Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δυναμική αντίδραση Βολιωτών σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης των ΕΕΛ
Δυναμική αντίδραση Βολιωτών σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης των ΕΕΛ

Δυναμική αντίδραση Βολιωτών σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης των ΕΕΛ

Δυναμικά θα αντιδράσουν σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης των ΕΕΛ, τα μέλη της Συμμαχίας για το ερό,με συλλαλητήριο, ενημερωτικές δράσεις των πολιτών και παραστάσεις στα Δ.Σ. της και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σύμφωνα με όσα ελέχθησαν στην αποψινή εκδήλωση- συζήτηση στο με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών.

Στην εκδήλωση μετείχε το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των ΔΕΥΑ και πρόεδρος Εργαζομένων στο Σωματείο ερού Δράμας Σταυρούλα Συμεωνίδου, η οποία εξέφρασε τη συάστασή της σαν Σωματείο και Ομοσπονδία στον αγώνα των πολιτών που έχει ξεκινήσει στον Βόλο ενάντια στο ξεπούλημα του Βιολογικού Καθαρισμού, το οποίο- όπως τόνισε- “θεωρούμε ότι είναι ένα κομμάτι που θα συασύρει όλες τις υπηρεσίες της . Ο Βιολογικός Καθαρισμός του Βόλου έχει κοστίσει πολλά και αυτά θα πέσουν βορά στα χέρια των ιδιωτών”.

Η ίδια τόνισε πως «σε παγκόσμιο επίπεδο η ιδιωτικοποίηση του νερού, αποτελεί ένα αποτυχημένο πείραμα. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε 237 πόλεις σε 37 χώρες, που έχουν πάρει το νερό πίσω στα χέρια τους. Το καλύτερο μοντέλο είναι κάθε τόπος να διαχειρίζεται το νερό του. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τον αγώνα των πολιτών. Όπου οι πολίτες ξεκίνησαν πρωτοβουλίες για να σώσουν το νερό, στο τέλος νίκησαν».

Το μέλος της Συμμαχίας για το Νερό Μαρία Τεχνοπούλου, ανέφερε πως «η σημερινή συζήτηση αποτελεί ένα κάλεσμα στους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες αυτής της πόλης, ώστε να τοποθετηθούν στο θέμα που μας καίει τον τελευταίο καιρό από το καλοκαίρι, για τον Βιολογικό, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για παραχώρησή του σε ιδιώτη. Εμείς ως Συμμαχία για το Νερό εδώ και δυο μήνες δραστηριοποιούμαστε ενάντια στην όποια ιδιωτικοποίηση είτε μέρους είτε όλης της ΔΕΥΑΜΒ και βέβαια αυτό που απαιτούμε, είναι να σταματήσει άμεσα η ρύπανση του Παγασητικού. Δεν θα υποδείξουμε εμείς πως θα γίνει αφού υπάρχουν οι ειδικοί, οι οποίοι έχουν τρόπους, για να λειτουργήσει σωστά ο Βιολογικός.

Στη χθεσινή εκδήλωση συμμετείχαν- μεταξύ άλλων- η πρόεδρος του ΤΕΕ ς Νάνσυ Καπούλα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λ. Γαϊτάνης, καθώς και εκπρόσωποι της και του Εργατικού Κέντρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση