χάσει αρκετό αίμα.

Ο 46χρονος πρόσθεσε επίσης ότι σκοπός του πατέρα του ήταν να τον καρφώσει με το μαχαίρι.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου, ο οποίος τυγχάνει να είναι συγγενής τους, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν της οικογένειας.

Ειδικότερα είπε πως πρόκειται για ταλαιπωρημένους ανθρώπους, αφού η σύζυγος του 72χρονου ήταν κατάκοιτη για 20 χρόνια και έχει πλέον πεθάνει, αφήνοντας τους δύο άνδρες μόνους τους.

Ανέφερε πως ο 46χρονος δεν εργάζεται, μένοντας μαζί του μια ζωή, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και έτσι εδώ και χρόνια τον συντηρεί ο πατέρας του, ενώ πρόσθεσε πως ο 72χρονος δεν έχει πρόβλημα αλκοολισμού.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του περιέγραψε τις συνθήκες του ατυχήματος, λέγοντας πως είχε τα χαρτιά στο τραπέζι τρώγοντας κάτι, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι για να το κόψει.

Εκείνη τη στιγμή ο γιος του χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και ο ίδιος σηκώθηκε πάνω εκνευρισμένος, ζητώντας του να τον αφήσει ήσυχο, ενώ κρατούσε το μαχαίρι.

Ο 46χρονος γιος του έβαλε το χέρι πάνω στη λάμα και τραυματίστηκε, την ώρα που τράβηξε πίσω το αιχμηρό αντικείμενο.

Έκανε λόγο για κακιά στιγμή, προσθέτοντας ότι δεν το έκανε σκόπιμα, δηλώνοντας επίσης ότι είναι άρρωστος, καθώς και τα δύο νεφρά του είναι κατεστραμμένα.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του μίλησε για κακιά ώρα, ζητώντας όμως την ενοχή του κατηγορούμενου για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 72χρονου διαβεβαίωσε τους δικαστές πως δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον ανάλογο περιστατικό, συμπληρώνοντας πως ο δράστης δεν είχε δόλο στην πράξη του, αφού επρόκειτο για ένα ατύχημα και όχι για χτύπημα που είχε σκοπό τον τραυματισμό του γιού του.

Καταλήγοντας θέλησε να δείξει ότι πατέρας και γιος έχουν καλή σχέση, ενημερώνοντας την έδρα πως χθες κοιμήθηκαν κάτω από την ίδια στέγη χωρίς να συμβεί το παραμικρό μεταξύ τους.

Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε να κηρύξει ένοχο τον 72χρονο, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης, κάτι που ο κατηγορούμενος έπραξε και αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με Σύνδεσμο Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Βόλου & Περιχώρων - https://t.co/jQGwPYNGE0 -

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντικαθιστά τον ενεργοβόρο φωτισμό δρόμων με 7.700 οδοφωτιστικά τύπου LED… - https://t.co/IqkUPbKohc -

  • Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων ύψους 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας… - https://t.co/68GBjIOVaB -

"Αλιεύοντας" την είδηση