Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δυναμικό το μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στο Βόλο
Δυναμικό το μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στο Βόλο

Δυναμικό το μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στο Βόλο

Εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων της πραγματοποίησαν σήμερα στις 11 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την κατ’ επίφαση δωρεάν και ποιοτική παιδείας, όπως τόνισαν οι ίδιοι.
Σημειώνεται ότι σήμερα τελούν υπό κατάληψη 23 σχολικές μονάδες από τις 76 που λειτουργούν στη Μαγνησία, όμως δεν παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο όλοι οι μαθητές.
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη επισήμανε ότι οι καταλήψεις είναι μία μορφή διαμαρτυρίας ειδικά τη σημερινή ημέρα. “Αυτού του τύπου τη επέλεξαν οι μαθητές. Εμείς απευθύναμε κάλεσμα να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο”.
Της σημερινής πορείας προηγούνταν μαθητές με καραμούζες, ταμπούρλα δίνοντας το αγωνιστικό πρόσταγμα ενώ συνθήματα όπως “εις τον αφρό της θάλασσας ο υπουργός κοιμάται, παρακαλώ σας κύματα στον πάτο να τον πάτε” ήταν μεταξύ αυτών που κυριάρχησαν.
Για κατ’ επίφαση δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση έκανε λόγο ο Βαγγέλης Βουλάγκας μαθητής Α’ Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. “Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν καθηγητών στα μαθήματα κατεύθυνσης. Αναγκάζονται στην ουσία οι μαθητές να πάρουν το δρόμο της φροντιστιριακής παιδείας, πράγμα απαράδεκτο” τόνισε.
Από την πλευρά του ο Γιάννης, μαθητής ΕΠΑΛ τόνισε ότι οι μαθητές επιθυμούν να αλλάξει η κοινωνία που δεν στέκεται σωστά και ο αγώνας αφορά κυρίως τα παιδιά που θα ακολουθήσουν. “Σήμερα εκφράζουμε όλα αυτά τα συναισθήματα που έχουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ξεκινήσαμε σήμερα με καταλήψεις για να έχουμε μεγάλη συμμετοχή και στο συλλαλητήριο, όμως οι καταλήψεις θα συνεχιστούν. Δεν μπορείς να ακουστείς κάνοντας αποχή από τα μαθήματα μόνο μία ημέρα. Είναι και αυτός ένας τρόπος διαμαρτυρίας.
mathit mathit1 mathit2 mathit3 mathit4 mathit5
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση