Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δυνατά, με νέα γαλακτοκομικά προϊόντα στην αγορά η ΕΒΟΛ
Δυνατά, με νέα γαλακτοκομικά προϊόντα στην αγορά η ΕΒΟΛ

Δυνατά, με νέα γαλακτοκομικά προϊόντα στην αγορά η ΕΒΟΛ

Άντεξε στην οικονομική κρίση το 2015 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ και συνεχίζουν με σταθερά ανοδικά βήματα. Μάλιστα  μέχρι την Παρασκευή θα  διοχετεύσουν στα ράφια των ένα νέο προϊόν: το στραγγιστό «ΔΙΑΛΕΧΤΟ», που παρασκευάζεται από 100% ελληνικό γάλα κι αναμένεται να κάνει θραύση.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ μπαίνει δυναμικά στην αγορά του στραγγιστού γιαουρτιού με την κυκλοφορία δύο νέων κωδικών στις 22 Απριλίου 2016, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν τρία νέα προϊόντα: η κ, το ρυζόγαλο και το ξινόγαλο.

Η Βολιώτικη συνεταιριστική οργάνωση επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, όπως και το δίκτυο διανομής της και εκτιμά ότι και το 2016 θα έχει κέρδη όπως το 2015.

Με αφορμή τα παραπάνω ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος έδωσε χθες την καθιερωμένη, τέτοια εποχή, τύπου  κι αναφέρθηκε στην υγιή πορεία του  συνεταιρισμού και της γαλακτοβιομηχανίας, αλλά και στα μείζονα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Όπως  ανέφερε,  παρά την οικονομική κρίση, η ΕΒΟΛ κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη επένδυση του εργοστασίου εμφιάλωσης των 6,5 εκ. ευρώ που θα εγκαινιαστεί μέσα στον Ιούνιο του 2016, αλλά και του 1,5 εκ. ευρώ στο στραγγιστό , μπαίνοντας δυναμικά στη συγκεκριμένη αγορά που καλύπτει το 80% της κίνησης σε όλα τα είδη γιαουρτιού.

Το στραγγιστό γιαούρτι της ΕΒΟΛ   θα διατίθεται στην αγορά από τις 22 Απριλίου, σε συσκευασία πλήρους λιπαρών και 2%, ενώ πέρα από το κλασσικό κεσεδάκι (200 γρ.)  το στραγγιστό γιαούρτι θα κυκλοφορήσει και σε συσκευασίες του ενός και των πέντε κιλών.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος μέχρι το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν και τρεις νέοι κωδικοί που θα είναι στην κατηγορία των desserts, κ, ρυζόγαλο και ξυνόγαλο, πάντα με ελληνικό γάλα.

Εξάλλου το δίκτυο διανομής της ΕΒΟΛ πέρα από τη Θεσσαλία έχει επεκταθεί και στην Κρήτη και μέχρι το καλοκαίρι και στην Πελοπόννησο, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και για εξαγωγές στο εξωτερικό ειδικά στον τομέα του στραγγιστού γιαουρτιού.

Όπως εξήγησε ο κ. Πρίντζος, το 2015 έκλεισε με αύξηση του τζίρου πάνω από 10%, αύξηση του όγκου πωλήσεων και αύξηση κερδών, που έφθασαν στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος είπε ο συνεταιρισμός και η  ΕΒΟΛ πλήρωσε  καλύτερες τιμές στα μέλη της αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και άσκησε  κοινωνική πολιτική στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης, κάνοντας δωρεά 100 τόνων γάλακτος, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και μοιράζοντας 2.000 διατακτικές των 50 ευρώ.

Οι 140 εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ δεν έχουν υποστεί καμία περικοπή στους μισθούς τους, και το 2015 πήραν και bonus.

 Να  ρίξουν τις τιμές των τιμολογίων για τις αιτήσεις ΟΣΔΕ

Ο κ. Πρίντζος  αναφέρθηκε και στις  αιτήσεις ΟΣΔΕ , καλώντας  συνεταιριστικές οργανώσεις, φορείς και ιδιώτες της , να ρίξουν τις τιμές των τιμολογίων που χρεώνουν τους αγρότες για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ. Τόνισε ότι η ΕΒΟΛ έριξε τις τιμές κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, και αν δεν το πράξουν και εκείνοι μέχρι την Κυριακή, θα στείλει δύο συνεργεία στο Πήλιο και δύο στον Αλμυρό για να καλύψει τις ανάγκες των αγροτών. «Εμείς δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά στους υπόλοιπους φορείς. Μόνη μας μέριμνα είναι οι αγρότες και να γίνουν σωστά οι δηλώσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου» εξήγησε ο κ. Πρίντζος. «Τα έσοδα του συνεταιρισμού μας από αυτή την διαδικασία θα είναι μειωμένα κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, αλλά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε» τόνισε.

Το τιμολόγιο για της αιτήσεις ΟΣΔΕ της ΕΒΟΛ διαμορφώνεται ως εξής: Για μέχρι 25 στρέμματα 20 ευρώ, μέχρι 50 στρέμματα 30 ευρώ, μέχρι 100 στρέμματα 60 ευρώ, μέχρι 150 στρέμματα 80 ευρώ και μέχρι 200 στρέμματα 150 ευρώ.

 Σε δεινή κατάσταση οι αγρο

Ο κ. Πρίντζος χαρακτήρισε τραγική κατάσταση, που βιώνουν οι αγρο  , συνέπεια της οικονομικής κρίση που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας. «Όλες οι κοινωνικές τάξεις έχουν υποστεί συνέπειες κρίσης. Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις εμφανίζονται στον αγροτικό τομέα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο αγροτικός κόσμος υποφέρει, δεν έχει  ρευστότητα, υψηλό κόστος, διακατέχεται από ανασφάλεια και δεν ξέρει τι του ξημερώνει» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ένας από τους κυριότερους πυλώνες της οικονομίας,  είναι ο αγροτικός τομέας. Κανείς δε σκύβει στο πρόβλημα. Ποτέ δεν κάθισαν στο τραπέζι πολιτεία και αγρότες για μία  δημιουργική σύμπραξη ώστε να επιτευχθεί ο  στρατηγικός στόχος. Αν η πολιτεία δεν σκύψει στο πρόβλημα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.   Η  αγελαδοτροφία κάθε μέρα σβήνει , κλείνουν μονάδες, μειώνεται η παραγωγή.»

Ωστόσο είπε πως αγρότες και  κτηνοτρόφοι απολαμβάνουν τις καλύτερες τιμές σε όλη την Ελλάδα κι  έκανε λόγο για μια συνεταιριστική οργάνωση, χωρίς δανεικά κεφάλαια, που πληρώνει άμεσα αγροκτηνοτρόφους με ίδια κεφάλαια, σημαντική ρευστότητα, ενώ εκτίμησε ότι και το 2016 θα έχουμε θετικό πρόσημο.

 

evol

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση