Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άνω-κάτω έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου
Άνω-κάτω έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Άνω-κάτω έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Άνω-κάτω έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ενώ “κόκκινο πανί” για την πλειοψηφία αποτέλεσε στην πρώτη του επανεμφάνιση ο σύμβουλος της β' ελάσσονος μεοψηφίας Αρ. Δουλόπουλος. Μάλιστα στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης Μιχ. που επιχείρισε να κατευνάσει τα πνεύματα για να προχωρήσει η διαδικασία. Για μια ώρα και πλέον η αίθουσα μετατράπηκε σε χάβρα.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης δημιουργήθηκε πολιτική αντιπαράθεση μετά από επιστολή του επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικού. Ο κ. αναφέρθηκε στην επιστολή του σε δηλώσεις του εγγονού του ASA Jennings με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά να του απαντά ότι «εδώ δεν είναι στίβος πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο κ. Μιτζικός ζήτησε το λόγο, ο κ. Μουλάς δεν του τον έδωσε και ο σε έντονο ύφος του ανταπάντησε «λέτε πράγματα για μένα για την ιδιότητά μου ως πολιτευτής και δεν μου δίνετε το λόγο; Να τηρείτε τη ορθότητα. Μου λέτε ότι κάνω κακό στο κόμμα μου και δε μου δίνετε το λόγο; Επιτίθεστε σε επικεφαλής παράταξης και δεν του δίνετε το λόγο. Φοβάστε να μου δώσετε το λόγο .Θα μου πείτε εμένα για ανισορροπία. Προσέξτε. Λειτουργείτε σαν επικεφαλής παράταξης και δε μου δίνετε το λόγο ».

Στη συνέχεια ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου απευθυνόμενος προς τους ανεξάρτητους συμβουλους διεμήνυσε: «Όσο είμαστε εμείς Δημοτική Αρχή, εσείς δεν γυρνάτε στα Νομικά πρόσωπα. Θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα».

Στη συνέχεια καλωσόρισε τον κ. Δουλόπουλο στη συνεδρίαση και συνεχάρη τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία που πήρε να γίνει η εκδήλωση για τον ASA Jennings.

Όσον αφορά στην των έξι ανεξάρτητων συμβούλων για την συμμετοχή τους στα νομικά πρόσωπα, ο κ. Θεοδώρου τόνισε «Να ξεκαθαρίσω ότι όσο είμαστε εμείς εδώ εσείς δε θα επιστρέψετε. Θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα. Δεν περνάνε παρεμβάσεις από τους φίλους σας. Ότι και να κάνετε.

Μέχρι το 2019 δεν επιστρέφετε. Θα φτάσουμε μέχρι το ΣτΕ. Δήμαρχος Βόλου είναι ο Αχ. Μπέος. Εγώ ασκώ τα καθήκοντα του Δημάρχου, όσο ο δήμαρχος είναι σε προσωρινή . Εγώ υπογράφω κι έχω κάθε δικαίωμα από το Νόμο να συζητάω με τον επικεφαλής της παράταξης εκτός αν εφαρμόσετε πρακτικές φασίζουσες και κάνετε πραξικόπημα και μας αφαιρέσετε και το δικαίωμα να μιλάμε». Ο κ. Θεοδώρου, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι γίνεται βρώμικος πόλεμος στην Δημοτική Αρχή κι όπως σημείωσε «Δεν είμαστε όμως μόνοι μας. Έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και το μόνο που καταφέρνετε είναι να είμαστε Δ.Α. και μετά το 2019».

Λαμβάνοντας το λόγο η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου, είπε ότι το ύφος του Θ. Θεοδώρου προκαλεί εντάσεις και έχει αλαζονεία και σημείωσε: «Δε χρειάζονται αυτοί οι τόνοι. Αναγνωρίζετε ότι θα πρέπει στις δημόσιες εκδηλώσεις και παρουσία του Δήμου να είσαστε εσείς. Αν χθες στη εκδήλωση ήταν κάποιος πρέσβης ποιος θα ήταν από τον Δήμο;»

Στο σημείο εκείνο το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς, ο οποίος όπως ξεκαθάρισε «Δεν εξελέγη άλλος δήμαρχος στη θέση του. Δήμαρχος είναι ο κ. Μπέος, ο οποίος τελεί εν . Ο κ. Μπέος σει πολιτική και δεν σημαίνει ότι επειδή δεν έχει δικαίωμα υπογραφής δεν διοικεί τον Δήμο.

Είναι ο αρχηγός της παράταξης και διοικεί και τον Δήμο και εκεί που υπάρχει πρόβλημα τον αντικαθιστά ο κ. Θεοδώρου. Κι όλα αυτά είναι τουφεκιές στον αέρα. Ο κ. Μπέος ασκεί την Διοίκηση σε πολιτικό επίπεδο» και στο σημείο εκείνο χειροκροτήθηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, τόνισε ότι ναι μεν ο κ. Μπέος εξελέγη δήμαρχος, αλλά ο Νόμος είναι Νόμος. Όπως ανέφερε «ο κ. Μπέος ναι θα κατευθύνει την ομάδα, αλλά για την πολιτική εκπροσώπηση ο κ. Θεοδώρου εκτελεί τα χρέη του δημάρχου. Πολιτικά ο δεν εκπροσωπείται από τον κ. Μπέο» με τον κ. Μουλά να προσθέτει ότι σε αίτημα που κατέθεσε στην ΚΕΔΕ, η απάντηση ήταν ότι ο κ. Μπέος μπορεί να παίρνει το λόγο. Ωστόσο ένταση προκλήθηκε, όταν ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας ζήτησε το λόγο και ο κ. Θεωδώρου του απάντησε να κάνει αίτημα στην .

Πρόταση της ΛΑΣ για τον ΙΜΑΝΤΑ

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγνώστηκε η πρόταση για ψήφισμα υπέρ του εργοστασίου ΙΜΑ και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νικ. Μπουρούς, ο οποίος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι δέχονται επίθεση.

Όπως είπε «Η εταιρεία κοιτά τι περικοπές μπορεί να κάνει, την στιγμή που το προηγούμενο διάστημα είχαμε και εθελούσιες . Υπάρχει τρομερή συρρίκνωση του προσωπικού και τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία για πρώτη φορά έκανε καταγγελία συμβάσεων τεσσάρων εργαζομένων και προγραμματίζει κι άλλες ».

Ακολούθησε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ ανεξάρτητων συμβούλων και δημοτικής αρχής και το ιδιο σκηνικο συνεχίστηκε μεταξύ Αρ. Δουλόπουλου- Μπέου και συμβούλων της πλειοψηφίας με τον Μιχ. Μιτζικό, ο οποίος ζήτησε τον λόγο όταν ο Θ. Θεοδώρου είπε προς τον κ. Δουλόπουλο: “κάτι πολιτικοί απατεώνες σαν κι εσένα έφεραν την πόλη σε αυτό το χάλι”.

Τέλος για τη μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου σε συνερδριακό ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας πρότεινε αντί να δοθούν χρήματα απο το ταμείο του Δήμου για να γίνει συνεδριακό κέντρο, να χρησιμοποιηθούν για μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη και πρόσθεσε πως το κέντρο μπορεί να γίνει μόνο αν εξασφαλσιτούν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

dsv1 (1)dsv1 (2)
dsv3 (2)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση