Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δύο απόπειρες αυτοκτονίας σήμερα στο Βόλο
Δύο απόπειρες αυτοκτονίας σήμερα στο Βόλο

Δύο απόπειρες αυτοκτονίας σήμερα στο Βόλο

Απετράπη τα ξημερώματα στο Βόλο απόπειρα ς 23χρονου, χάρις στις προσπάθειες της αξιωματικού στο 100 και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ο νεαρός τηλεφώνησε στο 100 πριν τις 6.00 το πρωί και είπε ότι θα θέσει τέλος στη ζωή του από την γέφυρα στο τούνελ στη στον περιφερειακό.

Η αξιωματικός προσπαθούσε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το που βρίσκεται ο νεαρός, προκειμένου περιπολικά να μεταβούν στο σημείο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εντόπισαν τον νεαρό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήθελε να θέσει τέλος στη ζωή του για οικογενειακούς λόγους.

Αποφεύχθηκε τραγωδία

Εν τω μεταξύ, αποφεύχθηκε τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στον περιφερειακό του Βόλου, με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι, χάρις στη επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι η ανήλικη ρομά, ανέβηκε στην πεζογέφυρα του περιφερειακού του Βόλου, πριν την οδό Ιωλκού, δίπλα από τον οικισμό ρομά Αγ. Παρασκευής και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Ο κόσμος, που συγκεντρώθηκε, προσπαθούσε να την πείσει να μην το κάνει.

Η ώρα περνούσε και η 13χρονη κάποια στιγμή πήδηξε στο κενό, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν κάτω της ακριβώς έβαλαν ταυτόχρονα τα χέρια τους, για να ανακόψουν την πτώση.

Η ανήλικη ήταν ζωντανή, είχε τις αισθήσεις της, αλλά υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προληπτικά στο , για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι δεν έπαθε το παραμικρό από την πτώση. Με πόνους στα χέρια, στο Νοσοκομείο πήγαν και οι αστυνομικοί, προληπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη ήθελε να θέσει τέλος στη ζωή της, λόγω ερωτικής απογοήτευσης, ενώ στο θα την παρακολουθήσει παιδοψυχολόγος.

 

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας: Η πανταχού παρούσα ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σώζει ανθρώπινες ζωές

 Δύο άνθρωποι σώθηκαν χάρη στην επέμβαση αστυνομικών στη Μαγνησία 
      Πρωινές ώρες ς στο Βόλο και ενώ όλοι στη ασχολούνται με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ιδιωτικών εταιρειών, γεγονός που σαφέστατα και δεν συνάδει με τα καθήκοντα του Έλληνα αστυνομικού, ο οποίος έχει ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στο Σύνταγμα και τους νόμους με κύριο μέλημα την προστασία του πολίτη, υπήρχαν και κάποιοι συνάδελφοί μας, που απρόσκοπτα εκτελούσαν τα αυστηρώς αστυνομικά καθήκοντά τους, στα οποία   με αφοσίωση έχουν ταχθεί.
 Το κυριότερο περιστατικό που έλαβε χώρα ήταν ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Επιχειρήσεων για νεαρή, δεκατριάχρονη κοπέλα που, επικαλούμενη προσωπικά της ζητήματα, απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από πεζογέφυρα στη περιφερειακή οδό της πόλης μας.
Στο σημείο όμως ταχύτητα κατέφθασε η πανταχού παρούσα ομάδα ΔΙΑΣ, που στελεχωμένη από αξιέπαινους και αξιόμαχους συναδέλφους μας, αποτελεί το στολίδι της Αστυνομίας και με το σπαθί της έχει κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό σύσσωμης της κοινωνίας μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την προσφορά και τη δυναμική της δίκυκλης αστυνόμευσης.
  Το πλήρωμα όμως της ομάδας ΔΙΑΣ, το ίδιο που πριν από μία εβδομάδα είχε ακινητοποιήσει στο κέντρο της πόλης μας, συμβάλλοντας έτσι στη σύλληψη δραστών και εξιχνίαση κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της ς, βρέθηκε σαν “φύλακας άγγελος” στο σημείο με αποτέλεσμα το σώμα και τα χέρια των τριών ηρώων συναδέλφων μας να αποτελέσουν την ασπίδα που έσωσε τη νεανική ψυχή και η οποία σηματοδοτεί το εφαλτήριο για τη νέα της ζωή.
Σώθηκε έτσι και η οικογένειά της αλλά και ολόκληρη η κοινωνία του Βόλου από ένα ανείπωτο θρήνο.
 Την ίδια επίσης ημέρα χάρη στον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι συνάδελφοί μας στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ηθελημένα καθυστέρησαν στο τηλέφωνο άνδρα, εν δυνάμει αυτόχειρα, ο οποίος χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των συναδέλφων της Υ. Α. ΒΟΛΟΥ, οδηγήθηκε με ασφάλεια και τέθηκε υπό καθεστώς προστατευτικής φύλαξης.
Οι προαναφερθέντες, σύγχρονοι ήρωες συνάδελφοί μας, αποτελούν με το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, τον καθρέφτη του Έλληνα αστυνομικού ο οποίος όταν εκτελεί τα καθήκοντα που συνάδουν με το λειτούργημά του, μη χρησιμοποιούμενος σε πάρεργα όπως τα γήπεδα και τα κουραστικά πλέον δήθεν άβατα όπως αυτά των Εξαρχείων, σώζει ανθρώπινες ζωές και η κοινωνία τον ευγνωμονεί.
 Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που αύριο κάποιοι στα γήπεδα θα τους ρίχνουν πέτρες, οι ίδιοι που αύριο σε κάποια θα τους ρίχνουν βόμβες μολότοφ και θα τους αποκαλούν α και δολοφόνους.
Αυτοί οι σύγχρονοι-αφανείς ήρωες συνάδελφοί μας έσωσαν σήμερα για πολλοστή φορά δύο ανθρώπινες ζωές, κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν πιο συχνά όλοι οι αστυνομικοί αν δεν τους χρησιμοποιούσαν οι ιδιωτικές εταιρείες που παίζουν ποδόσφαιρο ή αν δεν τοποθετούνταν ως ακίνητοι στόχοι χαρακτηριζόμενα  άβατα.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση