Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αρένα και πάλι απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Αρένα και πάλι απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Αρένα και πάλι απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Φραστική πολιτική διαμάχη μεταξύ της πλειοψηφίας και της επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσας Οικονόμου προκληθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή επερώτηση που κατέθεσε για το σχέδιο πόλης της Αγ. Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου και ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης επιτέθηκαν στην κα Οικονόμου, λέγοντας ότι λαϊκίζει και πανικοβάλει τους κατοίκους.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, είπε προς τη Νατάσσα Οικονόμου, ότι πρώτη σκέψη του όταν διάβασε την επερώτηση ήταν να το επιστρέψει ως απαράδεκτο και πρόσθεσε: «Η Δημοτική Αρχή έχει πει ότι συμπαρίσταται στους κατοίκους. Κάνετε κακόβουλη κριτική στη Δημοτική Αρχή για χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, ενώ είναι θέμα της κυβέρνησης».

Ο Θάνος Θεοδώρου ανέφερε ότι ο λαϊκισμός έχει όρια και ρώτησε την κα Οικονόμου αν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έλυσε το θέμα από το 1999. «Σταματήστε να κάνετε λαϊκισμό. Μην πανικοβάλετε τους κατοίκους, για θέμα που δεν λύσατε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Μουλάς τόνισε ότι ο πρώην δήμαρχος Αλ. Βούλγαρης ήταν Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ που έλυνε και έδενε και μπορούσε να δώσει λύση αλλάδεν το έκανε. «Επειδή είστε αντιπολίτευση μπήκατε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και γίνατε παρθένες; Βρίσκετε θέματα που δεν είναι θέμα της Δημοτικής Αρχής και δημιουργείτε θέματα, παραπληροφορώντας τους κατοίκους», είπε.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης τόνισε ότι η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας έχει χάσει την ψυχραιμία της και διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα λύσει όλες τις καυτές «πατάτες». Όπως ανέφερε, υπήρχε απόφαση του δημάρχου κ. Μπέου για του θέματος μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. θα έρθει το θέμα και θα λυθεί και κατέληξε ότι όλοι ενέπαιζαν τους κατοίκους από το 1999, κάνοντας σπέκουλα.

«Για σας έλεγαν στη συγκέντρωση οι κάτοικοι», είπε προς τον κ. Σταυρίδη η Νατάσσα Οικονόμου, μεταφέροντας όσα λέχθηκαν στη συνέλευση κατοίκων της Αγ. Παρασκευής. «Μ' αυτά που δήλωσε ο αντιδήμαρχος, προκύπτει ότι είναι θέμα του Δ.Σ.», είπε απαντώντας στον Γ. Μουλά.

Ο Θ. Σταυρίδης απάντησε ότι η επερώτηση έγινε τη στιγμή που έγινε μείωση αντικειμενικών αξιών και έκανε λόγο για δικαίωση της Δημοτικής Αρχής που έδωσε τρίμηνη .

Κλείνοντας ο Γ. Μουλάς ανέφερε ότι τα τέσσερα από τα πέντε ερωτήματα αφορούν το υπουργείο και ζήτησε από την κα Οικονόμου να τα φέρει ς του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, για να απαντήσει ο κ. Σπίρτζης, με την επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας να απαντά ότι πείραξε πολύ η επερώτηση τον κ. Μουλά.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή επερώτηση της «Επιλογής Ευθύνης» για το λιμάνι, παρουσία του νέου προέδρου του ΟΛΒ, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου απάντησε ότι στις 11 Ιανουαρίου η Δημοτική Αρχή έστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του , αναμένεται απάντηση και το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να υπάρξει ενημέρωση και για την απάντηση.

Στη συνέχεια τα πυρά της πλειοψηφίας δέχθηκε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου και συγκεκριμένα από τον Θάνο Θεοδώρου, ο οποίος την κατηγόρησε και για τις κοινωνικές της συναναστροφές, ενώ το ειρωνικό ύφος του προέδρου του Δ.Σ. Γ. Μουλά και του Αχ. Μπέου, δέχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη », Μιχ. Μιτζικός, επειδή χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος, να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «νταβατζήδες» και να ασχολούνται με τις κοινωνικές συναναστροφές της κας Οικονόμου

Τέλος οι κ. κ. Θεοδώρου και  Μουλάς, υπερτόνισαν  ότι δήμαρχος της πόλης είναι ο Αχ. , είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, και θα έχει λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο αν το επιθυμεί, όπως κάθε πολίτης, σκεπτικό που αντέκρουσαν νομικά οι κ.κ. και Μιτζικός.

Στην ενημέρωση του σώματος ο Θ. Θεοδώρου, με αφορμή όπως είπε το θέμα που δημιουργήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναφορικά με το δικαίωμα του αιρετού δημάρχου να παίρνει το λόγο και να τοποθετείται, ξεκαθάρισε ότι «είναι δεδομένο για όλους ότι ο αιρετός δήμαρχος Βόλου εξελέγη από τους πολίτες και θα έχει λόγο στο δημοτικό συμβούλιο όπως όλοι. Πως είναι δυνατόν άνθρωποι αριστεροί, δημοκράτες και υποτίθεται προοδευτικοί, να αμφισβητούν τη διαδικασία των εκλογών».

Τον κ. Θεοδώρου διέκοπτε με παρατηρήσεις ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ι. Μολοχίδης για να λάβει την απάντηση, ότι «λαϊκίζει και ότι όποιος δεν συμφωνεί να δίνουμε το λόγο στον Αχ. Μπέο να αποχωρήσει».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδώρου επιτέθηκε στην κα Οικονόμου λέγοντας ότι όσες συναντήσεις και να κάνει στο με παράγοντες από το παρελθόν και φίλους της δημοσιογράφους, «οι πόρτες του δημαρχείου για σας έκλεισαν. Τις τύχες της πόλης τις έχει ο Αχιλλέας και το δημαρχείο είναι ανοιχτό για όλους. Έχετε τελειώσει κ. Οικονόμου όπως και οι πολιτικοί απατεώνες και αυτοί που σας κάνουν κηρύγματα και μαθήματα και σας υπαγορεύουν τις επερωτήσεις. Νομίζετε ότι δεν ξέρουμε τι κάνετε;. Ο δήμος ανήκει σε μας όχι στους μέντορές σας που σας γράφουν ανακοινώσεις, στους φίλους σας εργολάβους και δημοσιογράφους. Τελειώνουν τα εργαλεία σας σιγά-σιγά. Σταματήστε το λαϊκισμό και ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης. Πείτε στους φίλους σας, τους νταβατζήδες, ότι δεν εκβιαζόμαστε από κανένα».

Ο Μιχ. Μιτζικός επισήμανε ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιεί ο κ. Θεοδώρου τον όρο «νταβατζήδες» για να του απαντήσει ο κ. Μουλάς ότι αναφέρεται σε πολιτικούς νταβατζήδες και πρώτος τον όρο χρησιμοποίησε ο Κ. Καραμανλής.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν το αμφισβήτησε κανείς. Όμως υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και σύμφωνα και με αυτό ο δήμαρχο που έχει τεθεί σε προσωρινή αργία-θεσμικά άλλωστε υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας-δεν μπορεί να μιλά στο δημοτικό συμβούλιο. «Πιστεύουμε ότι η προσωρινή αργία πρέπει να γίνει σεβαστή και από τον πρόεδρο και αναπληρωτή δήμαρχο και από τον τεθέντα σε αργία δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο. Δεν είναι νόμιμο να δίνεται ο λόγος στον τεθέντα σε αργία δήμαρχο Αχ. Μπέο». Μάλιστα για ενίσχυση του επιχειρήματός του έφερε ως παράδειγμα και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Καντόλα που εξέπεσε του αξιώματος του αντιδημάρχου, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο του ίδιου του κ. Καντόλα όσο και της αντιδημάρχου καθαριότητας και κόρης του, Βιολέτας Καντόλα. «Ο Μπέος μπορεί να δίνει γραμμή στην παράταξή σας αλλά δεν πρέπει να έχει λόγο στο δημοτικό συμβούλιο. Εσείς αναλαμβάνετε την ευθύνη κ. Πρόεδρο», επέμενε ο κ. Πατσιαντάς, για να του απαντήσει ο κ. Μουλάς, «πείτε μου το νόμο και θα το κάνω»

Η δημοτική ομάδα είναι αρραγής και δήμαρχος της πόλης είναι ο Αχ. Μπέος επισήμανε και ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας.

Λαμβάνοντας  το λόγο η κα Οικονόμου επισήμανε με τη σειρά της ότι οι πολίτες παίρνουν το λόγο μόνο αν έχουν να ενημερώσουν το συμβούλιο για κάποιο σοβαρό θέμα. «Εάν θέλετε να επιβάλλετε άλλη λειτουργία, κάντε το και θα ελεγχθείτε. Για όσα επισταμένως και με ένταση ανέφερε ο δήμαρχος προς εμένα και το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε, δείχνουν απλά την αδυναμία, την απόγνωση και το φόβο σας. Εσείς είστε η φούσκα που σκάει. ….Φτάσατε να μιλάτε για τις κοινωνικές μου συναναστροφές. Τα περί απατεώνων ψάξτε τα μεταξύ των δικών σας. Είναι για εσωτερική κατανάλωση. Σας το είπαμε και άλλη φορά ότι το πολιτικό μπούλινγκ δεν είναι επιχείρημα. Δώστε απαντήσεις στα τωρινά ερωτήματα που θέτουμε». Του επισήμανε τέλος ότι η πλειοψηφία λειτουργεί ως αντιπολίτευση και όλο με αναφορές στο παρελθόν δείχνοντας την αδυναμία και την κενότητα του παρόντος.

Την κα Οικονόμου διέκοπτε συνεχώς ο κ. Θεοδώρου καλώντας την να επιστρέψει «στο λαγούμι της. Ξέρουμε τι κάνουμε εμείς. Επιτέλους με εσάς και τις βρώμικες τακτικές σας. Και πείτε σε αυτόν τον δραπέτη (Π. Σκοτινιώτη), αν ήθελε να μας αντιμετωπίσει να ήταν εδώ. Να απαντά πολιτικά και όχι να σας γράφει ερωτήσεις».

Θέμα διαρχίας στο δημοτικό συμβούλιο και στη διοίκηση του δήμου έθεσε ο κ. Μιτζικός κάτι που διέψευσε με σφοδρότητα ο κ. Μουλάς. «Είστε εκτός θέματος κ. Μιτζικέ. Δήμαρχος της πόλης είτε σας αρέσει, είτε όχι είναι ο Αχ. Μπέος, δεν έχει εκπέσει του αξιώματος και είναι επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας. Δεν υπάρχει διαρχία. Χωνέψτε το για να λειτουργήσουμε καλύτερα».

Τέλος  ο Αχ. Μπέος ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει διάθεση για παρεμβάσεις, απλά παρίσταται για να βλέπει την κωμωδία που εξελίσσεται στο δημοτικό συμβούλιο κι εξήγησε ότι πήρε το λόγο επειδή αναφέρθηκε το όνομά του και τους ζήτησε να μην τον αναφέρουν για να μην παίρνει το λόγο επί προσωπικού, ενώ πρόσθεσε:  «Είναι λυπηρό, τέτοια πρεμούρα έχετε αν θα μιλήσω ή όχι. Πόσο λίγοι είστε. Ούτε έχω ανάγκη να τοποθετηθώ ούτε να συζητήσω ο,τιδήποτε. Σέβομαι τους νόμους και την επιβολή ποινών. Αλλά υπεράνω των νόμων, είναι το Σύνταγμα. Κάτι που δεν γνωρίζει ο κ. Μιτζικός που νομίζει ότι είναι δικηγόρος. Και το Σύνταγμα ορίζει ελευθερία λόγου και έκφρασης. Το δικαίωμα να μην εκφράζομαι μόνο η χούντα θα το αφαιρούσε»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση